2017. október 11., szerda

Sunny day, dogs, friends and pretty things

Nagyon vártam a ma délutánt. Csak fél 2-ig dolgoztam, utána pedig Budapesten volt dolgom. Úgy volt, hogy gyorsan elmegyek még edzeni, de hazaugrottam enni, és a gyönyörű idő, meg a kutyám szép, barna szemei pillanatok alatt meggyőztek róla, hogy az edzőterem az utolsó hely, ahol tartózkodni kell egy ilyen csodaszép délutánon. Úgyhogy fogtam a pórázt és lementünk a Duna-partra. Nem tudom visszaadni, milyen jó volt, de úgy éreztem, ahogy sétáltam a napsütésben a sárga falevelek közt az előttem cikkcakkban szaladgáló pulikutyával, meg ahogy leültem a parton, és egyből visszafutott hozzám és már fúrta is be magát a hónom alá, hogy most a világon senkivel nem cserélnék. 

Beszéltem Gabesszel, hogy meglátogatom ma a munkahelyén, amikor bemegyek Budapestre, de aztán  rájöttünk, hogy mire végzek a dolgommal, és odajutnék, hogy benézzek hozzá, ő már végez. Aztán láttam, hogy ha akarom, elérek egy korábbi vonatot, és meglepetésből akár a tennivalóim előtt is ellátogathatok hozzá. Így gyorsan elrendeztem otthon mindent, felraktam a bicajom a vonatra, és fél óra múlva már kötöttem is ki a bringát a Magnet közösségi kávézó elé, ahol dolgozik. Ez egy bank és kávézó egyben, közösségi térrel, de az emberek nem értik, és odamennek hozzá, ahogy áll cukin a pultban a kávégép mögött a köténykéjében, hogy akkor ők most nyitnának számlát, ez eléggé vicces. Nagyon meglepődött, mert ugye nem számított rám, de nem hagytam neki sok időt a csodálkozásra, hanem fogtam a kutyáját, aki vele szokott lenni a munkahelyén, és leléptünk sétálni. Nagyon fura, de nagyon jó érzés volt a gyönyörű, napsütéses Budapesten sétálgatni Metróval (mármint gyalog, csak Metrónak hívják Gabesz kutyáját), szó szerint fülig ért a szám. Azon gondolkodtam, mivel már másodszor történt meg ez a szitu velem ma, és megint ugyanazt az érzést váltotta ki belőlem, hogy mennyire boldoggá tudja tenni az embert egy szimpla kutyasétáltatás. Szerintem mindenkinek kéne kutya, vagy legalábbis kéne az embereknek időnként kölcsön egy eb, akit sétáltathatnak, és ez mindenkinek hasznára válna. Én egyébként úgy érzem, hogy Metró és köztem nagyon mély barátság van, az én szívem legalábbis csordultig megtelik, mikor meglátom őt, de abból, hogy milyen szorosan szokott ácsorogni mellettem, mikor együtt vagyunk, arra gyanakszom, hogy ő is kedvel engem. 


Aztán visszamentünk a gazdihoz, aki csinált nekem matcha lattét, amit még sosem ittam ezelőtt, és nagyon ízlett, pont ilyesmire vágytam. Ez egy japán, zöld teával felgőzölt,(rizs)tejes, vaníliás, forró ital (mondjátok, ha hülyeséget beszélek), nagyon különleges. Meg kaptam mandulatortát is, elég jól voltam tartva. 


Kicsit dumáltunk, aztán becsatlakozott  hozzánk Ivory blogger is, akivel szintén lebeszéltem egy délutáni randit, és akivel parfümbizniszünk volt, majd sétáltunk egy nagyot, dumáltunk, és közben elkísért a Dob utcába a Virivee boltba. Gondolom, sokan vannak köztetek, akiknek ismerős a márka, szerintem a világ leggyönyörűbb harisnyáit készítik. Na és az történt, hogy olvasták a blogom, és a múltkori posztom nyomán kaptam tőlük egy harisnyát ajándékba, és még sosem volt ilyen gyönyörű harisnyám, mint ez... Na de erről majd egy következő posztban mesélek. 

Ezer éve a legjobb délutánom volt, köszönöm, lányok, köszi, Metró, örök hála, Virivee!

10 megjegyzés:

  1. nagyon szuper a matcha latte náluk, én ott kaptam rá tavaly, azóta minden reggel azzal indítom a napot otthon is :)

    VálaszTörlés
  2. Nem menőzésből mondom (de ;)), de Metro velem is pont ilyen. Szinte rámül annyira szeret közel lenni. :) annyira imádnivaló jelleme van. <3
    A harisnyára meg nagyon kíváncsi vagyok, épp tegnap búcsúztam el az egyik kedvenc zöld harisnyámtól.

    VálaszTörlés
  3. Viri is a boltban volt? Mert sztem a másik projektje is eléggé bejönne neked: http://paperspokes.com/

    VálaszTörlés
  4. Hónapok óta könyörgök (!) a kutyás barátaimnak/ismerőseimnek, mert szeretnék kutyát sétáltatni. Senki, de senki nem volt vevő az ötlere.
    Sajnos saját kutyát nem tudok tartani (ilyen életritmus mellett...), de nagyon hiányzik egy bundás barát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. van olyan honlap (legalábbis tavaly láttam, innováció meg minden), amiben jelentkezhetsz kutyasétáltatónak. kábé ilyen kutya-über, van, aki szeretné, hogy megsétáltassák a kutyáját, van, aki meg kutyát szeretne sétáltatni és összeköti őket a honlap. Persze, hogy most marhára nem találom, de tavaly rácsodálkoztam, hogy micsoda ötlet :) És akkor amikor épp van szabadideje az embernek, jelentkezhet kutyasétáltatásra.

      Törlés
    2. menhelyen is lehet jelentkezni, h megsétáltatnád vmelyiküket,
      nekem egy ismi ezt ajánlotta, mikor tavaly lógattam az orrom... de a részletekre már nem emlékszem, csak h esküdött, h használ :)

      Törlés
    3. Mike, http://dogsurf.hu/ ;)

      Törlés
  5. Nagyon örültünk neked, gyere máskor is! :) Külön öröm, hogy ízlett a matcha!

    VálaszTörlés