2018. június 14., csütörtök

Tényleg színház az egész világ

Ja, igen, a Peer Gynt című darabot néztük meg a Stúdió K Színházban - illetve nem ott, mert bár ott kezdődött, az 5 órás előadás nagy része a kőbányai pincerendszeben játszódik. (Itt jegyezném meg, hogy nem tudtam, hogy Kőbánya azért Kőbánya, mert egy hatalmas, ma már nem funkcionáló kőbánya pincerendszere húzódik alatta. A szerk.) Volt jelenet a Dréher villában, hazafelé pedig megálltunk (busszal szállítottak) a Bakáts téri templomnál (sőt, a buszon is), és ott volt vége a darabnak. Tudtuk, hogy a pincékben hideg lesz, mondták, hogy vigyünk meleg ruhát, és én vittem is két pulcsit, a farmerdzsekimet, meg volt rajtam egy hosszú nyári nadrág. Biztos az én hülyeségem, hogy nem készültem fel rendesen (voltak, akik konkrétan téli kabátban, sálban, sapkában érkeztek), meg az energiaszintem sem állt épp a helyzet magaslatán, de kint kb 35 fokos kánikula volt, nehéz volt elképzelni, hogy ez a felszerelés nem lesz elég. Az első órában még gazdálkodott a tartalékokból a hőháztartásom, de a második (két) órát végigvacogtam, és azóta sem tudja eldönteni a szervezetem, hogy megfáztam-e, vagy sem. Voltak kisszékek, amiket hurcolni kellett magunkkal, és azt csináltuk, hogy a pasim ráült, én meg az ölébe, és melengetett, míg néztük a darabot - én nem vagyok egy különösebben romantikus típus, de időnként pocsolyává olvadok ettől a fiútól.

Egyébként nagyon érdekes volt, gyönyörűek voltak a képek, a látvány, elképesztően ügyesen használták a különleges tereket és helyszíneket, volt olyan, hogy teljesen sötétben álltunk, és a minden irányból érkező hangokkal és visszhangokkal játszottak, nagyon különleges élmény volt - ráadásul olyan a hely, hogy a szemem sem rebbent volna, ha egyszer csak elkezd rengni a föld, és valamelyik folyosóról előrohan egy csapat ork, tiszta Gyűrűk Ura helyszín. Nagypál Gáborról, a főszereplőről pedig az jutott eszembe, hogy ezért az arcért, hangért és tehetségért bármikor, bármilyen darabra beülnék és bármeddig tudnám nézni a játékát. Viszont nagyon fárasztó és megterhelő volt az 5 óra, az utazás, a hatalmas hőmérséklet-különbségek és a hideg - minden elismerésem a színészeké, de a nézőké is, szerintem az utolsó jelenetek alatt már mindannyian szenvedtünk, és vártuk, hogy vége legyen. 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt ezt a beszámolódat olvasni, jó kis élményben volt részed, a hideg és az 5 órás időtartam ellenére.

    VálaszTörlés
  2. Sétaműhely szervezésében voltam Kőbánya túrán(a kerület történelme, építészete nagyon érdekes!)Akkor a hideg pincében én is átfagytam.

    VálaszTörlés