2018. május 22., kedd

ez gyors volt

Tudtam, hogy ez a hétvége az érettségik javításáról fog szólni, de mégis nagyon rosszul esett, hogy nem csinálhatom, amihez kedvem van, vagy ha épp mást csinálok, akkor bűntudatom van, hogy nem a gyerekek dolgozatait nyálazom. Mindenesetre csak akkor bírtam nekiállni javítani, amikor már ragyogott a lakás legtitkosabb kis sarka is, minden vázában virágcsokor virított, a hűtőm tele volt a piacon vadászott zöldségekkel és gyümölcsökkel, a ruhák illatosan, összehajtogatva, szín szerint berakosgatva sorakoztak a szekrényben, egy adag eperlekvár lefőzve. De tényleg, elképesztő, hogy ilyenkor mennyi ezer éve halasztgatott tennivalót képes vagyok elvégezni csak azért, hogy ne kelljen még nekiülnöm. Végül szombat délben sikerült nekiülnöm, és már csak pár darab van hátra. 

nem is meséltem, hogy végül ez a szőnyeg lett, a lidl-ből 5000 forintért
Egyetlen fix programom volt, egy barátnőnk volt Grúziában, és vasárnap délután egy kései grúz ebédre voltunk hivatalosak hozzá - csupa koriander, pisztácia, rózsavíz, gránátalma és kardamom - annyira jó volt elmerülni egy, a szokásostól teljesen eltérő ízvilágban, miközben maguk az alapanyagok hasonlóak voltak a mieinkhez: csirke, saláta, tészta, bab. Kicsit a saját gourmet fesztiválunknak éreztem ezt, és inspirált, hogy merjek kicsit rugalmasabban kísérletezni a konyhában,  és eltérjek a már megszokott ízektől - mindez ráadásul Magyarkúton, a zöld dzsungel közepén, gyönyörű környezetben. Egyébként elszomorít, hogy oda jutottak a gasztro fesztiválok, hogy annak ellenére, hogy érdekel mindez, sőt, a borok és a sörök is, már eszembe sem jut elmenni egyikre sem, olyanok az árak és akkora a tömeg: gondolom, nem a halandó ember a célközönség, a lényeg az, hogy a budai elit jól mulat.

Hétfőn délután pedig viszatért a pasim, és elmentünk ebédelni Zebegénybe a kedvenc helyünkre, aztán vettünk otthonra rétest. Hazafelé megálltunk Nagymaroson a Pinik Manufaktúrában, mert egy tilosos dj játszott, ittunk egy szörnyen rossz meggyes sört, majd hazamentünk összebújni és bealudni az aktuális sorozatunkon. Most meg mondanám, hogy ide nekem ezt a hetet, de megint nem bírtam aludni, és nem értem, miért, ráadásul 5-kor kelnem kellett, mert jöttek fél 7-re a lányok. Most bezzeg ezerrel tudnék aludni.

eper

5 megjegyzés:

  1. valamiért te jutottál eszembe erről:
    https://www.nytimes.com/2018/05/15/dining/procrastination-baking.html

    :)))

    VálaszTörlés
  2. Neked a Valeriána nem segít? Én tudtam vele aludni (este 2 szem) amikor történt valami rossz és nagyon ki voltam borulva. És nem lettem reggel sem zombi tőle.

    VálaszTörlés
  3. Ilyen szőnyeget dobálták a lidliben? Waaaaa, dejooo.

    VálaszTörlés