2017. október 8., vasárnap

Az első BB krémem, avagy how to look alive on shitty mornings

Volt ez a BB krém-gate, és hát az a gondom ezzel, hogy az lenne a legideálisabb, ha kipróbálhatnék néhányat, és kiválaszthatnám, hogy melyik jön be a legjobban, de érthetetlen módon a kenceficékből általában nem lehet mintát kérni/venni. Pedig megvenni egy sok ezer forintos, több  árnyalatban kapható cuccot úgy, hogy nem próbálod ki, vagy csak ott, a mesterséges fények közt, elég komoly zsákbamacska. De még a DM-ben a Nívea BB krémeket sem lehet kipróbálni, nem is értem. Azért bejárkáltam helyekre, és legtöbb helyen a kézfejemen kipróbálhattam a krémeket, ami, valljuk be, nem az igazi. 

Végül a The Body Shopban találtam egy olyan krémet (All-In-One BB Krém), ami nagyon jónak tűnt, szinte teljesen eltűnt a kezemen. Tőlük kaptam egy kb 3-4 alkalomra elég adagot, amit itthon kipróbáltam élesben, és bejött. Könnyen kezelhető, mint egy arckrém, szép, homogén lett tőle a bőröm, én mondjuk hidratálok alá, mert arra esküszöm, de kipihent(ebb)nek tűnök tőle és szépen eltünteti a pici pirosságot, amire hajlamos vagyok itt-ott, meg a fáradtság jeleit, szóval hétköznapokra életmentő. Én a 02-es árnyalatot választottam, ezt mondják a legtermészetesebbnek az 5 árnyalat közül. Bár most így utólag lehet, hogy kicsit világosnak találom, de ennél már csak sápadtabb leszek, szóval jó lesz ez, mondjuk befejezésként kell egy kis pirosító. Nincs benne napvédő, mondjuk én csak télen használok ilyesmit, és akkor szeretnék is egy kis napsütést, így ez nálam nem volt tényező. Szerintem ez a krém zsíros bőrre nem jó, és valószínűleg lehetne még természetesebb, de mondjuk 7/10. 


Egyébként a Bobbi Brown BB krémjét tartják igazán nagyágyúnak ebben a szakmában, és szerettem volna kipróbálni, de abból sem kaptam mintát (sajnos este 6 után már nincs ott a tanácsadónőjük, én meg akkor szoktam arra járni), csak a kézfejemen próbálhattam ki, pedig több, mint 10 ezer forintba kerül. Kísérletezni fogok még ezzel a műfajjal, a következő körben ki fogom próbálni a koreai BB krémeket, amiket ajánlottatok (köszi), és amikből lehet mintát kérni. 

8 megjegyzés:

  1. Szerintem is nagyon bosszantó, hogy egyes termékekből nem lehet mintát kérni. Mit csinálok, ha nem jó a bőrömnek, nem passzol a színe? Nekem elég átgondolatlan üzleti szempontból a krémvásárlás.

    Személy szerint a koreai BB és CC krémekre esküszöm, nagyon szépen alkalmazkodnak a bőrhöz.

    VálaszTörlés
  2. százmillió pattanás után gyógyul a bőröm, és én most kértem mintát a koreai missha perfect cover bb krémből (spf42) a bbkrem.hu-n, mert rendeltem mást, és megdöbbentem, hogy mennyire jó. a loreál meg ilyen drogériás szarokhoz szoktam bb krémügyileg, de ez :o
    nekem a natural beige árnyalat olyan mintha ott sem lenne a fejemen, és és mégis eltakarja a hegeket. szóval ezt megrendelem nagyban is, én is erre esköszöm most már, ha már muszáj valami a fejemre kenni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. aa, de jó. majd adsz egy picit, h kipróbálhassam?:)

      Törlés
    2. Ha e-bayről rendeled sokkal olcsób, és ugyanaz, mint a bbkrem.hu oldalon. Tapasztalat :]

      Törlés
    3. jaj, igen, tudom, csak gyorsan kellett, amit rendeltem (astazet), bár mondjuk az pont nem volt _sokkal_ drágább

      Törlés
    4. misha van nekem is, de Milonka könnyebb állagút keres afaik, azmeg minden, csak nem könnyű (ámde remekül fed)

      Törlés
  3. Nekem van egy Bobbym, ugyn nem ez, hanem a tinted moisturizer verziója, háttőő. Felejtős.

    VálaszTörlés