2014. november 7., péntek

Péntek

Természetesen nektek lett igazatok, és tegnap estére már minden rendbe jött, így utólag azok a (nemlétező) problémák, amiken néha szétrugózom magam, már nem is tűnnek nagynak, fontosnak, sőt, problémának sem tűnnek. Most is épp elkezdtem kifejteni az ügyeket, de aztán visszatöröltem, mert hagyjuk is, lépjünk túl. Mert nem ez a lényeg, hanem hogy tegnap jött a pasim, és most nagyon jó nekünk együtt, péntek van, tavaszi idő volt egész nap (mennyire jó), már délben itthon voltam, és délután szaladgáltattam a kutyikat a téren a kölykökkel mindannyiuk nagy boldogságára. 

A nap híre pedig, hogy ma megnyílt a Főtéren a borjurta, ami az egész város találkozóhelye novembertől márciusig, de tényleg, mindenkivel össze lehet futni. Ez egy igazi jurta, belül sparhelttel, 25 fokkal, karácsonyi fényekkel, két fajta forralt borral, zsíros kenyérrel és fa ülőkékkel, amik puha, meleg szőrökkel vannak leborítva, hogy ne fázzon a fenekünk, amikor beülünk megmelegedni, meg a borunk fölött trécselni egy kicsit. És ami a lényeg, hogy bármelyik este (és hétvégén még délelőtt is, mondjuk piac előtt vagy után) el lehet sétálni, hogy pöttyös bögréből igyuk a forralt bort, és összefussunk és dumáljunk kicsit ezer éve nem látott ismerősökkel. És még a blökiket is be lehet vinni: szóval a hely a borimádók és a kutyatulajok paradicsoma. Úgyhogy indulunk is nemsokára meginni a szezon első forralt borát.

Bár be kell ám vallanom, hogy az utóbbi néhány évben, mióta leszoktam a cukorról (kivéve ha csokiról van szó, persze), nem okoz már olyan komoly élvezetet a forralt bor sem, sokkal szívesebben iszom egy pohár száraz vöröset, vagy fehéret, így télen. És tényleg, a legtöbb helyen olyan édesre ízesítik, hogy szegény, gyanútlan forraltborozót jobban fejbe vágja a cukortartalom, mint az alkohol. 

Na ilyenek a legnagyobb problémáim jelenleg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése