2017. március 16., csütörtök

foood

A délutáni tanítványom meg az edzés közt volt úgy két órám. Kitaláltam, hogy kiveszek egy csirkemellet a mélyhűtőből, pont kiolvad, míg sétálunk a kutyival, és megsütöm, hogy vacsira és holnap is legyen valami finom, amit saláta mellé tudok enni. Nem akartam a serpenyő mellett állni, sütőben akartam megsütni úgy, hogy ne száradjon ki. EZT a receptet választottam, mert nagyon szeretem a The Kitchn ötleteit, a Facebookon is követem őket, és napi szinten van olyan cikkük, amit nyálcsorgatva olvasok el. 

A lényeg az, hogy be kell dörzsölni olajjal vagy vajjal az egész csirkemelleket, sózni, borsozni kell őket, majdtetszés szerint fűszerezni (én kakukkfüvet, apróra vágott fokhagymát szórtam rá és jól meglocsoltam citromlével), majd ráhelyezni egy kivajazott tepsire. Be kell kenni vajjal egy sütőpapír egyik oldalát, és ezzel lefele beborítani a húst úgy, hogy belenyomkodjuk a tepsibe a papírt. Én fél óráig pároltam így, majd levettem róla a papírt, és még 10 percig sütöttem. Isteni, zamatos, belül vajpuha, kívül pirosra pirult. Szerintem ilyen a tökéletes sült csirkemell. 

És ez lett belőle, két marék bébispenótból, egy fél mangóból, meg egy adag apróra vágott édesköményből a holnapi ebédem: 

7 megjegyzés:

  1. (ugy birom, amikor többet is posztolsz egy nap:))

    VálaszTörlés
  2. a múltkor nálam kommentelt zöldséges csirkecombot megcsináltam, általános tíz-ujj-nyalás lett a vége - szóval erre is az a sors vár :D - de fotózni sosem fogok így megtanulni, pedig szeretnék

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én meg megfőztem tegnap azt a curry-t, amit nem régen posztoltál,_teatyaúristen_mennyire finom!

      Törlés
    2. igen, szerintem is nagyon durva:)

      Törlés
  3. Fördős Zénél kaptam rá múltkor egy csirkére.

    Csirkemelle, olívaolaj, fokhagyma, ketchup, só, bors, és chili. Ebben a mázban aludtak egy éjszakát, utána pedig grillen megsütöttem. Bagettbe tettem bele sajtszósszal és zöldségekkel, ebédre tökéletes volt :)

    VálaszTörlés