2017. május 15., hétfő

Faszom legyen szerelmes

A múltkor már kijelentettem itt, hogy csodás, itt a nyár, bár közben megint volt némi télikabátos időszak, mikor igencsak be kellett fűtenem mindig, mikor itthon voltam. De közben egyéb bizonyítékokat is találtam, és asszem elmondhatom, hogy ha egy dolgozós hétfő reggel a madárcsicsergős, napsütötte teraszomon talál full nyaralás-érzés közepette, akkor visszavonhatatlanul nyár van. Mondjuk nem bánnám, ha nem síszerkóval kellene váltogatni néhány naponta a lenge nyári ruhákat, de ne legyek telhetetlen. 

De a lényeg, hogy mivel kifutottak a végzősök, ma csak 10-re megyek és fél 2-kor végzek is, és a héten ez a legnehezebb napom. Holnap pedig nem is dolgozom délelőtt egyáltalán, mert gyomortükrözésre megyek, yolo. A gyógyszer szedése mellett teljesen eltűnnek a refluxos tüneteim, de ha abbahagyom, azonnal, másnapra visszatérnek. Mivel már fél éve szedem, és nem akarom így leélni az életem, a szupercuki dokim azt javasolta, hogy körülnézne, mi történik a hasamban, és ki vagyok én, hogy vitatkozzam vele, még úgysem voltam gyomortükrözésen soha, biztosan buli (nem). A legnagyobb problémám, hogy ma délutántól a holnapi időpontomig semmit nem ehetek, hát mi vagyok én, aszkéta? 

A tegnap délutánt tekergéssel töltöttük mi ketten, a bicajom és én. Sajnos a mesés bicikliutunk nem alkalmas kerékpározásra hétvégente, életveszély a babakocsik, kisgyerekek és kutyák miatt, de tényleg, mintha a város egész csigalassú lakossága azzal szórakozna, hogy egyszerre, párhuzamosan és keresztben is használja a kerékpárutat, szinte mindenre, csak arra nem, amire való. Tegnap tanúja voltam, amint a két irányból egyszerre ért oda 1-1 babakocsit toló nő meg a sleppjük (értsd: férj, kisgyerek, kutya), megörültek egymásnak és megálltak beszélgetni, a két irányból érkező kerékpárosok pedig (velem együtt) megálltak és várták, hogy akkor talán. Persze észrevették magukat, de mire a két babakocsit, a gyerekeket, kutyákat meg mindenkit biztonságos távolságra helyezték az úttól, az nem egy perc volt, és nekem közben azért a fejemben elhangzott egy-két nyomdafestéket nem tűrő gondolat, főleg, hogy a kerékpárút mellett van kijelölt gyalogút és sétány is. Dióhéjban: hétvégén a bicajutat nem lehet bicajozásra használni, vagy csak lépésben lehet haladni. 

Az a tervem, hogy ilyenkor, hétköznap fogok bicajtúrázni, ha időben végzek, fel akarom fedezni a Duna másik oldalát, viszek egy törcsit, fürdőruhát, könyvet meg egy üveg vizet (minden másra ott a mastercard), aztán annyi. Az elmúlt hetek intenzív időszaka után van kedvem egyedül lenni, és olyan elképesztő helyek vannak a környéken, pl. Kisoroszi verhetetlen, és Szentendre is pont jó távolság tőlünk filmbeillő bicajúton. De például a Pilist is van kedvem felfedezni, jó, mondjuk oda lehet, hogy nem egyedül kellene mennem, mert amilyen jól tájékozódom, nem találok haza és megesznek a farkasok. 

Ja, igen, az esküvő jól sikerült (ofkorsz), majd mesélek. Életemben először fordult elő, hogy hajnalig roptam, és aztán nem voltam másnapos, asszem, felnőttem. Igaz, a saját esküvőm után sem voltam, lehet, hogy az volt a fordulópont. 

Ezt meg tegnap találtam, mondjuk tudtam, hogy itt van, mert képeken láttam már, mennyire kreatív és bölcs


21 megjegyzés:

  1. fu, de gyulolom a bicikliuton korzozo babakocsisokat, kismotorozo totyogokat, kutyasetaltatokat, japan turistakat, es ugy altalaban veve mindent es mindenkit, akinek semmi keresnivaloja rajta.

    meg az egyetem alatt valamelyik este tekertem az uhlipotvarosi rakparton, ahol ugyancsak jol erzekelheto fuves-fas sav van a setany es a bringaut kozott, amikor takonyoltam egy hatalmasat... ugyanis egy csaj meg a faszija a zsebkutyajukat ugy hugyoztatta az ut szelen, hogy a dog teleszkopos vekony kis poraza keresztbe feszult a bringauton. se a poraz, se a tiz centis kutya nem latszodott a sotetben nyilvan, a parnak meg biztos elvette az eszet a szerelem.

    VálaszTörlés
  2. A masik ilyen bosszanto dolog amikor a futopalyan grasszalnak a nyuggerek meg a babakocsisok, mert az olyan jo kellemes puha.( közvetlenul mellette ott a sokkal szelesebb setany), es szo szerint meg nekik all feljebb ha megkered hogy engedjenek el mert te meg mondjuk futnal...szerintem altalanossagban jellemzo attitud sokakra hogy tojnak a korulottuk levokre.

    VálaszTörlés
  3. Hűűű, de jó az a felirat :D

    VálaszTörlés
  4. Kitartás a gyomortükrözéshez, én ma már a kapszulás endoszkópiát választanám helyette (magándokinál), az a "spagetti"...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 300 ezer egy vizsgálatért? hát aki kényes vagy pánikbeteg, az kérje inkább az altatást😳

      Törlés
    2. Hat, azert siman van akinek fizet pl a munkahelye egeszsegbiztositast v egeszsegkartyat es belefer a 300k... azert az altatasnak mindig megvan a veszelye h rosszul reagalsz es nem ebredsz fel soha tobbet. :(
      Inkabb ne altassanak senkit hha nem muszaj.

      Törlés
    3. Engem nem altattak el hozzá, pedig meg kis szerelés is volt odabent. Kb 10 perc volt, kapsz erzestelenitest a torkodra, némi bódítást vénásan és pillanatok alatt vége.

      Törlés
    4. M. Gray te annyira más valóságban élsz, mint én a kis közalkalmazotti környezetemmel. Az egyik kolléganőm hozta a kis számláit az osztálykirándulásról, h neki ugye kifizeti a suli a vonatjegyét, múzeum belépőt stb, a gazd. irodában meg néztek rá, h wtf.

      Törlés
    5. én anno köztisztiveslőként elmentem kötelező képzésre és csak a hotel parkolójában tudtam megállni, ahol tartották. később elfaxoltam a gazdaságira egy kérelmet, hogy térítsék vissza, kértem szépen számlát meg mindent. visszajött a fax, amire az igazgató ezt írta kézzel: "miért térítenénk vissza???!"
      ja, én kérek elnézést

      Törlés
    6. jó, de most ezt ne úgy képzeljük el, hogy felnyomatnak egy kártyára egyzsilliótrillió forintot, hanem mondjuk én anno úgy kaptam, hogy mondjuk 20k-t egy hónapban, mint cafeteria. kb 5 vagy 7 éven át gyűjtögettem, hogy jajj de jó, majd egyszer összegyűlik, és megműttetem belőle a szemem. hát összegyűlt, de nem szemet műttetem, hanem szültem...
      így azért nem olyan nagy dolog sztem, de sry.

      Törlés
    7. Én elhiszem neked, h van ilyen, tök jó, I wish. De sztem legtöbbünk számára 300e egy vizsgálatért bárhogy postmodern fiction.:)

      Törlés
    8. M. Gray, de ez egy vizsgálat 300-ért, nem egy műtét vagy hogy akkor ezentúl te majd szuperül leszel.

      ráadásul az altatásnak kb. annyi a veszélye manapság, minthogy fejedre esik egy tégla.

      Törlés
    9. Meg nem altatnak hozzá, csak bódítanak, vagy még azt sem.

      Törlés
    10. :D 600 Ft-ot (!!!!) kapunk / koponya a KLIKtől Miskolcon pedagógusnap alkalmából :D HATSZÁZ, kiírom, nehogy azt higgyétek, lemaradt egy vagy esetleg több nulla. És ezt sem kp, hanem pogácsát és üdítőt kell venni belőle vagy írószereket kapunk (hogy legyen mivel dolgozni), és mindenről számlával kell majd elszámolni a hivatal felé :) Cafeteriát kb. 8 éve nem láttam, akkoris havi 5000 járt vagy bent ebédelhettünk a suliban :)

      Néha elcsodálkozom, mások milyen világban élnek, komolyan :D

      Törlés
    11. Nekem nem volt bódítás, csak lidocain a torkomba. Plusz egy hentes gasztroenteorológus... aki ráadásul türelmetlen is volt... utána egy hétig nyelni sem tudtam... szóval én ezért választanám a kapszulásat, ha újra kellene csinálni...

      Törlés
    12. továbbra se értelek titeket... pusztán kényelmi szempontokért 300 ezer forintot kidobnátok erre... ráadásul ez nem is jó gyomortükrözésre☹️️ kiváncsian várom, milyen volt Ilonkának...

      Törlés
    13. Kinek hogy jó, nem baj, hogy másképp látjuk a dolgokat:). Csak csütörtökre kaptam időpontot, úgyhogy még nem vagyok túl rajta, majd holnap!

      Törlés
  5. Marha jó a felirat. Bár én szívesen lennék, mert már azt se tudom, hogy az milyen... :(

    VálaszTörlés
  6. A felirat zseniális, a gyomortükrözés miatt pedig erősen drukkolok. Brrr.

    VálaszTörlés
  7. Nekem nemrég volt gyomor tükrözésem mindenféle bódítás altatás nélkül. Ki lehet bírni, pár perc. Nem fáj, csak röfögsz közben, mint egy malac.

    VálaszTörlés
  8. Zseniális ez a felirat!

    Remélem, már el is felejtetted a tükrözést!

    VálaszTörlés