2017. július 4., kedd

Csicseriborsós, kakukkfüves sárgarépakrém

Mivel rendszeresen járok edzeni, muszáj időnként kenyeret is ennem, főleg edzés napokon működik jól mozgás előtt. Viszont időnként gondban vagyok azzal, hogy mit rakjak a kenyeremre, főleg, ha nem akarok húst enni. Sajtot? Tojást? Avokádót? Esetleg lehet működhet a kenyerünkre valami olyan zöldség is, ami nem dögunalmas?

A múltkor a barátnőm esküvőjén a Házikó intézte a cateringet, és ott voltak nagyon finom zöldségkrémek. Így ad hoc, az emlékeim és néhány recept elolvasása és a képzeletem alapján megpróbáltam reprodukálni a répakrémet, mivel volt itthon egy csokor friss, roppanós sárgarépám, és képzeljétek, nagyon finom lett. Édeskés-sós, kicsit fűszeres, nagyon jól működik a magos barnakenyér és a paradicsom mellé.


Hozzávalók: 
3 nagy sárgarépa
5 evőkanál csicseriborsó (konzerv)
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál krémsajt/tejföl/joghurt
kakukkfű, só

Elkészítés: 
  • A nagyobb darabokra vágott sárgarépát összekevertem az olívaolajjal, sóval és egy ág összetépett kakukkfűvel, majd 20 percre betoltam a forró sütőbe. 
  • Amikor megpuhult, botmixerrel összeturmixoltam a csicseriborsóval, összekevertem 2 evőkanál krémsajttal és kész. És brutálisan finom. 
Majd még kísérletezek más zöldségkrémekkel is (cékla, mentás zöldborsó, ???)

7 megjegyzés:

  1. Ezt ki kell próbálnom, nagyon finomnak tűnik. A padlizsánkrém is nagyon jó még szendvicshez, de brokkoliból és karfiolból is el tudok képzelni finom krémeket mindenféle izgis fűszerrel. :)

    VálaszTörlés
  2. ezt ajánlom, nekem nagyon kedvenc: http://www.stahl.hu/hu/recept/kremek/Feherbabos_krem_crostinihez
    :)

    VálaszTörlés
  3. Curryvel és paradicsompürével is finom.

    VálaszTörlés