2015. szeptember 26., szombat

Helyzetjelentés

Egy pár napja minden reggel fáj egy picit a torkom, de aztán elmúlik. Ma ébredés óta viszont érzem, hogy egyértelműen bújkál bennem valami. Persze nem betegedhetek le, nincsen rá időm, úgyhogy literszámra töltöm magamba a citromos, mentás, mézes gyömbérteát, amit kíméletlenül erősre csinálok. Voltam bevásárolni, hogy ki ne fogyjak a vitaminforrásokból. Jó itthon, már égnek a mécseseim, a kutya és a macska a lakás különböző pontjain horkolnak, szeretnek bent lenni, ha kint esik. 

Tegnap beszéltem a vizslás fiúval, és elhívott, hogy menjünk el ma dél körül Zebegénybe, ahol tökfesztivált rendeznek. Persze nem lett belőle semmi, mert zuhog az eső: tessék, úgy várta mindenki (én is) az őszt, hát itt van. Most nagyon irigylek mindenkit, akinek van kihez bújni a kanapén sorozatnézés közben. Jó, nekem is van: a macskám.

  • Örülök: ...nem jó, amikor csak telnek csendben a napok, és nincs mit várni, nincs mit tervezgetni. Most nekem végre újra van, nemsokára utazom Franciaországba, és Párizst is bevesszük egy hétvégére.
  • Nem örülök: ...Párizsban szép az ősz, de szerintem elég nagy az esélye, hogy októberben olyan lesz az idő arrafelé, mint itt most: folyamatosan esni fog. De nem baj, van esernyőm és gumicsizmám! 
  • Ízlik: ...találtam a lidliben egy zabkekszet, aminek az egyik oldala tejcsokival van bevonva, annyira finom. 
  • Várom: ...Pillával megbeszéltük, hogy megnézzük a World Press Photo kiállítást, ami most van a Néprajzi múzeumban (és én féláron bemehetek, hohó), az mindig olyan jó!
  • Végre: ...ha itt a hűvös idő, az az új sárga őszi kabátomat jelenti. És ma reggel fel is vettem már, olyan finom volt beleburkolózni, így már nem is tűnik olyan elképzelhetetlennek, hogy jól fog esni a séta az esernyő alatt a szép, budapesti, kiállítás-nézős, moziba menős, pumpkin-spice-latte-ivós szombat délutánon.  

1 megjegyzés:

  1. hú, hát én szombaton örültem nagyon, hogy dolgoztam jó sokáig, mert rohadt dühös lettem volna, ha a szabadnapomon van ilyen rossz idő és kelek lomtalanítás zajára (mert nálunk szombat reggel vitték el nagy zajjal a cuccok egy részét - a többi maradt mondjuk). Kicsit mérges lettem volna, ha felkelek zajra és még szakad is az eső egy szabadnapon, amikor én is mindenféle szépet, s jót tervezek.

    Franciaország meg még mindig szupermenőség, hogy mész :))))

    VálaszTörlés