2016. december 25., vasárnap

Christmas, out of the box

Gondolom, halálra izgultátok magatokat, hogy mi van a halszagú fámmal. Nos, miután kiderítettem, hogy az egyik oldala saras is, betoltam a zuhanyfülkébe, és lezuhanyoztattam Nivea tusfürdővel. Azóta már teljes pompájában díszeleg, és semmi hal szaga nincsen. 

Ellenben ma reggel a város korcsolyapályává változott, Anyukám pedig a piacról hazafelé elesett, pedig zoknit húzott a cipőjére megelőzésképpen. Mivel nem tudott lábra állni, valaki felhívta neki aput, aki egyszer csak megjelent a konyhámban, hogy anyát be kell vinni a kórházba. Mondjuk azok után, ami a fejemben lejátszódott 3 mp alatt, kifejezetten örültem, hogy csak a térdét ütötte meg.

Annak mondjuk már kevésbé, hogy műteni kell, és az én kedves, csupaszív, okos, mindig vidám anyukám a kórházban tölti a karácsonyt, mi pedig nélküle. Én főztem a levest, a csajok hoztak sütit, töltött káposzta pedig volt egy kondérral, és jó volt nagyon együtt a tesómékkal és a gyerekekkel, de egy picit mindannyian el voltunk anyátlanodva - én most értettem meg a kifejezést. 

Én egy picit átértékeltem, hogy mi fontos és mi nem. Karácsony, halszagú fa, lesz-e mákos guba vagy sem... Szívszorító volt anyut ilyen kiszolgáltatott helyzetben látni, csomagolni neki hálóinget, papucsot, keresztrejtvényt meg a kisrádióját, otthagyni őt egyedül a kórházban, épp karácsony napján, tudva, hogy szorong a műtéttől. De a lényeg, hogy van anyukám, bár eltört a térdkalácsa, de itt vagyunk mi neki sokan, hogy segítsünk, hogy meggyógyuljon minél gyorsabban.

Hát ilyen... Idén ilyen. Boldog Karácsonyt.

22 megjegyzés:

  1. Jajj istenkém, mielőbbi gyógyulást kívánok neki!

    VálaszTörlés
  2. Szegény, gyógyulást kívánok!
    Boldog(abb) Karácsonyt!

    VálaszTörlés
  3. Jaj! Gyors felépülést anyukádnak!

    VálaszTörlés
  4. Remelem, gyorsan gyogyul majd! Mikor engedik ki?

    (Kepzeld, par hete az en anyukam is terdreesett, bent a lakasban, de ugy, hogy napokig nem tudott labraallni...iszonyu volt. Mindket terdet hazavagta. Es NEM MENT ORVOSHOZ, de szep lassan jobb lett magatol, elöször furdöszoba, aztan kicsit messzebb is, es vegul orvos nelkul tolta vegig, es most mar majdnem jol van. Örult mazlija volt.)

    VálaszTörlés
  5. anyacsont beforr. gyors gyógyulást kívánok!

    VálaszTörlés
  6. Ó sajnàlom! De ilyen szereto csaladdal korulveve biztos gyorsan gyogyul majd!

    VálaszTörlés
  7. Én is gyors felépülést kívánok anyukádnak!

    VálaszTörlés
  8. gyors és maradéktalan gyógyulást anyukádnak! és mindnyájatoknak boldog karácsony, bármikor, bárhol töltitek is!

    VálaszTörlés
  9. jaj, jobbulást :( szólj, ha kell segíteni intézni vmit

    VálaszTörlés
  10. Mielőbbi gyógyulást anyukádnak!

    VálaszTörlés
  11. Mielőbbi gyógyulást anyukádnak.

    VálaszTörlés
  12. Jobbulást anyukádnak! Sajnálom, hogy így sikerült a karácsonyotok.

    VálaszTörlés
  13. Jobbulást anyukádnak!

    Az én apukám 1,5 éve törte el a térdét, és sajnos nagyon-nagyon lassan jött helyre, ha lehet óvatosan erre fel kellene készíteni majd anyukádat, hogy ez hosszú menet lesz. Apunak szerintem majdnem 1 év is volt, mire ugyan úgy járt, mint korábban, pedig igen eltökélt volt (a hobbija miatt), őt iszonyat csalódásként érte, hogy ennyire nehezen jött helyre. Nagyon frusztrált volt.

    VálaszTörlés
  14. Gyors felépülést anyukádnak!!

    VálaszTörlés
  15. :(
    Jobbulast es gyors felepulest anyukadnak -- Neked pedig a korulmenyekhez kepest boldog karacsonyt kivanok!

    VálaszTörlés
  16. Gyors felépülést anyukádnak!

    VálaszTörlés