2016. január 19., kedd

The sun's gonna shine on everything you do

Úristen, milyen szar ez a nap. Na jó, nem annyira, de hát na. 

Tegnap este kezdődött, anyutól kaptam egy kicsi, fedővel ellátott teflonos lábast, vagy nem is tudom mi a neve, olyan alakú, mint egy mélyebb serpenyő, csak nincs nyele, cserébe van két füle. Nagyon praktikus, és méretre is pont jó nekem. Pakoltam bele némi vajon csirkemellet felcsíkozva, megszórva majorannával és fokhagymával, sok sárgarépával, sütőtökkel, zsenge zöldborsóval. Öntöttem alá egy kicsi vizet és pároltam. Majd beültem a kanapéra, hogy még 10 perc, aztán elzárom, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Aztán már csak akkor esett le, hogy baj van, mikor megéreztem a keserű, égett szagot. 

Reggel főztem tojást, azt pakoltam egy halom friss retek kíséretében egy olívás, teljes kiőrlésű kiflibe, csomagoltam mellé meggyes szója joghurtot, almát, sárgarépát. Csak a suliban esett le, hogy itthon hagytam az egészet, úgy, ahogy van. Mondjuk a kollégáktól kaptam almás müzli szeletet meg jó reggelt kekszet, mert nyüszögtem, hogy jaj a tízóraim. 

Aztán délután kitaláltam, hogy elcsábítom Pillát egy diplomakoncertre a Budapest Jazz Clubba, ahol egy ismerős fiú nagybőgőzik. Pont elfogyott a Nespresso kávém is, és így tudok venni, meg hátha vethetek egy pillantást a leárazások végére is, mert amik nekem tetszenek, azok általában úgysem kellenek senkinek. Gyorsan elintéztem itthon, amit kellett, kitepertem az állomásra, de ott nagyon gyorsan kiderült, hogy felsővezeték-szakadás miatt nem járnak a vonatok bizonytalan ideig, ami 3-4-5 órát is jelenthet. Biztos a hideg. Kicsit ácsorogtam ott, aztán feladtam, hazajöttem, mert bejutni még hagyján valahogy, de aztán hazajönni éjjel, ha még kavarás van, várni a hidegben, az borzasztóan szar. Kocsival meg nem merek elindulni, mert a rohadék taxisok (ha van szakma, amit lenézek, lusta, ingyenélő, lehúzós népség) nem veszik észre, hogy 2016 van, nincsen rájuk többé igény, legalábbis sokkal kisebb százalékban, mint eddig, és ezért megbénítják Budapest közlekedését. De komolyan, mintha a postások az email betiltását követelnék.

Annyira akartam élni egy kis szociális életet, embereket magam köré, kultúrát, zenét, egy pohár bort, Pillát, erre itthon possadhatok megint a melegítőmben meg a kapucnis pulcsimban, kisuvickolom a lakást, kilakkozom a körmöm, írok, olvasok, ami oké, csak nem erre vágyom. Úgy utálom a telet, fúúúj. 

7 megjegyzés:

  1. Hatha ez felvidit, te jutottal rola eszembe. (Bar lehet, hogy mar lattad) http://www.boredpanda.com/fairy-tale-necklace-jewelry-laliblue/?utm_source=facebook&utm_medium=link&utm_campaign=BPFacebook

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem láttam még! Nagyon cukik, és igen, felvidít, hogy én jutottam róluk eszedbe, köszi:)! :*

      Törlés
  2. Bevallom, valahogy megakadt bennem a taxisokra vonatkozó zárójeles mondatod. Nem vitatkozni akarok, igazából semmit se gondolok róluk (vagy nem sokat), de annyira meglepett a vehemenciád, teljesen ellentmond a bennem élő józan-megfontolt-árnyalatokat látó Milonka-képpel. Na de nem is ezért jöttem most vissza, hanem mert mikor ma olvastam ezt a cikket, eszembe jutott a fél mondatod, hogy lám, tán nem vagy az ellenérzéseiddel egyedül, sőt lehet, azok történelmileg kódoltak
    (http://index.hu/tudomany/tortenelem/2016/01/21/a_taxiautot_tiltsak_be_konflisosok_az_uj_divat_ellen/).
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jogos, nem csodálkozom, hogy ezt kiszúrtad a posztban, és igazad is van, nem szoktam ilyen ellenszenvet érezni (különösen nem hangoztatni azt) senki iránt. Valami miatt legendásan utálom a taxisokat (a barátaim szoktak rajtam nevetni), és általánosítok, igen, bocsánatot kérek. Én egy kisvárosban lakom, ahol szerintem indokolatlan taxizni, lehet sétálni meg bicajozni, de vszínűleg onnan jön ez az egész, h én mindig azt látom, ahogy megyek a vasútállomásra, h állnak sorban a taxisok, kövér, óriási pocakos, unszinpatikus emberek, és horkolva alszanak a kocsijukban:). Én a 2 kezemen meg tudom számolni, hányszor ültem taxiban életemben, ebből többször az állam leesett a végösszegen és a sofőrök stílusán is (tisztelet a kivételnek). New Yorkban viszont szuper volt taxizni, és olcsóbb, mint itthon.

      Törlés
  3. *ellentmond a képnek természetesen

    VálaszTörlés