2017. szeptember 16., szombat

Péntek

Tegnap munka közben még fogalmam sem volt, hogy mit fogok csinálni délután. Gondoltam, hogy meglátogatom a nagynéném, mert utoljára szerdán voltam nála (kedden amúgy hazajöhet végleg, tök jól van), a lakást is ki kellene takarítani és vár egy nagy halom vasalnivaló. De a suli legfelső emeletéről rálátni a Dunára, és látszott, hogy ragyogó az idő, vétek lenne házimunkát végezni ilyenkor, ki tudja, meddig süt a nap és mikor jön el a nyálas, hideg idő, majd takarítok akkor. 

Közben anyáék mondták, hogy majd ők mennek a kórházba, én pedig ráírtam Phoebe-re. hogy mi újság. 3-kor pedig már a parton tekertünk Nagymaros irányába. Az ő ötlete volt, én pedig vagy tízszer elmondtam, hogy, mennyire örülök, hogy eszébe jutott, hogy bicajozzunk, nem tudtam volna elképzelni jobb programot péntek délutánra. 

Egy óra múlva megtelepedtünk épp a visegrádi várral szemben, ő pedig elkezdte kipakolni a cuccokat a táskájából. Mondta, hogy hoz egy kis gyümölcsöt és sajtot, de mikor elkezdte kipakolni a jobbnál jobb francia sajtokat, a krémsajttal töltött olívákat, a szőlőt, a körtét, az almát és az olívás kifliket, akkor azért eléggé meghatódtam. Én két ciderrel járultam hozzá az eseményhez, bár két pohár bor talán jobban illett volna hozzá, de azért így is durva volt.


Amikor elhoztam az autót, mondták, hogy egy hónap, vagy ezer kilométer után vigyem vissza az első szervízre. Én fel is hívtam őket most, hogy már másfél hónap eltelt, és akkor mi legyen, vigyem a kocsit? Ők mondták, hogy igen, az ezres szervízre. Mondom, de még nincsen benne ezer kilométer. Hát mennyi van? Ötszáz. Nagy csend a vonal végén, majd némileg szemrehányó válasz: Hölgyem, hát tessék használni azt az autót! Úgyhogy megbeszéltük Phoebe-vel, hogy eljárunk kirándulni meg csavarogni, a napsütéses őszi idő pont tökéletes erre (reméljük, tényleg olyan lesz, nem esős, mint ma), ő úgyis szomorkodik kicsit, én meg... Én meg imádok menni. Nagyon jó célokat találtunk ki, csak jöjjenek azok a hétvégék.

Viszont lehet, hogy kéne nekem egy bicajszállító hátulra. 

1 megjegyzés:

  1. Milonka nagyon jó ez a fotó azokkal a csodálatos felhőkkel!
    Érezd, ill. érezzétek jól magatokat autóval, biciklivel, illetve gyalogszerrel minden egyen kiránduláson!)
    Az egyik legjobb dolog a menés....))) stb....))))

    VálaszTörlés