2017. október 8., vasárnap

Jön a tél, szóval harisnyát hordok

Nagyon-nagyon szoknyás, ruhás vagyok, így sajnos rengeteget vagyok kénytelen harisnyát hordani pedig utálom őket. Műszálasak, kilyukadnak, kényelmetlenek, lecsúsznak. Én a Calzedoniára esküszöm, és úgy látom, hogy meg is éri rájuk beruházni, mert nagyon jó minőségűek, van egy csomó darabom tőlük, főleg vastagabbak, amiket több szezonon keresztül hordtam, és bár van, amelyiket többször is megfoltoztam már, még mindig működnek. Nagy haverjaim még télen a kasmír harisnyáik, amik nagyon, nagyon melegek. Na de a Calzedoniából betárazni az egy kisebb vagyon.

Most viszont a vékonyabb harisnyáim teljesen leamortizálódtak, a feketék és a testszínűek is, utóbbiból vettem kínait, meg a lidl-ben, és mindannyiszor ebbe a fényes, üvegszálas típusba futottam bele, ami szerintem 1992-ben volt oké utoljára, szóval dobhatom ki őket. 

Ti hol vesztek jó minőségű, nem túl drága, matt harisnyákat? Álmom, hogy alig legyen észrevehető, hogy harisnya van rajtam.

Virivee Space tights innnen



31 megjegyzés:

  1. DM. Occsó és jó, én se szeretem a csillogós vackokat...

    VálaszTörlés
  2. Tezenis. Vannak matt szinesek, meg feketeben pottyos, csikos, aszimmetrikus.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. fú, nagyon jónak tűnnek, köszi. a honlapjuk mondjuk konkrétan használhatatlan.

      Törlés
    2. Amugy pont ma vettem ott nehanyat; a mintasak 1990/par (vettem szivecskeset, masnisat - olyan mint a fenti foton csak a szivecskek helyen masnik); meg van most olyan h 2 par 50 denes matt harisnya szinten 1990.

      Persze a Calzedonia csodalatos, dehat 3-4e Ft/parert mar csak vmi extra szepet veszek meg,max alkalmra.

      Törlés
  3. Gyongyosi metromegallonal a zokni harisnya nagykernel es tezenis. A legjobb helyek.

    VálaszTörlés
  4. Müllerben vannak tök jó és olcsó Bellinda harik (3-500 Ft között). Aztán érdemes a KIK-ben is nézelődni, egyet fizet kettőt vihet harisnyáik vannak fillérekért. (Én asszem sosem hordtam fényeset, mert mindenkinek oszloplába van benne.) Jó áron vannak a Tescos harisnyák is, bár nem olyan jól formálnak, mint a Cazedoniások. A pöttyöst én a Lidl-ben szoktam venni. Ja, a Calzedoniásban most van Minnie egeres és kis masnis is, imádom, csak ne lenne 3000 Ft :) (csak persze ha nem figyelek, baj van...)
    Pár hónapja belefutottam a neten egy leányzóba, aki kézműves harikat készít, de nekem túl drágák voltak, viszont nagyon a Te stílusod... ja, és persze Kína... csak én ott már nem is létezek a 44-es méreteimmel :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A mélyhűtős trükk kinek vált be? Én már próbáltam, lehet, csak placebo, de bejött: hideg vízben kiöblíted a harisnyát miután kicsomagoltad, és irány a mélyhűtő. 1 éjszakán át fagyasztani, gondolom ezzel edződik, bár lehet, egy fizikaprofesszor körberöhögne. Utána kiszedni és megszárítani. Mondjuk úgy, hogy 5-ből 4x nem szaladt fel a vékony 5-10 DEN-esen a szál 1 használat után így :)

      http://hvg.hu/tudomany/20100513_harisnya_elem_hutoszekrenyben

      Törlés
    2. Én azt olvastam, hogy ugyanez, ha öblitös vizben meglötykölöd kicsomagolas utan, mert a merev szálak elasztikussá válnak benne, de nem hordok harisnyát, nem tudom, mennyire igaz.

      Törlés
    3. Na, ez nem annyira űrtechnika, köszi :) Én sajnos nagyon szoknyás-ruhás vagyok, talán ha 6 nadrágom akad, akkor az is sok, így nagy harisnyafogyasztó vagyok én is.

      Törlés
    4. Szerintem alap, h 2017-ben ne szaladjanak fel a harisnyák, max kilyukadjanak. Illetve inkább azt se. A calzedoniák pl nem tudnak felszaladni.

      Törlés
    5. Az alacsonyabb DEN-számúak abból is simán felszaladnak... és sajnos könnyen lyukadnak is, már nem egyet tettem tönkre. Egy télnél többet nekem egyik sem bírt a 80DEN-esek közül. Mindig veszek vagy 8-10 db-ot egész évre, de utána szinte mind kuka... az olcsóbbak nekem talán tartósabbak, a KIK-es 20 DEN-eseim pl. elég tartósak.

      Törlés
  5. C&A-ban szoktak jók lenni, kb 1500Ft/db. Gödöllőn a Kossuth L. utcában van egy fehérneműbolt, a szívárvány összes színében tartanak harisnyát, azok is ilyesmi árban vannak.
    Az olcsó Bellinda harisnyák csak egyszer viselősek sajnos, viszont nekem a Tescosak is beváltak.
    A Tezenis tippet köszi :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem a Primark a szerelmem harisnya teren is. Van onnan rokas es mikulas-sapkas verebes, egesz telen hordtam oket, es semmi bajuk. Kenyelmesek, puhak, es kb 2 euro volt darabja. Szivfajdalmam, hogy itthon nincs uzletuk.. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rókás harisnya!!!! Mindjárt veszek egy repjegyet Angliába és tele pakolom a bőröndöt :D (tudom, tudom Bécsnél is van Primark)...jaaaaj miért nem hoznak ide ilyeneket? Miért? Cicás, rókás harisnyákat, MOST!! :D

      Törlés
  7. H&M-ben 4-es kiszerelésben talán 1299 a sima harisnya (fekete / testszínű matt). Pár hordást kibírnak - bár a gimis székek adják rendesen az ívet... és nem engedi meg a suli, hogy saját széket vigyünk be a gyerekeknek (egy anyukatárs vetette fel szülőin, hogy 1 év alatt megtérülne az ára a harisnyákon...)

    Calzedoniából lehet, rossz szériát fogtam ki... tizenéve tavasz végén bevásároltam akciósból a gyereknek, hogy jó lesz télen... párszor még ráadtam tavasz végén... nem mindegyik élte meg a telet, mert a cingár lányomon sorban szétszakadtak a fenékvarrásnál... márpedig egy 3000 forintos harisnya ne szakadjon szét...

    Jó harisnyákat lehet kapni néptáncos boltokban, a szivárvány kb minden színében. Kb 700-1000 ft. Talán 60 denesek (kicsit vastagabb), matt. Szinte elnyűhetetlenek. Budapesten nem tudom hol van néptáncos bolt.

    Tescoban szoktam a vastag kötött, magában mintásakat akciósan levadászni. Szerintem van köztük simán 7-8 éves darab is, és még totálba nem sikerült őket elkoptatni, pedig nekem a tél az igazi rövid szoknyás időszakom... (nem a lábam formájával van gondom, hanem a borításával 😁)

    Plusz régebben nagyon jók voltak az Evidence harisnyák - de most úgy látom, csak gyerekekre gyártanak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És tényleg....
      http://neptanckellek.hu/webshop/harisnya/harisnyabc50den5xxl/
      úgy látom a Vígszínház mögött van

      Törlés
  8. Minden nő hős, aki harisnyát hord. És olyan szinten undorodom tőle, hogy az esküvőm kivételével gimis korom óta nem volt rajtam...36 éves vagyok. Szoknyában sem járok emiatt, csak nyáron.

    VálaszTörlés
  9. En mondjuk szineseket hordok es a Sugarban van egy vicces kinainak tuno bolt, ott remek szines harisnyakat lehet kapni 1000 huf korul....nekem eddig bejottek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is erre az üzletre esküszöm. :-)

      Törlés
    2. el kell árulnotok, pontosan melyik az :D

      Törlés
    3. Az első emeleten van a bowling pálya felé, mellette egy Pagony könyvesbolt meg egy Extrem Digital van. Tök menő színekben van harisnya, mellesleg szerintem szép bugyikat is ki lehet fogni ott.....

      Törlés
  10. A premier outletben van egy bolt, ahol olcsóbban árulnak calzedonia, tezenis es intimissimi dolgokat.

    VálaszTörlés
  11. Dehát nem értem, mi a bajod a '92-es stílussal, most úgyis jön vissza a 90-es évek divatja (és csak napi félórát sírok emiatt és fogadom meg, hogy inkább szemüveg nélkül járom az utcákat :D)

    VálaszTörlés
  12. Vastag harisnyákból a legjobb sztem a h&m-é, igaz, elég drága, ezért én megvárom a leárazásokat és akkor betárazok a következő évre..Calzedoniával, Womanssecrettel is így vagyok, szerintem jó minőség, megéri megvárni amíg lemegy az áruk. A Tezenis szerintem vacak, a 60-100 denes síma feketék nekem combtájt már egy két hordás után egy csíkban ki szoktak kopni ami talány mitől van, de bosszantó. Átlátszó vékony harisnyát nem hordok:)

    VálaszTörlés
  13. http://www.ebay.com/itm/Summer-Super-Elastic-Stockings-Nylon-Magical-Tights-Shaping-Pantyhose-Sexy-Women-/401386533000?var=&hash=item5d74807088:m:m091MUglHr3FiaBwkzgHaMA

    VálaszTörlés
  14. Az álom amúgy a Virivee, de rohadt drága, így csak távolról szeretem :)

    VálaszTörlés