2017. november 26., vasárnap

Halfway happy

Szinte minden nap emlékeztetnem kell magam, hogy tél van, szürke és eseménytelen minden, és egyáltalán nem baj, hogy semmi mesélnivaló nincsen a napjaimban jelenleg. Mondjuk olyan tragédiák is történnek a környezetemben, hogy lehet, hogy néha nem is baj, ha kissé unalmas az élet, nem?


  • Van egy fekete NON+ ruhám, amit már több éve hordok, hidegben az egyik legjobb barátom, mert egy egyszerű, hosszú ujjú, meleg, fekete ruha, mégis iszonyú vagány, mert van kapucnija, kenguru zsebe, és többféle anyagból áll, király tornacipővel meg bakanccsal is - biztos jó mással is, de én mást nem annyira hordok (ilyen, csak tökfekete). M-es méretet vettem belőle, mert nem volt S-es, meg jónak tűnt így is. Aztán tavaly karácsony előtt megvettem ugyanennek a ruhának a színes változatát is, abból S-est, és hát az sokkal jobban áll. Megkértem anyát, hogy vegyen be a feketéből, hogy testhezállóbb legyen, úgy gondoltam, hogy csak az oldalát meg az ujját végig kell varrni, de közölte, hogy kislányom, ezt szét kell szedni. Szóval megcsinálta, így szűkebb lett, és most olyan, mintha új ruhám lenne - eddig is ez volt az egyik kedvencem, de most legszívesebben ezt venném fel minden nap.
  • Igyekszem minden nap menni egy nagy kört a városban a kutyával, néha az unokahúgom is jön velünk, és akkor ő kap valahol sütit, van olyan cukrászda, ahová kutyával is be lehet menni (és nem értem, miért nem lehet mindenhová). Nagyon szép a főtér, csupa fény és forraltbor-illat. Azt veszem észre a blökin, hogy már nem szeret sétálni, vagy nem úgy, mint régen. Jobban szereti ha megkötöm, és jöhet köztünk (mondjuk úgy is jöhet), látszik rajta, hogy bizonytalan, biztosan amiatt, mert rosszul lát - vagy nem tudom, nem lát. Olyan szomorú ez. Mondjuk továbbra is elég boldog kisállatnak tűnik, és egy ilyen nagyon hosszú séta, majd vacsi után akkora horkolással egybekötött alvást tud rendezni, hogy nem aggódom, hogy nem eléggé elégedett kutya ő. Beszéltem múltkor a vizslás fiúval, meséltem neki, hogy már nincsen macskám, és azt mondta, hogy nagyon szerencsés volt Süti, hogy nálam lehetett macska, és hogy ő lenne nálam macsek is, meg kutya is.
  • Juc blogger behülyített mindannyiunkat, hogy mennyire kurvajó a Ziaja, úgyhogy rendeltem tőlük BB krémet, kakaóvajas és narancsos tusfürdő-bőrradírt meg testvajat, és tényleg nagyon bejött minden. Csak a Camponában van üzletük, ott meg ugye ki jár, úgyhogy a webshopból rendeltem, és nem viccelek, 1 nap alatt itt volt a csomag a Dunakanyarban, és 5 termék került annyiba, mint mondjuk a Body Shopban 1 testvaj. Ráadásul küldtek vagy 20 termékmintát, és teljesen kész vagyok, hogy mennyire jók az arckrémeik is. Én mondjuk a kakaóvajra esküszöm, de Juc szerint a makadámiadió az ász, és ha kerestek kenceficéket, amik nem drágák de nagyon jó minőségűek, akkor próbáljátok ki ezeket.
  • Tegnap volt két barátunk szülinapja Kismaroson. Már délután 5-kor kezdtünk, a csajok hoztak kaját, mézes oldalast, cole slaw-t, salit meg krumplit, volt kétféle csokitorta, pálinka, bor. Este 9-kor már teljes kajakómáig jutottunk, a 10:20-as vonattal hazajöttünk, 11-kor már aludtam. Öregszünk.  
kecske's back

11 megjegyzés:

  1. mézes oldalas? :O tell me more! Ez csak isteni lehet!

    VálaszTörlés
  2. (Ja,Ziaja van egy csomo boltban meg, dmben Tescoban biztosan)

    VálaszTörlés
  3. nekem pont ugyanolyan ruhám van mindenféle árnyalatú kék darabokból összerakva, még azokból az időkből, amikor a N+ színeset is gyártott, olyan kár hogy már nem :( és tényleg ezek a ruhák a legkényelmesebbek, legpuhábbak úgy, hogy közben elegáns is lehet meg sportos is. fú, imádom, összesen 3 van meg egy fölső.

    krémek: én ezt nagyon ajánlom: https://tinamu.hu/hu/markak/the-ordinary
    brutál jó cuccok. a sógornőm nagyon képben van az összetevőkkel, meg hogy mi mire jó és ő ajánlotta. (ő az, aki saját magának felír receptre testápolót, szóval tudja a tutit:) ) ugyanolyan összetevők vannak benne, mint a méregdrága krémekben, csak annak a töredékéért.

    a másik, ahol jó dolgokat lehet kapni a https://skinsmart.hu/ , itt is árulják az ordinary-s cuccokat, meg sok mást. pl a paula's choice elég jó márka.

    VálaszTörlés
  4. Szió, egy kis segítség... tudod, mi foglalkozunk vak kutyusokkal, segítő, terápiás kutyusokkal és vakvezetőkkel is, illetve vakvezető kutyákkal.
    Egy pici kis csengőcske vagy valami kis kolomp (amit a karácsonyi koszorúkra szoktak tenni), aminek nincs éles hangja, épp, hogy hallható, de be tudja azonosítani egy idő után Bobek sokat tud segíteni (mondjuk a zippzárra akasztva, hogy minden lépésnél hallható legyen számára). Sajnos igen, ez a látásromlás jele már, hogy bizalmatlanabb, nehezebben szakad el, de egy idő múlva meg fogja jobban szokni a helyzetet, szuperül fog tudni a szokott helyeken tájékozódni. Idő kell ehhez is meg sok türelem. A kutyusok és cicák is mindenképp pozitívabban élik meg a testi fogyatékosságot, mint ahogy mi azt emberek tesszük vagy képzeljük :) <3

    VálaszTörlés
  5. köszönet juc bloggernek, na meg neked is a tippért! régen használtam a ziaja kakaós testápolóját, nagyon meg voltam vele elégedve (csak 2 év után már émelyítő volt a sok édes illat, és leálltam vele), de akkor most kipróbálgatom a többit is. :) (bodyshopos bb-krém mondjon le, amilyen drága volt, annyira kevés, lassan el is használom, pedig csak kicsiket használok belőle, vicc)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amiota a tusfurdojuket hasznalom, leginkabb a kecsketejest, bar most epp probabol narancsos van, nem jelennek meg voros foltok a boromon zuhanyzas utan, es nem kell varnom minimum egy orat ahhoz, h elmuljanak es pl elinduljak otthonrol. Egeszen hozzaszoktam ahhoz, h ez igy van sok eve, es igy is marad, errefel valamiert elmultak a foltok, erdekes. Bar az Ember allitja, h a kecsketejes tusfurdotol ejjelente mekegni es rugodni szoktam:))

      Törlés
    2. Mia, nekem a ziajás bb krém jobban bevált, mint a TBS-féle, és 1600 forint. Linkeltem, nézd meg, hátha.

      Törlés
  6. Köszi a jó tippeket, lett pár ajándékötletem karácsonyra :)

    VálaszTörlés