2017. július 7., péntek

Cukkinitészta fokhagymás paradicsommal - 10 perc alatt

Én egy időben már próbálkoztam a cukkininek a tésztaként való felhasználásával, csak akkor nyersen készítettem el. Hogy őszinte legyek, az túl extrém volt az én étkezési szokásaimhoz mérten, ennyire azért nem vagyok elszánt. De ma megkívántam egy finom, olaszos, paradicsomos spagettit, és volt a hűtőmben egy szép, zöld, közepes cukkini, úgyhogy gondoltam, kipróbálom sütve is. 

Így egy pici olívaolajon, egy wokban megpirítottam a legyalult, picit megsózott cukkinit (3-4 perc), majd félretettem. A kertből szedett, félbe vágott koktélparadicsomokat összerottyantottam egy gerezd apróra vágott fokhagymával a wokban, téptem rá egy marék friss bazsalikomot, rátornyoztam a cukkinire... És kész. Nekem nagyon bejött.  

7 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Hát de hogyan gyalulom le?

      Törlés
    2. Tökgyalun v nagy lyukú reszelőn. Esetleg felaprítod zsüliettre:).

      Törlés
    3. Hát igen, nincs gyalum, de a reszelot kipróbálhatom... 😊

      Törlés
  2. Régóta követek a facebookon egy lányt, szamomra nem a receptek miatt érdekes, de ő nem eszik semmilyen állati eredetű ételt. Itt egy csomó recept az oldalán:
    http://kriscarr.com/blog/recipes/breakfast/

    VálaszTörlés
  3. Én is évek óta heti 1, max 2 alkalommal eszem húst. Nem kívánom, de lemondani sem tudnék róla.
    Van egy receptem, amit nagyon gyorsan el lehet készíteni és szerintem simán át is lehet írni húsmentesre (és nem vegára vagy vegánra, mert az is egy más fejezet -uis a vegánok sem konzervet, sem tartósítottat nem esznek az állati termékeken túl). Én ezt a spagettit úgy szeretem a legjobban, hogy son-go-ku csirkét készítek, de a csirke és a sonka kimaradhat simán, és azzal szoktam enni a cukkinispagettit. Vagy fordítva :) Megpirítasz gombát és kukoricát, kotányi sült csirke fűszersóval megszórod (ezt az íze kedvéért), majd tejszín és füstölt sajt, illetve egy picike bors. Nagyon fini. A "spagettit" előtte pár másodpercig mikrozom, ez épp elég, én szeretem, ha roppan egy picit.
    Szoktam cukkiniből, répából, édesburiból és zabpehelyből tócsnit készíteni, sokkal finomabb, mint az eredeti, ez kókusztejszínből és citrom (vagy lime) léből kikevert "tejföllel" az igazi.
    A fészen van egy kiscsaj, aki isteni dolgokat készít húsmentesen, Szafi reform néven (mondjuk mostanában nagyon rá van a mentes gabonatermékeire állva, régebben több húsmentes dolgot posztolt, ami a "jééé"-kategória volt...)

    VálaszTörlés