2016. szeptember 20., kedd

Akkor ősz?

Gondoltam, összegyűjtöm, miket várok az őszben, de már összegyűjtötték nekem:  


Ma már igazi ősz volt, blézert vettem a pulcsim fölé, meg egy vékony kendőt a nyakamba, kint volt a bokám a farmer és a cipő közt, kicsit fázott, de nem bántam egyáltalán. Várom a nagy, puha, meleg sálakat is, meg a sapkákat - jó, a harisnyákhoz még nincs kedvem, de a csizmáimhoz már nagyon. Kell vennem egy kisebb oldaltáskát is, valami bőr-szerűt szeretnék.

Reggel az SZTK-ban kezdtem, januárban fogják kivenni a vasat a csuklómból. Úgy alakult, hogy egyelőre a diákjaim még nem neszelték meg, hogy kedd délutánonként szabad vagyok, így amikor hazajövök, azt csinálhatok, amit akarok, ami hétköznapokon nálam szokatlan érzés. 

A reflux miatt (már kicsit jobban érzem magam!) most tojok a diétára, és azt eszem, ami jólesik és jó a gyomromnak. Úgyhogy tegnap este sütöttem néhány héjában sütött krumplit, és vajjal meg sonkával vacsoráztam meg, úristen, de finom volt. Ma pedig, mivel volt úgy egy kilónyi szilvám, egy fél liter laktózmentes tejem a hétvégéről, amit én nem fogok meginni, meg egy receptem, amit úgy egy hete mentettem el, így sütöttem szilvás-almás clafoutist. Ez egy nagyon egyszerű francia süti, és én még sosem ettem, ezért most sütöttem magamnak. Kevés lisztet kell elkeverni cukorral és sok tojással meg egy pici vajjal, ezt öntöd rá a darabokra vágott gyümölcsökre, a tésztája nem igazán tészta, hanem egy sokkal lágyabb, tojásosabb valami, nagyon nekem való. Bár nem lett valami látványos, de nagyon finom, maximálisan bejön, ráadásul ebben a változatban van őrölt kardamom, ami nagyon különlegessé teszi. ITT a recept. 

Szóval most úgy érzem, hogy van kedvem az őszhöz, nagyon szeretnék elutazni néhány napra Bécsbe vagy Krakkóba - inkább Krakkóba, nagyon szeretem -, de még nem tudom, hogy lesz-e ehhez pasim, ha nem, akkor elcsábítom a lányokat. És nem bánom, ha amúgy csendesebbek lesznek a napjaim, és pörgés helyett edzésre járok, sorozatot nézek, főzök meg vendégül látom a barátaimat, akár hétköznapokon is, ezt nagyon szeretném. 

innen

2 megjegyzés:

  1. Errol a polorol te jutottal eszembehttp://www.lindex.com/m/se/soek/7474249/Topp-med-tryck/?styleId=90430540&back=true&parent=135681 es meg a mai bejegyzeshez is passzol :)

    VálaszTörlés
  2. az ősz a kedvenc évszakom <3
    Főleg az az illat, ami felétek van úgy ősi napsütéses délutánokon. Nem tudom megfogalmazni, hogy milyen. Meg az eső utáni illat, aww.

    VálaszTörlés