2015. január 3., szombat

2015 - Tervek


Nem teszek fogadalmakat, de talán nem árt, ha az ember átgondolja, miben változtathatna, hogyan lehetne hatékonyabb, jobb, boldogabb az élete. És az új év kezdete tökéletes alkalom erre - én legalábbis ezt gondolom. Milyen ironikus egyébként, hogy 3 éve mindig veszek magamnak Moleskint, és 3 éve mindig kapok egy másik, szintén csodás határidőnaplót valakitől, vagy karácsonyra, vagy a szülinapomra. Úgyhogy idén visszafogtam magam (nem volt könnyű), és nem vettem. És vajon ajándékba kaptam-e? Hát persze hogy nem. 
  • sok-sok zöldség - Jó, hát tudom, mindenki ilyesmiket fogad meg, hogy fogyni fog, én maradok ennél, hogy mindig tömve lesz a hűtőm zöldségekkel, és tolom is a salátákat rendesen. Csináltam is ma egy zseniálisat, no majd megosztom veletek. Egyébként nem akarok diétázni, csak nagyon szépen, okosan enni, ilyen mediterrán stílusban. Megmértük egyébként a vércukrom, és éhgyomorra az egészséges tartományban volt (5.3), de azért el fogok menni a háziorvosomhoz kikérni a véleményét. 
  • pszichológus - Ebben kicsit elbizonytalanítottam magam, de ha jót akarok magamnak, akkor muszáj lesz elmennem, és kicsit magamba néznem. 
  • rendezettség - Hát, ebben van mit fejlődnöm. Nem csak fizikailag értem (mondjuk úgy is nagyon rendetlen vagyok), hanem abban is, hogy jobban meg kell terveznem a dolgaimat, a sulit, a programokat. 
  • pénz, spórolás - Szeretnék egy ágyat, egy nagyon jó ágyat. A mostani nagyon régi, kőkemény, sokszor fáj reggel a hátam, nem szeretem. Életünk nagy részét az ágyunkban töltjük, úgyhogy azt hiszem, ez a kényelem minden pénzt megér. Akárhogy számolgatom, egy nagyon gerincbarát ágy profi ágybetéttel szörnyen drága, 150-200 ezer környékén van. Nem akarok a spórolt pénzemből erre költeni, úgyhogy Lenszi meg Zsofff példáját követve igyekszem a napi költségeimből kigazdálkodni, és felmatricáztam egy befőttesüveget, hogy ágy, raktam bele 20 ezer forintot, és most nagyon gyűjtök. Ja, és még emellett is kellene félrerakni, hogy a félretett pénzecském is gyarapodjon - hmmm. Ja, és természetesen sokkal kevesebbet fogok költeni tökéletesen luxuskategóriás baromságokra, amik nélkül tökéletesen boldogan tudnék élni.
  • sport - Nem érdekel, hogy fogyok-e, de szeretnék izmosabb, egészségesebb lenni. Vissza kellene állni a rendszeres sportra, úgy, ahogy szoktam, hogy jóga-futás-cardio-spinning-erősítés, mindig amihez épp kedvem van, csak mindig mozogjak valamit. Az edzőteremben, ahova szoktam járni régebben jártam, van szauna is, az is sokat dobna a mindennapjaimon, meg a motiváción, hogy elinduljak edzeni. 
  • közös élmények családdal, barátokkal - Annyira jó volt koncertre menni anyuékkal, nagyon sok ilyen programot kellene szerveznünk mindenkivel, akit szeretünk. A barátaimat kicsit elhanyagoltam idén (tavaly), sokkal több figyelmet érdemelnének.
  • vendégség nálunk - A pasim el van ámulva, hogy milyen finomakat főzök, és hát a lakásom is nagyon cukker, szóval adná magát, hogy meghívjuk hozzánk a barátainkat, neki nagy kedve is lenne hozzá, de valahogy eddig mégsem történt meg. Csak a család jár ide, ők meg csak beesnek, nem kell őket hívni. Pedig milyen jó lenne - na kinézek valami időpontot, és kiküldöm a meghívókat. 
  • fotózás - Néhány hete végignéztem az Instagram fotóimat - már több mint ezer van, amióta iPhone-t használok - és zseniálisan végig tudtam követni a tavalyi évemet a nap mint nap készült fotók segítségével, tökéletesen visszajöttek az emlékek, esküszöm, jobb, mint egy napló, hiszen még a hangulatokba is csodásan visszarepít. És hát szépek is a képeim, színesek, szagosak, molnárilonkásak, ahogy ti szoktátok mondani. A telefonom is szuper fotókat csinál, jó a fotómasinám is, ráadásul egy fotóssal élek együtt - ez lesz idén az önmegvalósításom egyik formája, nagyon ráfekszem.
  • zene - Ma hosszan beszéltem telefonon az egyik fiúval, dolgoztak az ünnepek alatt olyan dolgokkal, amikhez nem kellettem, és vannak nagy tervek, olyanok, hogy mosolygok, ha eszembe jut. Meg kell lépnünk egy nagyon kellemetlen lépést, viszont lesz 2 új tagunk. Az egész sok időt, sok munkát fog jelenteni, de ez egy olyan dolog, amitől boldog leszek, akár lesz gyümölcse, akár nem. És lesz, tudom. Akarom, és mindent meg fogok érte tenni. 
  • energia beosztás, pihenés, eleget alvás - ??? Ezt nem tudom. Ahhoz, hogy tudjak félretenni, muszáj magántanítványokat is vállalnom, talán többet is, mint eddig, és a kettő együtt gyilkos. Hogy hogyan lesz emellett időm sportolni, zenélni, próbálni, készülni az óráimra, vendégeket fogadni, kutyázni, ja, és időt tölteni a pasimmal? Hát ez egyelőre rejtély. Úgy szokott mindez működni, hogy teljesen kimaxolom a napokat, korán kelek, este 10-ig folyamatosan pörgök, másnap ugyanez. Ez mondjuk 2-3 hétig megy így, de azután el szokott fogyni az energiám. Kicsit abban reménykedem, hogy a szuper egészséges életmód, a sok zöldség meg a sport rengeteg energiával feltölt majd. Persze az a veszély is fennáll, hogy pont a sportra nem marad majd energiám.... No, majd meglátom. Igyekszem mindenesetre.


Blanka Biernat

8 megjegyzés:

  1. Ez a befőttes üveg felmatricázása jó ötlet, lehet, megint kéne ilyet csinálnom. Nekem egyszer régen volt egy nagy vágyam, amire gyűjtögettem ezerrel és ez egybeesett azzal, amikor sportban alulmotivált voltam, úgyhogy azt csináltam, hogyha az edzés megvolt, akkor tettem x összeget a kis kalózos dobozomba. Dupla nyereség volt ez így :)

    Amúgy jó tervek, jó tervek, de ha az utolsót sikerül valahogy véghezvinned, akkor légyszi csinálj hozzá egy tutoriált :)

    VálaszTörlés
  2. Haho! Tenyleg mukodik a befottes uveg. Mi a 200 forintosokat dobaljuk es igy vettunk mar kanapet, repjegyet Izraelbe, szobafestot fizettunk.
    Hajra!!!!

    VálaszTörlés
  3. Megyek, azonnal felcimkezek en is egy befottesuveget. Ez allatira tetszik! :)

    A vercukrodnak orulok!

    A terv valóban jobb, mint a fogadalom. En azert beleestem a fogadalmas godorbe.

    VálaszTörlés
  4. Nézd el nekem, hogy egy ordas nagy hipo vagyok, de szerintem menj azért el dokihoz. Pl. IR esetén, ami a diabétesz előszobája, simán lehetsz rosszul, de az éhgyomri cukrod meg jó.

    VálaszTörlés
  5. Akkor még1 hipo, a pajzsmirigyed rendben van? Ha alulműködik, attól simán lehetsz fáradt. Legalábbis én voltam, úgy derült ki, hogy délután 3-kor rendszeresen elaludtam a munkahelyemen.

    A spóroláshoz én háztartási könyvet használok - elképesztő, hogy mennyi mindent megvesz az ember, amit aztán nem használ fel. Tk. nem is spórolás ez, mert az szerintem kb annyira nem működik, mint a fogyókúra. Inkább ésszerűsítem a költségeket a háztartási könyvvel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó tipp, mert van pajzsmirigy-ügyem, és picit alul szokott működni, de az szemmel van tartva, és elméletileg mostanában jó volt, el is lehetett hagyni a gyógyszert, amit szedtem rá. Mostanában aktuális a kontroll, úgyhogy jó is, h mondod, köszi.

      Törlés
    2. Akkor lehet, hogy ez lesz a gond. Én szedek extrán magnéziumot is, mert valahogy rosszabb a magnézium felszívódása, ha alultermelsz. Nekem az szokott dobni az energiaszintemen egy nagyot. Nem érdemes a nagyon drága agyonreklámozott cuccokat venni, a DM sajátmárkás magnéziumja pont azt tudja töredékéért - ha már racionalizálunk az ágy miatt. Ami nagyon jó még, az a pezsgőtablettájuk, az valahogy még sokkal jobban felszívódik, mint a sima tabletta.

      Törlés