2017. december 10., vasárnap

I love you, Sunday

Ahhoz képest, hogy tegnap teljes mértékben szabadságoltam magam, ma egyszerűen nem bírtam leállni, és mindent megcsináltam, amit akartam, meg még közben egyéb random dolgokat is, amik eszembe jutottak. Például vettem egy speciálisan erre a célra való tisztítószert, és kisúroltam a sütőm, de igazából csak azért, hogy ha Pilla eljön, akkor meg tudjam neki mutatni, hogy már az én sütőm is csili-vili. Volt ugye, hogy amikor új albiba költöztek, akkor elhívott társalkodónőnek, hogy szórakoztassam, míg ő kitakkerolja (a ránézésre ragyogóan tiszta) helyet, és maradjunk annyiban, hogy leesett állal néztem, hogy hogyan tisztogatja a négyzetcentiket, és elég gyorsan rájöttem, hogy neki és nekem teljesen mást jelent az, hogy tiszta, és hogy míg neki módszeres, alapos és vérprofi takker technikái vannak, addig én meglehetősen felszínesen, mondjuk úgy, hogy ímmel-ámmal takarítgatok ott, ahol a papok táncolnak. Egyébként nagyon inspiráló volt, és azóta én is kicsit hatékonyabb vagyok itthon (ld. a sütőm, ami szerintem új korában volt utoljára ilyen tiszta).

Sajnos az óriási aktivitás azzal járt, hogy nem aludtam ebéd után, pedig azt MINDIG muszáj, ha az embernek érkezése van rá (ez az egyik legalapvetőbb életfilozófiám). Viszont lettek tiszta ruháim, tiszta lakásom, tele hasú unokahúgom, boldog nagynénim, aki meglátogatta a nővérét, lett fenyőfám, a fenyőfából lett karácsonyfa, került a kutyalábakba 1-2 kilométer, és még egy halom töppedt banánból is lett banánkenyér a holnapi nagyszünetes kávé mellé, hétfői suliundor ellen. 


Sokkal kisebb fát akartam venni, de ez annyira meseszép volt (24-én általában már csak nyomi fák vannak), nem volt sokkal drágább sem, mint amennyit a nyomi fáimért fizetni szoktam, és nincs vesztenivalóm alapon mondtam egy sokkal alacsonyabb árat, mint amennyiért kínálták, és bólintott a srác, hogy oké. Úgyhogy ez lett. Gyönyörű, és felüdülés, hogy nincs halszaga sem (ha még emlékeztek). Az unokahúgom segített feldíszíteni, meg apu is itt sertepertélt, teljesen fel voltak pörögve.

8 megjegyzés:

  1. Nehezen tudok a te lakasodnal hangulatosabb es tisztabb lakast elkepzelni... meg engem is inspiral a rendrakasra, pedig nekem nagyon nehezemre esik minden ilyesmi :)

    VálaszTörlés
  2. Hát de akkor mit kapsz tőlem karira, ha nem sütőtakarítást? 😉
    Amúgy én alapvetően utálok takarítani, nem véletlen volt takarítónőm, és majd lesz is, ha lesz munkám, de a konyhát minden alkalom után igyekszem olyan állapotban hagyni, mint új korában. Általában mindenki megcsodálja a gáztűzhelyemet, sütőmet, mosógépemet, hogy jé, ez új? Pedig csak minden használat után azonnal tisztára varázsolom, ez max. 5 perc, és sokkal egyszerűbb, mint később levakarni a rászáradt, ráégett bármit.
    De hogy én mennyire gyűlölök port törölgetni, jézusom, fúj.

    VálaszTörlés
  3. nagyon szép a fa (is) :)
    ér megkérdezni (ha már írtad, akkor bocs), milyen laptopot vettél végül? nagyon kéne vennem nekem is, csak nem találtam meg még a nagy őt, akit ki is bírnék fizetni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már többen kérdezték, én Macbook Airt vettem,a legalapabb verziót, mert egyrészt le volt némileg árazva, másrészt az edigitalnál volt 10 hónapos kamatmentes akció rá (bár azóta ez már nincs). Ha egyben ki kellett volna fizetni, szerintem nem veszem meg, de így nekem ez jó lehetőség volt. Nekem az összes kütyüm Apple, nagyon meg vagyok elégedve velük, úgyhogy ezzel is úgy vagyok, hogy hosszútávú befektetésnek veszem.

      Törlés
  4. te jó ég, tényleg, a halszagú fa!! borzasztó gyorsan repül az idő, olyan, mintha nem rég írtál volna róla...

    VálaszTörlés
  5. ÉS azt elárulod, hogy mivel sikerült kiragyogtatni a sütőt? A soha fel nem oldódó, lecsöppent és odaégett cuccokat is felszedi? Mi a titok?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az és sütőm elég durva volt:). Vettem valami speckó sütő-grill tisztító sprét a DM-ben, azzal fújtam be vastagon, egy órát hagytam rajta, és akkor álltam neki azzal a fém súrolóval (nem tudom a nevét). Kellett vele dolgozni, de nagyon szépen leszedte.

      Törlés
  6. A pirolitikus rendszerű sütő meg maga a csoda!

    VálaszTörlés