2017. szeptember 25., hétfő

Monday, argh

Rendkívül szarul aludtam éjjel, fent voltam negyed 4-től, és utána már csak forgolódtam, így persze majdnem megőrültem reggel, mikor csörgött az óra. Ezen főleg azért baszom fel magam, mert tegnap este olyan zen-hangulatban kerültem ágyba, mint egy buddha, úgy éreztem, mindent megtettem azért, hogy a hetem energikusan és lendületesen kezdődjön (és aztán úgy is maradjon végig), csillog-villog a lakás, kikészítettem a ruháimat reggelre, 10-kor már kapcsoltam lefelé a lámpát, és még elalvás-könnyítő levendula sprével is behintettem a párnám. Erre tessék. Ennek megfelelően meglehetősen szét vagyok csúszva, de kb mintha másnapos lennék, olyan karikásak a szemeim, a sminkem halottnak a csók, és olyan zombi vagyok, mintha az egész hétvégét végigbuliztam volna, pedig hát egyáltalán nem. Sőt. Reggel benéztem anyuékhoz, akik feküdtek az ágyukban és kávéztak, mondtam, hogy iszonyúan irigylem őket. Anyu viszont ránézett az órára, hogy jól látja-e, hogy csak 9-re megyek, és hogy ők hány évig jártak 6-ra dolgozni - mondjuk jogos, de én attól még úgy érzem magam, mint akin átment az úthenger. A terep pedig azért is nehezített, mert hétfőn reggel a gyerekek is olyanok, mint akik átbulizták a hétvégét, csak az a különbség, hogy ők tényleg. Na szóval az átlagmotiváltság a béka segge alatt, és akkor még én is nyűgös és ultratürelmetlen vagyok (szegény gyerekek), jó lesz ez a nap, érzem.  Na jól van, köszi, hogy kinyavalyoghattam magam.

Amúgy ezekből az átforgolódott éjszakákból is látom, hogy rossz passzban vagyok és nyomaszt egy csomó minden, főleg olyan dolgok, amikre nem sok ráhatásom van, illetve egyik nap úgy érzem, hogy tök szépen csinálom a dolgaimat, másnap pedig hogy egy szánalmas csődtömeg vagyok. Mondjuk látom, hogy másoknak is a lúzer-csillagképben állnak a csillagok, vagy nem tudom, valahogy nem az igazi ez az időszak. Asszem elmegyek kicsit sétálni Mr. Szőrmókkal.

Na és ti, hogy vagytok? 

17 megjegyzés:

  1. Ugyanez, hnegyed 2es fekvéssel. Buli nem volt, de késő repülő igen. 3 kávé semmit nem használt. :/

    VálaszTörlés
  2. Jó az alvókám. Annak ellenére, hogy végig aludtam az éjszakát és bennem van két kávé (no meg egy tíz órás munkanap + utazgatás) után úgy érzem magam, mint akin átment az úthenger. Ja, és én tényleg csődtömeg vagyok. :(

    VálaszTörlés
  3. Milonka, en ugy birlak teged a tavolbol, es annyira klassznak erzem az eletedet (tuuudom, tuuudom) <3
    Amugy ma veletlenul lefutottam a hatodikosokkal 2.5 km-t (eletemben nem futottam, diakkent is folyton setaltam futas helyett), bazibuszke vagyok magamra, valoszinuleg majd holnap csödtömegeskedem, igy megy ez.

    VálaszTörlés
  4. ugyanez, most én is végigforgolódtam az éjszakát :(

    Amikor anyuéknál laktam még, akkor duplán nehezek voltak a reggeleim, merthát marhára nem vagyok reggeli típus, de tök mindegy, hogy mikor kelek, 20 perc zombi üzemmód van, mire képes vagyok bármire is. Olyankor csak ülök a konyhaasztal mellett és próbálok reggelizni, de az agyam még nem indul be. Ez régen olyan 7-8 környékén volt, anyu viszont mindig fél4-4 körül kel, úgyhogy neki az én ébredésem már délelőttnek számít :D Úgyhogy mindig úgy zsizsgett és kérdezgetett, beszélt hozzám, mintha nem lenne holnap. Pár év alatt megértette, hogy kell nekem félóra kuss :D

    De ja, amúgy most benne van ez a mindenféle gondolkoznivaló, változások, rossz alvás. Hátha elmúlik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de mit csinál az anyukád hajnal 4-kor? :O :O :O

      Törlés
    2. amit mi esténként, olvas, mosogat, főz, a kutyával beszélget, ilyesmi.
      Anyu régen falusi lyány volt, de közben bent dolgozott már pesten, úgyhogy mindig valami 5 környékén indult otthonról és előtte meg még megetette az állatokat, ilyesmi és valahogy úgy maradt. Nem tudom, nem fejtettük még meg, merthát azért 35 éve házasok apuval, azóta nem vidéki lány, meg már előtte is Pesten lakott, aztán mégsem szokott vissza. Nem értjük. Fura lány az anyukám.

      Törlés
    3. Anyukam szinten ugyanilyen. Amikor negykor kel, akkor mar elaludt. Az oruletbe kergetett mindig amikor reggel felebredtem es o akkorra mar kinyalta a lakast, megfozott es porgott mint a horcsog a kerekben. En meg meg aludtam fejben. Mondjuk min 30 perc kell, h teljesen magamhoz terjek es utana is egyszeru dolgokra vagyok csak kepes. :(

      Amugy vasarnap szoktam a legrosszabbul aludni. Annyira kipihenem magam addigra, vagy aznapnegesz nap pihenek napkozben, h altalaban hajnalban tudok elaludni, de akkor mar minek, lassan indulhatok dolgozni.

      Törlés
  5. tegnap annyira durva pms-em volt, hogy szívesen felvágtam volna az ereimet. aztán inkább túráztunk 20 km-t a helyi Dunakanyarnál. mondjuk az előző hét extra stresszes volt, és ez is az lesz. most viszont épp szeretem az életet és a világhíres szilvás lepényedet❤️ sütöm, idén ősszel negyedszerre (meg sütőtöklevest)

    VálaszTörlés
  6. Nálam csak holnap kezdődik a hét, ma még zen volt és pihi, takarítás, alvás, olvasás, evés...úgy érzem tele vagyok holnapra energiával. Bár ez így most vészesen hasonlít a te mai példádra.
    Kitartást! ♥

    VálaszTörlés
  7. Álmatlanság ellen a legjobb a hangoskönyv, ami olyan, mint a meseolvasás felnőtteknek. Praktikus tanács, hogy zene nélküli legyen. Időnként a fejezetek közzé szoktak zenét bevágni és én pl arra mindig felébredek.

    VálaszTörlés
  8. Detto. Minusz levendula, plusz meditacio.
    ..

    VálaszTörlés
  9. Hónapok óta nem aludtam egy jót (értsd: legalább 7 órát), állandóan felébredek 3/4 öt, öt körül, elkezd kattogni az agyam a munkán és akkor már tutira nem alszom vissza, 6:20-kor meg csörög az ébresztő.
    Ma délután már annyira fáradt voltam, hogy azon szurkoltam, ne hányjak be a főnököm kocsijába, ahogy lenéztem a papírjaimra vagy a telefonra, azonnal forogni kezdett a világ. De ma megszabadultam minden határidős dologtól, eljöttem 2 nap szabira. A gond csak az hogy ebben a 2 napban laminált padlót fogok cserélni az egyik szobában. De legalább az agyamat nem kell használnom.

    Amúgy régen az elalváshoz nekem a legtutibb az volt, hogy halkan duruzsolt a háttérben valami tudománys csatorna, csak hallgattam, nem néztem. Aztán egy ideig fülessel hallgattam youtube-ról olyan videókat, ahol 1-2 órán át megy egy kamionos az utakon, monoton hangon beszél, a kamion motorja duruzsol. De most már ezek sem működnek, elalváshoz csend kell és sötét.

    VálaszTörlés
  10. Selejt csillagállás nálam is.

    VálaszTörlés
  11. O, hat en is tudnek meselni a hateföröröl, de legyen eleg rola annyi, hogy delutan hazaerve, fel 4-kor az alkoholert nyultam (amit ujabban hetvegen sem teszek meg) :/

    VálaszTörlés
  12. Nahat, en micsoda szinkronizacio. En meg ezen parazok mar 2 napja:
    http://www.independent.co.uk/news/sleep-deprivation-epidemic-health-effects-tired-heart-disease-stroke-dementia-cancer-a7964156.html

    VálaszTörlés