2015. október 11., vasárnap

Lassú víz

Konkrétan semmit nem csináltam a hétvégén, de tényleg, volt néhány nagy séta, de ennyi. Ma reggel fejfájással ébredtem, én, akinek soha, semmitől nem fáj a feje, de még a legdurvább másnap esetén sem (olyanom is iszonyú régen volt, uncsi az életem, na). Délután aludtam, attól sem múlt el, és még most is fáj a fejem, szóval nyüssz. 

Nagy sirámom még, hogy amióta nagyon szépen eszem (értsd: magamnak főzök, semmi étterem, anyuéknál is alig), elromlottak az ízelőbimbóim. Vagy pont, hogy megjavultak? Ha máshol, főleg ha anyuéknál eszem, mindent szörnyen sósnak érzek, pedig szerintük nincs változás, ők nem érzik sósnak. Múlt hétvégére vettem magamnak egy tábla joghurtos Milkát, ami világ életemben a kedvenc csokim volt, és egy málnás Ritter Sportot, és mindkettőt ehetetlennek találtam, szörnyű gejl, mű, fúúúj. Szombaton pedig vettem egy csokis zabkekszet, ami múltkor még ízlett, és már az sem. Már bűnözni sem tudok jóízűen, szörnyű.

Ezt az utcát már mutattam, de a kedvencem a városban, itt szoktunk leérni a partra. Ezen a ponton mindig megdobban a szívem, amikor meglátom a vizet.
Mindig mosolyog:).
Ki kell találnom, hogy ez a hét mitől lesz jó. Főleg, mivel a múltkor a csőtörés miatt elmaradt csütörtököt szombaton be kell pótolni, szóval már hétközben is kell némi hétvége-szerűséget művelnem. 

Valahogy nem találom a helyem, egyedül érzem magam, nem lelkesedem semmiért, csak úgy sodródom.

17 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy megértél az étcsokira. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. csodálkoznék, de nem kizárt!

      Törlés
    2. ha túl édes a tejcsoki, akkor bizony ki kell próbálni egy jó feketét

      Törlés
    3. Bizony Ilonka, én is úgy jártam, hogy utáltam az étcsokit, aztán jött az életmódváltás: a Milka, Ritter és az összes kedvenc csokim túl édes lett, majd rátaláltam a Lindt étcsokijaira, és szerelem lett :) A jó (?) hír, hogy ez rövid idő után elmúlik, ha újra elkezdesz bűnözni :)

      Törlés
    4. hú, a Lindt :) én az étcsokit nem szeretem, Lindtből is inkább tej vagy fehér - de az étet is meg tudom enni belőle (másból meg nem)

      Törlés
    5. Lindt <3 duplatejes! Nem látom magam még, amint szeretem az étcsokit.

      Törlés
    6. Huuuu, Martine, nemszerted az afonyas Lindt étcsokit?!!! :(

      Törlés
  2. Az ízlelésed minden bizonnyal javult - az emberek többsége (a közintézmények meg éttermek pláne) iszonyat sósan főznek, nekem időnként a kenyér is ehetetlen (egy-egy odafigyelősebb időszak után)

    Fogsz tudni bűnözni, csak magadnak kell édességeket is csinálni (a szilvás pitéből arra következtettek, tudsz is) - lehet finom pohárkrémeket, borhabot is, vagy aranygaluskát borsodóval - azok olyan finom téli dolgok.

    Franciaországba mikor mégy? nem esetleg már szombat előtt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg, a kenyeret is A fekete fitt fajtát, amit időnként szendvicshez veszek) túl sósnak érzem! Igen, de nem vagyok amúgy nagy sütievő, az ilyeneket szeretem, amiben kevés a tészta, sok a gyümölcs vagy a krém. De ha csinálok/anya csinál, csak egy szeletet eszem, aztán annyi. A csoki mindig sokkal jobban lázba szokott hozni... Aztán tessék.

      Törlés
    2. Ja, és nem, a héten még nem megyek. Un peu plus tard:).

      Törlés
  3. Én is hasonlóan jártam, amikor rizst fogyasztottam csirkemellel vagy tofuval. Magam fűszereztem, és nem tudtam sehol sem enni. A gyümölcs levek ihatatlanok lettek számomra, a csokik pedig olyan édesek, ahogy mondod. Mondjuk most meg úgy jártam, 4.hónapja nem tudok semmi édességet megenni. na jó, az étcsokoládéval bevont túrórudit igen :)

    VálaszTörlés
  4. Gyümölcslevek egyben. :) hülye telefon..

    VálaszTörlés
  5. Valószínűleg itt az étcsoki ideje :-) én ugyanígy jártam, életmódváltás kellett, és már nem a tejcsoki a kedvencem, hanem a mogyorós étcsoki. ( a régi kedvenceket gejlnek érzem )

    VálaszTörlés
  6. Valószínűleg itt az étcsoki ideje :-) én ugyanígy jártam, életmódváltás kellett, és már nem a tejcsoki a kedvencem, hanem a mogyorós étcsoki. ( a régi kedvenceket gejlnek érzem )

    VálaszTörlés
  7. Biztos, hogy megjavultak az izlelöbimboid :) Velem is pontosan igy volt, ahogy a többiek is irtàk es teljesen elszörnyedtem, hogy miket ettem eddig (es a gyerekem is azt eszi tovabbra is).

    VálaszTörlés
  8. Nekem ez inkább időszakos: Van, hogy nem ízlik a milka, de van, hogy annyira vágyom rá, hogy két táblával is meg tudnék enni belőle.
    Más: Annyira csodálatos az a kép a víz felé...ilyenkor mindig elképzelem milyen lenne ott lakni. :)

    VálaszTörlés
  9. Szerintem is itt az étcsokoládé ideje! A Lidinek nagyon szuper kínálata van, érdemes szetnezni. A sóval mi is így vagyunk, 5 év alatt fogyott el fél kiló só! De millió új fűszert használunk pl koriander most éppen a nagy kedvencünk.

    VálaszTörlés