2017. november 9., csütörtök

You smell nice

Nagyon volt kedvem blogolni egész héten, csak időm nem volt rá. Mégis jó volt a hét, nagyon sokat pörögtem. Szerdán délután bementem Budapestre, bent voltam már 4-re, színházjegyeket vettem az osztályomnak. Gondolkodtam rajta, hogy lebeszélek 1-2 találkozót, de annyira intenzívek a napok, olyan sok ember van körülöttem mindenhol, hogy úgy éreztem, ez a délután pont jó lesz némi énidőnek, hogy kicsit egyedül legyek, és azt csináljam, amihez kedvem van: csavarogjak, menjek, amerre a lábam visz. Valahogy nagyon jó idő volt, kicsit szemerkélős, de nem túl hideg. Már sötétedett, mikor beértem, de a belvárosban minden szépen ki volt világítva és színesek voltak a fények, még nem karácsonyian, csak úgy, hogy az ember kezéből elkezdjen hiányozni egy nagy, forró, illatos forralt bor. Nyűgös voltam kicsit egész nap, de nagyon jó kedvem lett, fölszedtem a jegyeket, aztán mászkáltam. Lett volna kedvem meginni az idei Pumpkin Spice Lattémat a Starbucksban, de egyrészt olyan szépen ettem egész héten, hogy sajnáltam volna ezt megfejelni 20 dkg cukorral, másrészt akkora sor állt bent, hogy kizártnak éreztem, hogy én azt végigálljam. 

Aztán bementem a kedvenc boltjaimba, megvettem, ami kellett, és megdöbbentem a kínálaton (végtelen zsenília és tükörbársony, ó, anyám), mert én azt gondolom a 80-as évekről, mint a Kispál a 60-as évekről (hogy jó, hogy vége, és nem jön újra el), de most meg kellett állapítanom, hogy itt van megint. Majd hazafelé visszavittem egy fülbevalót, ami nagyon szép, színes és vagány, de otthon be kellett vallanom magamnak, hogy indokolatlan, hogy a derekamig ér, így gondoltam, visszakérem a pénzt. De mondták, hogy csak olyan opció van, hogy levásárolhatom. Nyilván nem tetszett semmi más, viszont eszembe jutott, hogy Phoebe mesélt a múltkor egy sálról, ami csupaszerelem neki, és majd megveszi, ha lesz pénze, úgyhogy némi egyeztetés után megvettem neki azt. 

Egyébként teljesen rá vagyok kattanva a nehéz, fűszeres, édes illatokra. A Zarában megéreztem egy olyan parfümöt, mintha valami erős, édes, fahéjas cucc lett volna, teljesen elvarázsolt, de többen is voltak körülöttem, mindenki más irányba tartott, és nem jöttem rá, kiből jön, aztán elvesztettem, pedig nagyon kíváncsi vagyok, mi lehetett. Aztán ezen felbuzdulva bementem a Lush-ba, végigszagolgattam mindent, ó, istenem. Ha nem lenne ennyire méregdrága, a fürdőszobámban minden cucc Lush lenne, és nem Nivea meg Alverde, ó, azok a tusfürdők meg testápolók, az az illat. Aztán végül üres kézzel jöttem ki, de kellett hozzá lelkierő. 

Holnap meg péntek, jönnek a csajok, hét közben részletekben már felkészítettem a lakást a fogadásukra, és ma reggel be is vásároltam nekik, úgyhogy holnap már csak az utolsó simítások várnak rám, például hogy friss legyen a kenyér a fondue-höz.

7 megjegyzés:

  1. fondue zöldségekkel :D Nem próbáltátok? (répa, karalábé, szár zeller stb). Én ezeket aprózom fel és mártogatjuk kenyér helyett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Természetesen készültem rengeteg zöldséggel is, de a rusztikus, aldis, roppanós baguette nélkül nekem nem fondue a fondue. Itt nálam nem szoktak fogyókúrázni a lányok, gyanítom, hogy vaníliás karikát is fognak bele mártogatni:).

      Törlés
  2. olyan jók ezek az én-idők...

    VálaszTörlés
  3. Zsenília :((((( én is láttam idén, rettenetes. Nem értem ezt a világot! Ahol a zseníliának helye van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg a barsonynak..a HMben konkretan haragoszold barsony ruhat arulnak, kb.mint egy sotetitofuggony valami birodalmi balterembol;)

      Törlés
  4. igen-igen, mivel nagyon kell vadásznom az alkatom-tárcám miatt, át szoktam nyálazni kb mindent, és engem konkrétan elborzaszt a kínálat nagyja :O

    DE: a tükörbársony bodydhoz/szoknyádhoz/ruhádhoz már vehetsz ugyanolyan tükörbársony tornacsukát is!
    lehet, hogy másik üzletbe se kell menned érte!

    (ittenkém...)

    (a bodyról se tudom elképzelni, h ne lenne brutál kényelmetlen, nem vagyok elég maradi? h kerültek azok a polcokra, megint??)

    VálaszTörlés
  5. A Lush nálam is ilyen, viszont mindig azzal nyugtatom magam, hogy egy samponkorong 3-4 hónapig kitart, így leosztva az árát már nem olyan vészesen drága.
    Tudooom, kifogás mindig van :D

    VálaszTörlés