2016. augusztus 28., vasárnap

Helyzetjelentés

Ez volt az utolsó igazi nyári hétvégénk, a jövő héten már szeptember. Szombaton volt egy szabadtéri buli, amit a barátaink szerveztek. Megérkeztünk este 8 körül, a srácok a sóderes partra helyezték a hangfalakat és a DJ pultot, nagyon jó zenék szóltak, volt nagy tűz, közben mindenféle színes fényekkel világították meg a fákat körülöttünk, felettünk pedig a tiszta, csillagos ég - mondtam a srácoknak, hogy én ennél hangulatosabb buliban még sosem voltam. Nagyon jól éreztem magam, fél 4 körül értem haza, csak most bölcsen elkerültem a pálinkákat, az utolsó két órában pedig már csak vizet ittam, úgyhogy egészen kipihentem ébredtem reggel 10 körül. 

Örülök: Évek óta nem ettem bundás kenyeret (úgy 90%-ban leszoktam a kenyérről, meg valahogy egyszerűen más stílusú dolgokat eszem reggel), úgyhogy ma, ébredés után, még pizsamában, némi jazz, meg a kutyám és a macskám társaságában sütöttem egy halmot, annyira finom volt. 

Izgulok: Azt hiszem, felkészültem lelkileg a tanévre. Holnap egy 10 órás továbbképzéssel kezdek, csütörtökön évnyitó, és találkozom az osztályommal, akiken sokat jár az eszem, de azt hiszem, több pozitív izgulás van bennem, mint félelem, inkább kihívásnak látom. Kíváncsi vagyok rájuk. 

Szomorú vagyok: A cicám 12 éves, és nagyon megöregedett, sokszor rosszkedvű. Ma is nagyon látszott rajta, hogy rosszul érzi magát, hányt is. Úgyhogy fölengedtem a kanapéra, ahova amúgy nem szoktam, mert fekete kanapé - vörös macska, de most álomba simogattam, és itt alszik mellettem. 

Meglepődtem: Pénteken beszéltem egy ismerős sráccal, aki szeretne majd angolul tanulni tőlem. Ő 28 éves, most költözött haza külföldről, amúgy asztalos, és képzeljétek, azt mesélte, hogy idén újraérettségizett, felvették fizika szakra, és ha elvégezte, csillagász szeretne lenni. Ez mennyire menő, nem? 

Élvezem: Úristen, milyen gyönyörű idő volt ma. Anyával ketten főztünk ebédet, majd bedobtam a hátizsákomba a strandtörcsimet, egy üveg vizet meg az iPadem, elbicajoztam a cukrászdába, elcsomagoltattam egy óriási somlói galuskát, letekertem a partra, és ott a napsütésben, a vízparton megettem. Utána olvastam, fürödtem, telefonáltam, pihentem. Olyan jó nap volt. 

Még annyi mindent akartam mesélni, de most nem jut eszembe, mit. 

11 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  2. mármint nem mentünk sehová 1000 méteren kívül. bolt, játszótér két utcányira, kis park valami szocreál nőszoborral, meg a hosszú-hosszú gyalogút az állomásig a tikkasztó nyári melegben... ezek az emlékek. :(

    VálaszTörlés
  3. Azért nem tudom értelmezni a kérdést, mert ez olyan, mintha a 30 évvel ezelőtti önmagához hasonlítanád Budapestet, vagy bármely másik várost, úgyhogy ja, ez a hely sem az a kommunista, szocreál iparváros, mint volt 30 évvel ezelőtt. Szerintem kurvajó hely lett, én legalábbis imádom, bár szvsz maga a Dunakanyar Magyarország egyik legcsodásabb helye, bár erről sokszor írok a blogomban. De hát gyere el kirándulni, és meglátod. És igen, van sok fiatal, meg bulik is, de ez főleg azon múlik, hogy van egy komolyabb társaság, akik szerveznek ilyeneket, bár igaz, hogy én 20 évesen is sok ilyenre jártam itt helyben (is). Tény, hogy a nagymamájuknál nyaraló kölykök honnan is tudnának az ilyen kvázi illegál partikról:), akár most, akár régen, bár biztosan jobban ki tudják élvezni az itt töltött időt, mint anno.

    Másrészt azért nem írom le a város nevét/kutyám nevét/stb a blogban, hogy ilyen alap infók alapján ne legyen guglizható a blog, úgyhogy a kommentedet is törlöm, de csak emiatt, bocsi.

    VálaszTörlés
  4. mondjuk kábé 15 évvel ezelőttről beszélek, nem harmincról, Budapest pedig nem változott olyan sokat. de hogy mást ne mondjak, a szülővárosom, Miskolc gyakorlatilag semennyit. :) és nem is arra gondolok, hogy milyen sokat változott az a hely (hiszen valószínűleg sokkal jobban hasonlít akár 15 évvel ezelőtti önmagára, mint az én emlékeimre), hanem hogy mennyire durva, hogy egyes helyeknek mennyire más a valóságos arca ahhoz képest, amit "átutazóban" lát csak az ember. tényleg nagyon izgalmas az a gondolat, hogy ott ilyen élet van.

    nyugodtan töröld, semmi gond, de én is csak a nyilvános e-mail címedből tudom, hogy melyik városban élsz, ami sokáig itt volt jobb oldalon. bár most megnéztem, és azóta valóban eltűnt, ezt nem figyeltem. elnézést.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, nem, még ott van lent. :) azt nem látja gugli?

      Törlés
    2. Én Miskolcon élek, és igenis sokat változott.

      Törlés
    3. Zsuzsa :D

      Biztos vagyok benne, h szinvaltoszemumlany egy miskolcit sem akart megbantani a kommentjevel, de attol meg o lathatja igy, nem?

      Törlés
    4. természetes, hogy nem akartam, hiszen Miskolc a szülővárosom, ott nőttem fel, oda járok haza az édesapámhoz. :) a változás egyébként nem mindig jó vagy rossz. én sokszor nem szeretem, ha megváltoznak helyek, amik fontos részei az életemnek.

      köszönöm milonka!

      Törlés
  5. Én régóta olvasom a blogodat, és az írásokból rálehet jönni hol laksz. Én idén nyáron azért mentem el arra a településre mert még soha nem voltam ott és az írásaid alapján tök jó helynek tűnik. Nem nyomoztam utánad, tényleg a hely érdekelt. Tényleg szép és ráadásul séta közben össze is futottam egy régi kedves ismerőssel így még inkább pozitív helyként emlékszem rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De azzal nincs gond, h fel lehet ismerni, de azt nem akarom, h mondjuk varosnev+Blog kombinaciora keresve kidobja a gugli a blogom.

      Törlés
  6. Megjegyzem azért szeretem olvasni a blogodat mert érek "társadalmi hasonlóságot" közöttünk és érdekel, hogy más hogy éli meg azokat amik velem is megtörténhetnek. Plusz szórakoztatóan, kellemesen olvashatóan írsz. Mintha regényt olvasnék. Feldobod a napom vele. :-) Mivel általában telon olvasom és ott valamiért nem tudok kommentet írni, így én általában megfigyelő vagyok csak. Most nem bírtam tovább megállni a korábbi "nem írok többet" epizód miatt.

    VálaszTörlés