2017. szeptember 17., vasárnap

The weather outside is frightful

Tegnap délelőtt végül meseszépen kitakarítottam, aztán délután találkoztam Budapesten Phoebe-vel, tébláboltunk kicsit, moziba akartunk menni, meg kicsit istápolom őt, mert szakított a barátjával és szomorkodik. Direkt autóval mentem, hogy Budapesten is gyakoroljak, mert ott nem sokat vezettem eddig, illetve csak a megszokott útvonalakon. Így aztán átbumliztunk az egész városon, a gps-nek hála az sem okozott gondot, hogy az Andrássy le volt zárva. Először nem találtam parkolóhelyet a mozi közelében, de aztán keringtem és bementem az épületek közé, majd egyszer csak megláttam egy szép, nagy helyet, megálltam, mondom Phoebe-nek, jó lesz itt? Erre rám néz: aha, itt lakik Péter (a friss exe). Mondom, tudom, itt a környéken, ugye? Nem, itt, ebben a házban, ami előtt megálltál. Úgyhogy szegény, eléggé izgult, hogy összefutunk vele, a biztonság kedvéért csinált magának csadort a sáljából, pedig én mondtam, hogy miért ne járhatna azon a környéken (oké, mondjuk pont az ex háza előtt parkolni lehet, hogy túlzás). 

Aztán megnéztük az Az-t. Nagyon rossz horrornéző partner vagyok, mert folyamatosan sikítozom, rámászom a másikra, azt mondogatom, hogy nagyon rossz ötlet volt ezt a filmet választani, nem akarom, félek, és inkább kapcsoljuk ki/menjünk haza/nézzünk másik filmet. Na de most nagyon szépen viselkedtem, és nem terrorizáltam Phoebe-t, csak egyszer ugrottam egy nagyot, de akkor is rám szólt, hogy ne ijesztgessem. Értitek, ne ijesztgessem, ÉN, miközben egy kibaszott bohóc gyerekek karját harapdálja le a vásznon. Mondanám, hogy bocs a spoilerért, de gondolom, tudjátok, hogy erről szól. 

Utána elvittem őt megnézni a törzshelyünket, aminek ugye új tulaja van, és nem fogjátok elhinni, a hely tökéletesen üres volt szombat este 11-kor, egyetlen vendég sem lézengett sehol, pedig ezen a helyen ez normál esetben elképzelhetetlen. Úgyhogy végül mi sem mentünk be, és ez igen elkeserítő, mert így nagy valószínűséggel igen gyorsan le kell, hogy húzzák a rolót.

Ma pedig délután ikeáztunk kicsit, mindkettőnknek kellett. Kicsit elveszettnek éreztem magam a romantikusan sétálgató, kanapét meg gyerekbútort válogató párok közt, de aztán annyit vihogtunk, hogy elmúlt. Vettem a konyhába ezt-azt, hogy be tudjam fejezni az új konyhapult feletti részt, szóval előbb-utóbb eljön a nap, mikor meg tudom mutatni. Kaptam Phoebe-től szilikon edényfogót, mert meséltem neki, hogy heti szinten felgyújtom a konyharuháimat, amikor megfogom az edények fülét, szinte mindegyik meg van égve. Először nagyon kiröhögött, utána viszont azt mondta, ez a probléma megoldásért kiált. Vettem még ipari mennyiségű vaníliás és fahéjas alma illatú gyertyát, úgyhogy én a karácsony hangulatú időszakot ezennel megnyitom.

Már 10-kor aludni akartam, úgyhogy most nagyon gyorsan elájulok. 




10 megjegyzés:

  1. Sose értettem az emberek hogy képesek horror filmet nézni. Az mert jó? Alsós voltam, amikor a tesom elmesélt egy horror filmet, hónapokig féltem, és nem mertem egyedül lenni. Soha nem láttam horrort, de az Elm utcából valahogy részleteket, a mai napig halálosan nyomaszt, ha csak eszembe jut. De komolyan, másnak nem telepszik a lelkére?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felnőtt férfi létemre a mai napig sem nézek horrort, mert tényleg, miért? Élvezi a fene az ijedezést. Másrészt meg a horrorjelenetek nagy része teljesen irreális történés, a valóságban leginkább meg sem történne, mert mindig oda kell menni, mindig ki kell nyitni, mindig be kell nézni, mindig fel kell mászni. Hát menjen oda, akinek két anyja van :).

      Törlés
    2. Pedig a kultúrán része az ilyesmi ősidőktől fogva, lsd. gladiátor küzdelmek vagy nyilvános kivégzések. Az emberek valami miatt szeretnek borzongni. Nekem is bejönnek a zombis filmek (Walking Dead pl). Nem tudom, miért. A Thrillereket sokkal kevésbé bírom (feszültség, ugye).

      Törlés
  2. Jó kis hétvége lehetett! :) Az Az-t mi is tervezzük tesómmal, kíváncsi vagyok rá, bár én az utóbbi években lettem ilyen "nem bírom nézni, minek is kellett beülnöm erre??" kategória.
    Gyertyákat már én is vettem, fenyő, és alma-fahéj illatúakat, dehát már esik az eső, úgyhogy kell! ;)

    VálaszTörlés
  3. Es neked hogy tetszett a film? Mert tervezem en is hogy megnezem, de billegek,lehet hogy nem kene ujabb parakat gyujtenem.A regi reszekben volt egy-ket kepkocka ami neha visszakoszont almatlan ejszakaimom;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem nyugodtan nézd meg, nem mondom, hogy nem volt ijesztő, de inkább olyanok miatt, mint hogy előugrik a bohóc, mikor nem számítasz rá, nem azért, mert olyanokat mutatnak, amik kísérteni fognak.

      Meg érted, ez egy hülye bohóc, átváltozik, meg nem tudom, kicsit mesebeli, nekem az ilyesmi sokkal kevésbé félelmetes, mint egy random sorozatgyilkos, aki élvezetből kínoz meg öl.

      Törlés
    2. Eletem... Avagy a horror karrierem anno ezzel a filmmelm kezdodott (es vegzodott is). Rettegtem ejszaka mosdoba jarni, es a bohocoktol a frasz is kiut :/
      Moziban meg nem tudnamnezni, emlekszem, anno pont ugy vislkedtem a baratnommel egy film kozben, mint amit lefestettel. Csak epp a Tsunami filmet neztuk, es nem horrort. Nem ertem, a baratnommhogy volt kepes rezzenestelen arcxal ott ulni, mikozben en majd befostam/elajultam.

      Törlés
  4. En pl. Otthon szivesen megnezek ijedezoset is, de ott kicsi/le lehet halkitani/ki lehet menni 2 percre.
    Moziban sokkal felelmetesebb, sokkal!
    Karacsony? De jo! Johet.

    VálaszTörlés
  5. Ilonka, én egész nap ezt énekeltem :))) karácsonyi hangulat megvolt :)

    VálaszTörlés