2015. január 30., péntek

Under the weather

Na ez a mai gusztustalan időjárás már nekem is sok volt, fúúúj, úgyhogy reggel elvitettem magam suliba autóval, és igen, amikor indultam haza, akkor is ott várt a bejáratnál a meleg gépjármű*. Ma csak 11:35-ig tanítottam, ami, valljuk be, zseniális időpont egy pénteki munkanap végének, itthon gyorsan csináltam halat salátával, elvittem a pasim Nagymarosra, mert egész hétvégés céges fejtágításuk van,  odafelé még kicsit összevesztünk az autóban azon, hogy hogyan fogom a kormányt (???), hazajöttem, hazafelé vettem magamnak csokit meg virágot, és nagyjából ennyi aktivitásra vagyok hajlandó a mai nap során. 

Tegnap délután kitakarítottam a lakást teljesen, és most csodás rend van, meg tisztaság, de két kutya+eső+latyak mellett fogalmam sincsen, hogyan fogom megtartani. Én mondogatom nekik a fülvakargatás mellé, hogy szerintem ilyen időben őrültség sétálni menni, de gyanakszom, hogy észérvekkel nem tudom őket meggyőzni. 

Aztán közben felhívott egy barátnőm, és miután megsétáltattam a szakadó havas esőben a kutyikat, majd megetettem őket, eltekertem a városba, találkoztunk és beültünk egy hangulatos kis helyre padlizsánkrémes pirítóst enni, kézműves sört inni, meg kibeszélni magunkból mindet, ami a szívünket nyomja. Milyen furi, hogy a nyomasztó problémák, ha elmeséljük őket valakinek, elefántból kisegérré változnak. Aztán hazafelé biciklizés közben beázott a szép barna bőrcsizmám, ez az idő mondjon le, de komolyan, pfff. Annyira jó, hogy péntek van, és holnap csak a gyomromban alvó farkasoktól függ, hogy mikor kelek. 


10 megjegyzés:

  1. Valamiért a pasasok nem bírják ki kritizálás nélkül. Nekem több, mint 20 éve van jogsim, vezetek is, hivatalos sofőr is voltam már. Pasanak 10 éve van, óriási balesete is volt már, mégis muszáj beledumálnia és ami gáz, rendesen befeszülök. :)

    Igen, ez az időjárás mondjon le! A 11.35 visszont istenien hangzik!

    VálaszTörlés
  2. Valamiért a pasasok nem bírják ki kritizálás nélkül. Nekem több, mint 20 éve van jogsim, vezetek is, hivatalos sofőr is voltam már. Pasanak 10 éve van, óriási balesete is volt már, mégis muszáj beledumálnia és ami gáz, rendesen befeszülök. :)

    Igen, ez az időjárás mondjon le! A 11.35 visszont istenien hangzik!

    VálaszTörlés
  3. Ó! Akkor neked kimaradt a tegnap esti, óriás-hópelyhes csoda? Pedig nagyon tetszett volna, igazi meseország feeling volt.

    VálaszTörlés
  4. Itt a hó esett. Kormányfogáson mi is mindig összeveszünk, neki az a baja, hogy kanyarodsnál nem engedem el, pedig tudja, hogy nincs szervó, de kritizálnia kell:)

    VálaszTörlés
  5. Én is jól vezetek, nyugodtan, biztonságosan, 19 éves korom óta van jogsim, nem értem, minek kötekedni ilyesmivel kapcsolatban. És igen, én is síkideg vagyok, ha mellettem ül, mikor vezetek. Mit kell csinálni, hogy ez ne legyen? :)

    VálaszTörlés
  6. Hát én azt csináltam, hogy most már évek óta, ha együtt megyünk valahová, akkor a férjem vezet, én nem vagyok hajlandó, ha mellettem ül :) Mert bár 17 éves korom óta van jogsim és rengeteget vezettem (baleset nélkül), ő is mindig beledumált, amitől rögtön tök amatőrnek éreztem magam és tényleg elkezdtem bénázni

    VálaszTörlés
  7. Nekem nincs együtt élős, mozgós pasim, de normálisan vezetek úgyhogy a provizórikus pontos tervet nem tudom, de nálam ez neuralgikus pont. A jól vezetést nem az határozza meg (nekem), hogy volt-e balesetem, mert elbambulni és belemenni a sorba hátulról jól vezetve is tud az ember, elnézni lámpát, elnézni jobbkezest -nem volt ilyenem, semmim sem, de lehet még, versenyző is tud. A jól vezetés azt jelenti (nekem), hogy biztonságban, az autót jól használva, dinamikusan, lágyan, másokat nem veszélyeztetve és vezetéstechnikai centrumban a veszélyre rutint szerezve vezet, jól parkol (!) valaki. A vezetésnek -közúton van egy ténylegesen lágy dinamikája, ebben benne van a kormányfogás, használat is. Nem szervós autónál ne szóljon senki, azt nem lehet olyan dinamikusan használni, mint egy servotronic rendszert. Az is jól vezet, aki ónosban azt mondja: én erre nem vagyok felkészülve, metróval megyek. Mert ismeri magát és az autóját. Jelenleg mindig, mindenkivel én vezetek, férfivel is, ugyanis simán odaadjak az autójukat és alszanak mellettem. Aki nem adja, mellé nem ülök be (kivéve versenyző), megyünk az enyémmel. Nem kell? Két autóval. Ha ez a majdani egyszeri együtt élős kapcsolatnál gond lesz, ez nálam annyira központi dolog, hogy nem lesz kapcsolat, mert az elején kiderül. Rengeteget vezetek, rengeteget mozgok autóval, irtó fontos része az életemnek, ezt nem tudom szerelemért sem odaadni.

    Ilonka tudja, a feltételem, hogy nem adom oda az autómat és olyan férfit választok, aki mellett nem ébredek reggel úgy, hogy míg aludtam kisurrant, elvitte a forgalmit, garázskulcsot, az autót és meglépett. Másnak ennyire fontos, hogy levigye a szemetet, mittomén.

    Tudom, soha nem lesz együtt élős kapcsolatom, de az autó, az szent.

    (Jah, ha már ő veszi nekem és azt, amit én választok, az más lesz, amíg a szüleim vagy én, addig az enyémet majd én összetöröm, ő ne tegye. Ebben ez is van a háttérben. Akikét én vezethetem, ők olyan szinten vannak anyagilag, hogy úgy vesznek autót, ahogy én egy kávét a Starbuck-sban, hogy fenébe, de drága, de adjon egyet.)

    Szarjátok le ki mit szól a vezetésre, tényleg görcsössé és ügyetlenné tesz. Vagy menjetek el vezetéstechnikai centrumba (bárki mehet) és ott kiderül majd, hogy a pasi is béna... Komolyan :). Ott úgy lehordják majd rádión, hogy csak néz, addig szólogat be Nektek.

    VálaszTörlés
  8. Szerintem határozottan le kell állitani, még most, viszonylag az elején. Gondolom, elmondtad már neki, hogy mennyire zavar téged. Úgyhogy ha legközelebb megjegyzést tesz, ki kell szállnia ;)

    VálaszTörlés
  9. A pasik beleszólnak. Ez ilyen, egyik se bírja ki, gondolom van köze a tesztoszteronhoz. Akit szeretek, azt kedvesen megkérem h ne tegye, mert idegesít, akit nem, azt leoltom h ki lehet szállni.
    Mondjuk nekem szerencsém van, mert a pasim szereti ahogy vezetek, ő simán odaadja a kocsiját, se én is neki az enyémet.

    VálaszTörlés