2016. január 24., vasárnap

January swim

Ebéd után a vizslás fiú elvitt kirándulni. Egy csomó olyan helyet ismer a közelben, amiket én nem, illetve eddig nem ismertem, de más ismerőseim sincsenek képben velük kapcsolatban. Most is egy olyan helyen jutottunk csodálatos, elhagyatott part-részekhez, hogy egy sóderbánya mellett ki volt írva, hogy Tilos az Á, de mi persze ott bementünk (ennél a pontnál kicsit zümmögtem, de a vizslás fiú azt mondta, hogy mi lenne ezzel a világgal, ha semmit nem csinálnánk, ami tilos, és hát tényleg), és végig lehetett sétálni az amúgy lezárt parton csodálatos helyekre. 

Olvad a hó, és emiatt iszonyúan csúszik, az UGG csizmám korinak is elmenne, úgyhogy nagyon oda kellett figyelni, hogyan, hova lépünk, ő pedig sokszor fogta a kezem, mondjuk ő is ugyanúgy csúszkált, mint én. Végül csak én estem egyszer, de akkorát, hogy nyekkentem, pont nyúlt a kezem után de már késő volt, nem lett bajom, nevettünk. Meg olyan is volt, hogy a kirándulás elején épp csúszkáltunk lefelé egy lejtőn egymást támogatva a part irányában, felnéztünk, és azt láttuk, hogy a kutyám nyakik elmerülve a Dunában tempózik, az arcán elégedettség tükröződik, mintha mondjuk június lenne, nem pedig mínuszok. Az első döbbenet után ordítva kiparancsoltam a vízből, mondjuk még előtte úszott egy kisebb kört, aztán vigyorogva odajött, ránk rázta a vizet, és nézett, hogy na, mizu? Még hogy a pulik okosak. 

Nem akartam hazamenni azonnal, gondoltam, ha látom, hogy fázik, akkor visszafordulunk, de szaladgáltak, úgy tűnt, minden oké. Egy idő után persze nagy hógolyók tapadtak a lábaira-hasára, de ez akkor is van, ha előtte nem mártózik meg. Úgy 2 órát túráztunk, meseszép volt a táj, meg nagyon jólesett a friss, tiszta levegőn lenni és mozogni. Itthon megszabadítottam a hórétegtől az ebet, a takaróját a konvektor elé raktam, adtam neki vacsit, és azóta itthon pihegünk. 




8 megjegyzés:

  1. Jaj, meg ne fázzon ez a kutya. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem fázott meg:) tud valamit az a bunda!

      Törlés
    2. ami két pulink teljesen kinti kutya, nem jöhetnek be a házba. a mínusz tíz fokban kint henyélnek a hóban elnyúlva naphosszat, pedig van szalmával bélelt házuk, és rendületlenül őrzik a kaput a szakadó esőben posztolva. stramm kis állatok ezek a pulik. :)

      Törlés
  2. A pulik a hóban nem normálisak, ez tény! :)

    Döme, ő is puli a héten munka után az utca végén várt minden nap. Egyik nap haza jöttem átöltöztem, gondoltam egyet és nyakamba vettem a gondjaim elindultam sétálni. Végig mentünk a szokásos utcákon a Tisza part felé, a töltésen végig sétáltunk, nekem bokáig ért a hó, neki hasig néhol, egy résznél megállt a parton. Oda léptem, erre elvágódtam a kutya után kaptam, ő meg utánam. Olyan 10 métert csúsztunk, a napokban az általános iskolában kiszánkózott lesiklópályán. Erre felment újra és várt, hogy csúszunk újra.. Még egyszer lecsúsztam vele, most már felkészültem. Engem se kell félteni. Szerintem, ha látott valaki azt hitte, hogy bolond vagyok, hogy kiabálok utána.. :)
    Aztán a jégen mikor megnéztem, milyen vastag korizásra alkalmas-e az egyik részen beszakadva volt egy rész bement a vízbe, nyáron nem lehet rávenni sehogy se be kell vágni először, most meg ki se akart jönni, lehet valami elromlott belső hőmérőjében. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bejött neki a szánkózás, de cuki:)

      Törlés
    2. Be-be. :D

      De én, hogy írok, a kialvatlanság tényleg lerombol.. :)

      Törlés
  3. már nézegettem instán is a képeket, állatjók!:)
    a kutyád meg...no comment:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. köszi! igazából én vagyok a hibás, mert tudtam, h Duna-buzi, csak nem figyeltem.

      Törlés