2017. július 11., kedd

nem értem

Szétkaptuk a konyhámat, apu szépen, komótosan dolgozgat rajta. Szerintem még hetekig nem lesz vizem, mosogatóm, ellenben kupi és kosz az lesz. Apukám igazi mesterember, nagyon ért mindenhez, de a változást, mint olyat, nem támogatja, ha még működik valami, illetve meg lehet javítani, akkor az még jó lesz. És mivel ő az, aki karban tartja a lakásomat gépészeti szempontból, így elég határozott véleménye van mindenről. Én viszont utálom a félmegoldásokat (régi, nagyon béna a vízmelegítőm, randa a csempe a mosogató fölött, ha már hozzányúlunk, akkor kicseréltetném őket), úgyhogy szombaton át kellett hívnom a bátyámat, hogy tolmácsolja apunak, hogy mit szeretnék - és lőőőn csoda, apukám egyből: hmm, igazad van, tényleg sokkal jobb lesz úgy, és nem is olyan sok plusz munka. 

Miért van, hogy ha az emberek egy véleményt mélyebb hangon hallanak megfogalmazódni, akkor azt hitelesebbnek találják és könnyebben elfogadják? 

11 megjegyzés:

  1. Nem tudom, de én nap mint nap elgondolkozom ezen. Ha megvan a megfejtés, szólj. :/

    VálaszTörlés
  2. Egy viszonylag konzervativ felfogasu, svajci cegnel dolgozom. A vezetok 80%-a ferfi es a munkambol kifolyolag sokat kell kommunikalnom veluk. Egy ideje mar rajottem, hogy ha nem csak a fonokomon keresztul akarok attolni rajtuk valamit, akkor bizonyos kommunikacios technikakhoz kell folyamodnom. Szemelyes talalkozokkor nyero a csipore tett kez, egyenes hat es a szemkontaktus folyamatos fenntartasa, amikor beszelek, es az eroteljes kezmozdulatok a dolgok szemleltetesere. Ha felbe akar szakitani, a szavamba vag, akkor folytatom a mondandomat, mintha mi sem tortent volna. Egy idonutan leszoknak rola. Telefonon mar nehezebb, de vicces modon ott pont a mely hangvetel jott be, ahogy te is emlitetted. :)

    VálaszTörlés
  3. Egyébként hogy van ez az állatoknál? Barátnöm szokott panaszkodni, hogy örá nem hallgat annyira a kutya mint a férjére. Pedig a pasi egy áldott jó lélek, nem szigoru a kutyával sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, az én pulim a gyerekeknek is szót fogad.

      Törlés
    2. Kutya az mas, ott falka van meg alfa him, meg ilyesmi

      Törlés
  4. Ez tuti evolúciós alapon működik, a domináns személy - nagy erő - nagy test - mély hang alapon. Egyszer volt egy megbízóm, aki kizárólag telefonon volt hajlandó kommunikálni sokáig. Mint kiderült, a prófétaian zengő hangja mellett 150 cm lehetett, és valóban, sokkal kevésbé volt tekintélyes.

    Jelenlegi főnököm is alacsony ember, mély hanggal - és ha mindenképp érvényesíteni akarja az akaratát, több regiszterrel mélyebben szólal meg.

    VálaszTörlés
  5. Egy ötlet,ha érdekel, olyan vízmelegítőt vegyél,amit a mosogató alá lehet rakni,és nem látszik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk ilyen van és a fél szekrényt elfoglalja, utólag nem tűnik olyan jó ötletnek..

      Törlés
  6. "Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb"...

    VálaszTörlés
  7. Ismerős szitu. Építkeztem, felújítottam már egy párszor. Nőként hiába vannak jó meglátásaid, ésszerű megoldásaid, a "szakik", meg ezek szerint úgy általában a férfiak, nem fogadják el, amit egy nő, /háziasszony/, megrendelő mond. Egyikük meg is fogalmazta: Jobban szeretünk a házigazdával tárgyalni. Puff neki emancipáció. Úgyhogy én kitaláltam, a férjem "leadta a rendelést", a szakik meg megcsinálták, ahogy ők gondolták... Neked jobb felújítást, biztosan olyan szép lesz minden, mint amit megálmodtál. Apukádnak respekt.

    VálaszTörlés