2015. szeptember 20., vasárnap

Minimal nails

Abbahagytam a zselés körömlakkozást, mert teljesen elvékonyodott tőle a körmöm, és egy idő után ledobta a lakkot, úgyhogy azt a pénzt inkább sportra költöm. De azért időnként kívánja az ember, hogy amellett, hogy szép, gondozott legyen a keze, legyen valami csavar is a dologban, de csak olyan formában, hogy én is el tudjam készíteni magamnak otthon. Néhány napja láttam Lena Dunham instagramján ezt a finom, minimál lakkozást, hogy az átlátszó lakk alá minden körömre csak 1-1 pöttyöt festenek, engem teljesen levett a lábamról - vagyis a 10 körmömről. Azóta Garance Doré-nál is feltűnt róla cikk, és hát csodaszép szerintem. Mit szóltok? 

Garance Doré
Ez pedig én lennék, még nem az igazi, nagyobb, karakánabb pötyök kellenek, jobban elhelyezve, de nekem már így is nagyon tetszik: 

A képeslapot egy barátnőmtől kaptam.

20 megjegyzés:

  1. A pottyokhoz hozzaszolni nem tudok, sztem not my cup of tea, viszont a felsod <3 :) ( en is felhagytam a zselevel amugy, azota probalom rendbehozni szegeny kormeimet)

    VálaszTörlés
  2. Nekem nem lesz a zsánerem :) de láttam már ettől rosszabbat is, és ha Téged boldoggá tesz, akkor hajrááá :) Én a szép színeseidet jobban szerettem :)

    VálaszTörlés
  3. ha nem össze-vissza, hanem ugyanott lennének a pöttyök mindegyik körmön (a csaj középső ujján tök jó az elhelyezés), vagy ha csak a gyűrűs ujjon lenne egy jóóó nagy pötty, úgy tetszene, de így nem értem teljesen a koncepciót. persze lehet, hogy simán maradi vagyok, és nem vágom én ezeket a modern trendeket. :) a felsőd viszont kétséget kizáróan gyönyörű. :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem tetszik. Lehet, hogy Lena Dunham (ha nem ajánlod a Girls, soha nem ismertem volna meg, köszi itt is), vagy eleve a te stílusod miatt, nem tudom, de szerintem piszkosul jó!

    VálaszTörlés
  5. Érthetetlen, hogy van, akinek nem tetszik. Szimmetriaaa? Dehogyis, pont így jó ez:). Tényleg fogalmatok sincs a modern trendekről :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D mondjuk én ocd-s vagyok, úgyhogy lehet, hogy csak emiatt.

      Törlés
  6. én meg szanaszét színezném. Egyiken kék pötty, másikon sárga, narancssárga. Szerinte még menőbb lenne :) Nekem amúgy tetszik :)

    VálaszTörlés
  7. Én egyszer régen csináltam hasonlót, hurkapálcával nyomdáztam a körmömre. Itt van kép is róla: http://etama.cafeblog.hu/2014/02/03/stiluskavalkad/
    Én ezt a matricázóst jobban szerettem: http://etama.cafeblog.hu/2014/02/10/tavaszvagyo/

    VálaszTörlés
  8. szerintem is menő, nekem is tetszett már Lena-nal is, lehet, h ki is próbálom, az egész körmömet kilakkozni úgysincs türelmem :)
    viszont pont emiatt gondolkodtam, h kipróbálom a zselés lakkot, de most már tuti nem..nem akarom, h tönkre menjen a körmöm :/

    VálaszTörlés
  9. Lehet, hogy én sügér vagyok, de hogy viszed fel a pöttyöket? Azt látom, hogy van egy átlátszó alap lakk, és azon a pötty, de hogy lesz ilyen szép és nem egy formátlan paca? o.O?

    VálaszTörlés
  10. Számomra olyan semmilyen. Na jó, igazából egy elcseszett barkácsdélután jut róla eszembe, amikor többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült eltalálni a szöget.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. a feketéről nekem is ugyanez jutott eszembe, hogy utoljára akkor láttam ilyen körmöket, amikor egy vasműszaki boltban voltam eladó 20 éve :D
      de minden körmön más, élénk színnel akár tetszene is :)

      Törlés
    2. :D nekem a több pötyi jobban tetszene, vagy amit Lulu linkelt minták.

      Törlés
  11. a gellakkot magadnak csinaltad? egyebkent nem kellene elvekonyitania senki kormet...

    a pottyoket ha nincs erre a celra hasznalatos pontozo eszkozod, nagyon jol lehet felvinni a hullamcsatt vegen levo bogyoval, vagy gombostu gombjaval :)

    VálaszTörlés
  12. Érdekes, mondjuk nem feltétlen fekete lakkal, de színessel tetszik.
    A géllaktól nekem is szar lett a körmöm, már a második alkalom után, úgyhogy kasza.

    VálaszTörlés
  13. szakszeru gellakkozastol senk korme nem lesz szar.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, a többieknek mitől van, nekem eleve nagyon vékonyak a körmeim, és a vége némelyiknek kicsit felfelé hajlik, amitől hajlamos 'ledobni' a lakkot. És amikor más színt szeretnék, a csajszi mindig lereszeli az előző lakkot, hogy ne üssön át, így picit megreszeli a körmöm felszínét is, így persze még vékonyabb lesz. Lehet ezt máshogy?

      Törlés
  14. lehet :)

    lehet körmösblogot kéne írnom... :)

    VálaszTörlés
  15. Ez szerintem tök jó: https://thelacquerlog.wordpress.com/2012/02/10/easiest-nail-art-ever-playing-with-texture/

    VálaszTörlés