2017. szeptember 28., csütörtök

stuff

Pillának ma reggel elmeséltem, és így már nem tűnik akkora rémálomnak a dolog: tegnap reggel azzal kezdtem a napot, hogy meghúztam az autót. Basszus, komolyan azt hittem, hogy tudok rá vigyázni. És bár ez sem túl nagy, mégis jóval nagyobb, mint az előző kocsi, ami nagyon picike volt, és halál biztos voltam benne, hogy elférek, de nem. Jobb oldalt hátul, egy 10 centis sáv, messziről nem látszik, csak a fényezés sérült. De azért látszik, és hát... Fuck. Nagyon szar érzés. 

Egyébként Pillához visszatérve: sokszor emésztem magam dolgokon, amikről senkinek nincsen kedvem beszélni. Talán ő az egyetlen, akinek el szoktam mondani ilyenkor, mi az, ami nyomaszt, és sokszor neki is csak akkor, ha rákérdez. És már többször is kiderült, hogy ha kimondom hangosan, akkor már tűnik olyan nagynak a baj, főleg, hogy ő annyira jókat szokott rá mondani, vagy csak kicsit más szemszögből láttatja a dolgokat. 

Van a két hét alatt egyetlen nap, mikor csak délre megyek, és csak kettő (illetve ma egy helyettesítéssel három) órám van: és az ma van. Felkeltem időben, dolgozom egy kicsit, kitakarítottam a konyhát, meg ücsörgök a kávém miatt. Mondjuk utána meg dolgozom a másik helyen este 8-ig, de egy szabad délelőtt egy KINCS. 

Ez meg az együnk egészségesen, sok zöldséget projekt-típusú reggelim a teraszon (a sali madársalátát, rukkolát és gránátalmát tartalmaz, dióolajjal és balzsamecettel van meglocsolva, Miától loptam az ötletet, köszi, Mia!): 

15 megjegyzés:

  1. Igyekszem még többet kérdezni. ❤

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Pilla, te már nem blogolsz? Régen olvastalak és nagyon szerettem, de jó ideje nem talállak.

      Törlés
    2. Szia Pilla, te már nem blogolsz? Régen olvastalak téged is, de jó ideje nem talállak sajnos:(

      Törlés
  2. Nagyon jo, h igy egymasra talaltatok! <3

    VálaszTörlés
  3. Nekünk régen Fordunk volt, és a márkakereskedésben alvázszám alapján tudtunk venni javító stiftet az ilyen balesetek után. Biztos a te autódhoz is van ilyesmi. http://www.argep.hu/trend/KARC/Karceltavolito.html
    én is mindig rágtam magam, ha meghúztam az autót, de a férjem ilyenkor mindig azt mondta, hogy használati tárgy, előfordul.
    Zs.

    VálaszTörlés
  4. akkor én elmesélem az én két meghúzós sztorim, hogy ne érezd magad lúzernek, mert szinte biztos vagyok, hogy te ennél sokkal felelősségteljesebben vezettél:)
    1.
    vagányan bekanyarodok egy pesti utcába, ahol bár kétfirányú a forgalom, a jobb oldalon parkoló autók miatt szűkös a hely. de hát kit érdekel, ÉN úgy is jobban tudom merre mennyi centi van, még akkor is, ha közben telefonálok. és akkor is ha még mindeközben jönnek szembe és én parkolni szeretnék. nem jött össze. apukámnak már nagyvonalúan a telefonálás nélkül meséltem el a szotirt... kb 22 voltam
    2. az első hülyeségemnél pedig 18 és anyu vadiúj kocsiját vezettem vácon a tabán utcában, ami ugye eléggé kanyarog. ment a zene, menőztünk a barátnőmmel. nézd! egy macska! - kiáltottam és fordítottam a fejem, egyenesen tartva a kormányt. majd megpadkáztam a kocsit, a gumi felpúposodott, cserélni kellett.
    hál isten már régóta nem vagyok ön- és közveszélyes :) max csak elmegyek tankolni pénztárca nélkül. lehetőleg tele, 15 ezerért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D
      köszi, most sokkal jobban érzem magam:)
      és mit szólnak ilyenkor a benzinkúton?

      Törlés
  5. Színjavító stifteket minden autóhoz lehet kapni. A szín kódja kell csak hozzá, a márkakereskedés az alapján megrendeli neked.
    Az én első autós bakim - 20 éves vagyok, apukám hosszas könyörgés után megengedi, hogy én vezessem a családi Skodát a közeli városba. Az egész család velünk utazik. Egész úton kritizál, ezt rosszul csinálod, azt rosszul csinálod. MIre megérkezünk a cukrászda elé, már sík ideg vagyok, végig vita volt. Mikor újra indulunk, kezdődik a kioktatás és én méregből totálgázzal indulok - azt viszont nem regisztráltam, hogy hátramenetben volt a kocsi. A cukrászda előtti régi,nagy beton virágtartó fogta meg az autót, máskülönben berepülök a cukiba. Ami vicces, az autón egy karcolás sem volt, olyan gyorsasággal mentem neki a virágtartónak, hogy ideje se volt kárt tenni az autóban, csak eldőlt és az utamat szegte. A sztoriból apukám is tanult, meg se mert szólalni egy darabig, ha vezettem.

    VálaszTörlés
  6. Én az apósom kocsiját húztam meg, egy rendőrautóval koccanva ... És utána be kellett mennem a rendőrségre kihallgatásra, és bent ült a akkor két éves gyerekem is.A koccanás után kB 2órát tartott a helyszínelés. Apósom cuki volt mert azt mondta hogy nem baj hál istennek semmi bajunk. Ez volt az első és utolsó balesete....

    VálaszTörlés
  7. Az én "nagy" sztorim szintén családi Skodás. Apukám zsír új, talán 2 hetes céges autója volt, mindenáron azt akarta, hogy vezessem én hazáig nagyjából 30 km távból. Nagyon nem akartam, mert hogy hatalmas nagy hodály, se eleje se vége úgy éreztem. Persze nem volt kec-mec akartam vagy se vezetnem kellett.

    Megérkeztünk rendben, otthon leparkoltunk, elégedetten bementünk. Hajnali 1-kor a kertből égtelen csattanás.A házunk egy dombon áll, a kocsit talán üresben hagytam kézifék nélkül (?) a mai napig ezt nem tudjuk, de "legurult" az éjjel közepén a dombon. Nagypapám régi 25+éves kis Skodája fogta meg a kocsibeállónk alatt, különben talán a szomszédig megy a domb aljába. A céges Skodának kutya baja volt, karcolás se, nagypapám Skodája csúnyán összetört. :( És az az üvöltés amit én kaptam, utána nem vezettem 3 évig és egyébként soha többet egyáltalán apámmal.

    VálaszTörlés
  8. Akkor én le sem írom... de, mégis. Egy szép április pénteki napon hazagurult a szalonból a hárombetűs német gyártmányú álomautóm (a férjem hozta haza) Este volt, menjünk egy kört próbáljam ki. Oké, de csak a bekötőútig vezetek, főúton helycsere. Neeeeem vezessed szokjad csak. Rá két percre egy szarvasbikával néztünk farkasszemet... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ééés? Összetörtétek egymást?

      Törlés
    2. Hát az úgy volt, hogy már láttam a szarvastehenet az úton, már tapostam is a féket (vadászfeleség vagyok, tudom hogy nincs egyedül, jönnek utána sorban) de nem álltam meg teljesen amikor a szarvasbika úgy döntött, hogy márpedig ő megy a tehén után... így szépen ráugrott a csillogóvillogó motorháztetőre,mint aki korcsolyával bénázik a jégen..jól összekaristolta a patáival, aztán elpuhant-lecsúszott a kocsiról, és a lába még beszorult a lökhárító alá is, azt addig feszegette míg kiszabadult és elrohant. Én kihordtam 3 szívinfarktust ott ülve, meg imádkoztam hogy a gyerekeim rendben legyenek mögöttem... A kocsi meg ment vissza másnap fényezésre :-D Szerencsére össze nem tört, de jól meggyalázta a verdát.

      Törlés
    3. Úristen:( ez nagyon durva. Még egész jól megúsztátok. Mindezt nullkilométeres autóval... ehhez komoly mázli kell!:)

      Törlés
  9. ú, de jól néz ki az a tojás, omg!
    örülök, hogy bejött a sali :)

    VálaszTörlés