2016. január 16., szombat

Love story

Mentem valamelyik nap a végzős osztályhoz, akik kikészítik a kollégáimat, akiknél a vizsgatanításomat csináltam, akik mondták előtte, hogy tanárnő, don't fos, és akik édes cukik voltak a vizsgaóráimon. Péntek, 5. óra, hát gondolhatjátok. Ahogy odaértem, néhányan kint ültek a terem előtt, én meg kérdeztem, hogy mizu, gengszterek, és az egyik fiú szó nélkül odanyújtotta nekem az ökölbeszorított kezét, én meg odaütöttem ugyanúgy az enyémet, és pacsiztunk. Aztán betereltem őket a terembe, és gyakoroltuk az érettségis témaköröket. Péntek 5. órában, sima ügy. Én ilyenkor odavagyok, hogy ez mennyire jó.

A Cool-on volt az előbb egy német film, Fák jú tanár úr, párszor belefutottam már az ncore-on, de annyira gagyinak tűnt, hogy eszembe sem jutott megnézni, de most így háttérzajnak, gondoltam, elmegy. Aztán annyira rákattantam, mert hát a történet: fiatal, inkompetens tanárok, égetnivaló középiskolások, aztán persze totál egymásra éreznek, meg van szerelmi szál is ofkorsz, a főszereplő srác pedig olyan helyes, hogy konkrétan hangosan olvadoztam itt a tv előtt, hogy aaaaaaaaaaaaaaaaaa (vigyázat, a nyugalom megzavarására alkalmas képek következnek). És esküszöm, pont ezt érzem én is a tanítással kapcsolatban, annyira próbált róla lebeszélni mindenki, és az elején egyszerűen lehetetlennek tűnt, most meg megyek a folyosón, még azok is kokettálnak velem, akiket nem is tanítok, és úgy érzem magam, mint egy fontos gyógyszer feltalálójának és egy rocksztárnak a keveréke. Tele van a szívem szerelemmel a kölkök és a munkám iránt. És most újra akarok minden tanítással kapcsolatos filmet nézni, mert hát úgy, hogy én is ezt csinálom, teljesen más. 

a példaképem

7 megjegyzés:

  1. Meg par ilyen poszt es en is elmegyek tanarnak;)

    VálaszTörlés
  2. Ez a film tényleg jó, a második rész se rossz. Majd azt nézd meg. :)

    Amúgy meg rocksztár vagy! :)

    VálaszTörlés
  3. Az ilyen posztok után mindig annyira várom, hogy elvégezzem az egyetemet és taníthassak végre :)

    VálaszTörlés
  4. Uhhh, tényleg álomszép fiú!!!

    Én is vissza akarok térni a tanári pályára, amikor ilyeneket olvasok tőled.

    VálaszTörlés
  5. Imádom a posztjaidat, annyira lelkesítőek! ;-)

    VálaszTörlés
  6. én is véletlenül belebotlottam tegnap a filmbe, és ugyanígy egyszercsak elkezdtem nézni tényleg, és egyből te jutottál eszembe :)
    na meg a srác is elég szép.

    VálaszTörlés
  7. Ha nézegetni akarjátok a srácot, szerepelt a Türkish für Anfanger című közepesen gagyi, de aranyos német sorozatban, fent van a Youtube-on. Bár jót tett neki a néhány plusz év:)

    VálaszTörlés