2015. május 20., szerda

Bzdmg

Hát a szuper, bombabiztos, laza munkahelyemről, meg a nyárról annyit, hogy a munkahelyem nem szuper, bombabiztos és laza, nyár mondjuk lesz, csak épp lehet, hogy nem kapok fizetést. 

Tegnap bementem a gazdasági irodába, mert elfogyott a fénymásoló kvótám, és mondja az egyik csaj, hogy ki kellene vennem még 20 napot nyárig. Viccesen mondom, hogy oké, holnaptól? Aztán kiderült, hogy június 20-ig szól csak a szerződésem. Mondom de nem baj, mert az igazgató úgyis automatikusan meghosszabbítja, jövőre már ki vagyok írva. Mondja, hogy hát, meg kell vele beszélni. 

Elkapom az igazgatót, hogy de ugye meghosszabbítja a szerződésemet? Hát jaj, tényleg, le kell ülni megbeszélni, meg az új igazgatótól függ, aki júniusban jön. Mondom, de ugye meghosszabbítja a szerződésem? Hát, nem tud ígérni semmit. 

Persze nem aludtam, azt tudom, hogy jövőre számítanak rám, de mégis mit jelent, hogy nem tud ígérni semmit? Hát ma beszéltem kollégákkal, és megtehetik, hogy csak szeptembertől hosszabbítják meg a szerződésem. És nyáron nem kapok fizut. Bazdmegbazdmegbazdmeg. A jóindulatukon múlik, és csak júniusban derül ki. Erősen gondolkodom, hogy mondjuk MOST hazamegyek, aztán tanítson meg érettségiztessen az, aki akar.

12 megjegyzés:

  1. ez tényleg bazmeg :(((( (legalább húsz éve óta így csinálják amúgy, igazából azt furcsállom, hogy egy nyelvtanárral is meg merik tenni - mert mégiscsak mobilabb vki nyelvszakkal, mint egyébbel)

    VálaszTörlés
  2. Nem akarlak elkeseríteni, de fiam hasonló fenntartású iskolájában évekig ez ment. Ami jó hír, hogy ilyenkor csak nem maradnak a pedagógusok jövedelem nélkül, mert jókedvűek vagyunk, ezért szeret és megáld bennünket az Úr. Ami meg rossz, azt mindenki el tudja képzelni.

    VálaszTörlés
  3. ez is mekkora patkányság..sajnálom.

    VálaszTörlés
  4. Na ne már. Ami durva, hogy kicsit sem egyedi. De azért megy a drukk, hogy minden rendben legyen!

    VálaszTörlés
  5. Kábé 7-8 éve nyári munkán voltam, kérdőíveztünk, egyéb finomságok, az egyik ismerősünkkel dolgoztam együtt, aki tanár volt és ő mesélte, hogy egy csomószor úgy van, hogy a tanároknak augusztus végétől június végéig van szerződésük, nyáron semmi és aztán újrakötik a szerződést. Én eléggé meglepődtem, de aztán anyu mondta, hogy az ő sulijukban is ez megy az újakkal (a régebbiekkel már nem merték megtenni). Döbbenet.

    VálaszTörlés
  6. Ez tényleg döbbenet! És nagyon szomorú... :(

    VálaszTörlés
  7. De még ha ez bevett szokàs is (nekem is így volt az esti gimiben amúgy), akkor is miért most szólnak róla?

    VálaszTörlés
  8. Drukkolok nagyon! Elég sunyi megoldás, hogy így derül ki. De én már semmin sem csodálkozom, Vackor három havonta kap új, határozott idejő szerződést, teszem hozzá, évek óta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ami viszont nemcsak patkányság, de konkrétan ellenkezik is a törvénnyel

      Törlés
  9. Ismerős a dolog, én 12 évig voltam ebben a helyzetben :( 8 munkahely van a hátam mögött, mert egyiket sem mertem kivárni, hogy mi lesz majd szeptembertől. Tavaly nyáron hatalmas kálvária volt még amiatt is, mert július 1-én volt a a közalkalmazotti nap, és én nem tudtam csak 2-ától elmenni munkanélkülire, de 2-án elromlott a rendszer mindkét hivatalban, és majdnem lekéstem a 3-ai németországi kalandomat (amit így utólag lehet, le kellett volna késni.) Egynapi munkanélküli segély híján és némi hazugsággal 2-án el tudtam inténi, hogy végre kapjam a 60ezres segélyt.

    De volt olyan, hogy a Tisztelt Kollegina, akit 2 éves szerződéssel a kezemben helyettesítettem szakította meg a GYESt és jött vissza nyárra "dolgozni", emiatt nem volt nyárra fizetésem.

    Engem mindenki irigyel, "mert szünettől szünetig élnek a tanárok", és "hiszen most lett vége a tavaszi szünetnek". Persze, senki sem tudja, hogy nekünk is épp annyi szünet jár, mint a legtöbb embernek, csak mi egyben KELL, hogy kivegyük. Közben olyan problémákkal küzdünk, hogy nincs WC-papír a munkahelyi mosdóban (a többiről már ne is beszéljünk), és magunknak kell ezt is megvenni, mint pl. a tollat is, amivel javítunk. Nálunk a fénymásolást is magunknak kell megoldani, idén 4 csomag papírt vettem már, a patronba pedig 1500 Ft-ot adtam be, és nem beszélek arról az eszközről, amit teremdíszítésre stb. használunk fel. Idén néhány tankönyvkiadó is beintett az ingyenes tanári példányt illetően, így azt is magamnak kellett beszerezni. :) No, hát nekem volt 53 éves csoporttársam is a képzőben, szóval aki minket irigyel, azt szeretettel várja a pálya :) úgysem fogunk túl sokan maradni 10 éven belül...


    VálaszTörlés
  10. ú, de durva! na én erről még sose hallottam - mindkét szülőm gimnáziumi tanár, igaz, az egyik ig.h., szóval nála kevésbé merülne föl. de a másiknál 30 év alatt sose! meg is döbbentettél most. drukkolok, hogy minden rendben legyen!

    VálaszTörlés