2017. július 27., csütörtök

Tökmag

Ha valaki nem találkozik velem hétköznapokon, hanem csak mikor nyaraló üzemmódban vagyok, akkor megrökönyödhet, hogy mennyit eszem. Hát, igen, olyankor nagyon sokat és nagyon gyakran, mindig kell ennem valamit, és mindent eszek, amit általában megvonok magamtól. Viszont hétköznapokon nagyon odafigyelek, egészségesen is eszem, meg kicsi adagokat - nekem ez így jól működik. Ma például ez volt a reggelim (a paradicsom a kertből van, nagyon finom, úgyhogy most mindenhez ezt eszek):





Kavarogtam ma délután egy csomót Budapesten bicajjal, és fél 6 körül kezdtem éhes lenni. Gondolkodtam, hogy mit vacsizzak, amit még a fél 7-es találkám előtt be tudok termelni, közel van, egyszerű, nem túl drága és nem túl kiadós. A Foursquare-en el szoktam menteni magamnak a szimpi helyeket, amiket ki akarok próbálni, úgyhogy megnyitottam, és rögtön láttam, hogy az új 'Vega' mappámban van egy hely, amiről nemrég hallottam, és mindenki áradozik róla. Úgyis próbálok kipróbálni új dolgokat, inspirálódni, hogy ha egyszer valahára lesz megint használható konyhám, akkor majd tudjak kommandózni mindenféle egészségeset.

A Tökmag a Hollán Ernő utcában van, közel a Vígszínházhoz, és nincs olyan nagyon sok fajta kajájuk (ami szerintem tök jó, nekem bejön, ha csak néhány kaját fejleszt egy étterem tökéletesre), viszont ami van, az nyálcsorgató. Vannak vega hamburgerek, szendvicsek, levesek meg édességek. Nagyon kíváncsi vagyok a céklaburgerjükre, de most nem akartam ilyen komolyat enni, szóval majd máskor. Úgyhogy kértem egy sárgarépa levest zöldségchipsszel. 

a kaktuszt nem ettem meg

Régen találtam el ennyire az ízlésemet és azt, hogy mit kívánok, mind ízvilágilag, mint mennyiségre. Nagyon finom volt, és jóllaktam, reprodukálni fogom itthon is. Nagyon szimpatikus kis hely a Tökmag, nemsokára visszamegyek a céklaburgerért is (ehhez pedig partnert keresek, lehet jelentkezni). Azon gondolkodtam, ahogy ültem ott a picike asztalomnál, ropogtattam a cékla, édesburgonya és krumpliszeleteket és kanalaztam hozzá a sűrű, forró levest, hogy mennyire mázlink van Budapesttel, hogy ennyire jó hely, ami szem szájnak ingere, bármi, minden elérhető. Köszi a vacsit, Tökmag!

6 megjegyzés:

  1. én én! :) nekem is fent van a listán!

    VálaszTörlés
  2. A Tökmag jó hely és a céklaburger szuper finom volt :) Jo etvagyat hozza!

    VálaszTörlés
  3. de szuper, ez ott van tőlünk 2 perc sétára, és még sosem láttam.. ismét köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés
  4. és pont az ilyenek miatt mondom mindig, hogy én nem szeretek nyáron nyaralni, nekem a nyári Budapest a kedvencem, amikor mindenhova ki lehet ülni és ilyeneket enni meg inni finomságokat (nem mintha mostanában kihasználnám, de a lehetőség ott van :D).

    VálaszTörlés
  5. Istvanffi veggie burger, ezt is probaljatok ki. Ott van a kalvinon a kiralyi pal utcaban es a kolosy ter kozeleben a lajos utca 36 alatt.

    VálaszTörlés