2016. november 28., hétfő

Weekend recap

Ma reggel konkrétan ráfagytam a bicajra. Most jön az az időszak, mikor én is elgondolkodom, hogy nem lenne-e jó ötlet elcsomagolni a kerékpárt tavaszig, de persze mindig úgy vagyok vele, hogy luxus lenne autóval megtenni a pár perces utat, hogy aztán délutánig ott álljon a suli előtt. És persze inkább fagyoskodom a bicajon pár percet (ma épp rövid szoknyában, harisnyában), mint gyalog fél órát. Opció lenne még esetleg, hogy professzionálisabban felöltözöm, de nálam a csinos > praktikus, szóval ez van. Végül is nem Szibériában élünk, és mindjárt itt a tavasz, nem? 

A hétvége, hát az megint egy pillanat alatt elrepült. Megittuk a szezon első (és második, majd harmadik) forralt borát,  karácsonyi vásároztunk, én szombat reggel sorozatokat néztem, picit összekaptam a lakást, szombaton és vasárnap is sütöttem egy csomó sütit, sokat énekeltem, vasárnap anyuéknál ebédeltünk. Megállapítottam, hogy számomra a hétvége egyik legfontosabb, pótolhatatlan momentuma a vasárnap ebéd utáni alvás a kanapén. Most nem maradt el, és olyan lelki béke lett bennem utána, amit nem is tudom, mi mással tudtam volna elérni. 

A pasim kért, hogy reprodukáljam neki gyerekkorának egyik legkedvesebb édességét, a csokikrémes piskótát. Én még sosem sütöttem piskótát, de Ilonka nem ijed meg a gasztronómiai kihívásoktól, meg van ugye egy cukrász barátnőm, aki kisegített egy tuti recepttel, szóval a hétvégén két tepsi is készült belőle, és mondhatom, hogy elsöprő sikert aratott a végeredmény. Ez azért is jó hír, mert kb 10 perc előkészülni rá, és 20 perc alatt megsül.

Hozzávalók: 
 
4 tojás
80 g cukor
80 g liszt
Fűszerek, citrushéjak amit szeretsz ha szeretnél bele.

 
A tojások sárgáját a cukor egyharmadával jól kihabosítod, és a fehérjéket jól felvered a maradék cukorral, de ne legyen törős a hab, csak jó kemény. A fehérjés habba beleforgatod lapáttal (ne habverővel!) a sárgájás habot, majd a lisztet. 180 fok a sütőben kb 20perc.

A csokikrémhez: jó minőségű étcsoki és tejcsoki vegyesen.

Egy-egy arányban habtejszínnel (kb 200 g csoki 200 g habtejszínnel biztos elég lesz).
A tejszínt felforralod és egyszerűen ráöntöd az apróra vágott csokikra és elkevered. És kész is.


Idén nem akartam pénzt költeni az adventi készülődésre/díszekre, úgyhogy hozott anyagból dolgoztam. Ezt a színes, világító gömbfüzért tavaly a szülinapomra kaptam Pillától, ez lett a dohányzóasztal fő dísze (a vaníliás illatgyertya és egy tál mandarin mellett): 


A nappaliban pedig továbbra is az ikeás csillagé a főszerep, nagyon. nagyon szeretem a hangulatát:

11 megjegyzés:

  1. Imádom a hétfőt a te blogoddal kezdeni, mert süt belőle, hogy van élet a vasárnap után :)

    VálaszTörlés
  2. nagy biciklis barátnőm ilyet vett nemrég:
    https://www.bergfreunde.de/bergans-maribu-insulated-lady-skirt-winterrock/
    Fogalmam sincs, mi lehet a magyar neve, de baromi praktikus, mert mindkét oldalán cipzár van, így nadrág és szoknya fölé is fel lehet venni, sokféle színben van, és sokkal olcsóbban is megvehető a linkeltnél

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, végre megtudtam, hogy mire való ez a vastag steppelt szoknya:) láttam már az Aldiban is, igaz jó régen.

      Törlés
    2. https://www.tchibo.hu/m/noi-steppelt-szoknya-fekete-p400078024.html?x=H4sIAAAAAAAAAAFiAJ3_ETMsDgAAAVisMaPHABRBRVMvQ0JDL1BLQ1M1UGFkZGluZwCAABAAEL0X8JgyKzpCVbbG7qjwlT4AAAAQvExCnxAEdmVZ4f5PTqGdoAAUO_Qtyk7339wOfYZdbD4cyn951jz_ddGSYgAAAA%3D%3D

      Törlés
    3. :)) Én nem akarok ilyen szoknyát!

      Törlés
  3. Nincs kedved megosztani velunk azt a csoda piskota es csokikrem receptet? :))

    VálaszTörlés
  4. A majdnem hat éves kislányom megnézte a képet a lakásodról, és azt mondta: wow, stílusos :-)Kérdezem mi az hogy stílusos: szép :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Awww! Üzenem neki, hogy köszönöm szépen, nagyon örülök, hogy egy ilyen jó ízlésű kis hölgynek tetszik a lakásom! 😘😊

      Törlés