2018. július 20., péntek

Sweden, Denmark

Elképesztő, hogy milyen természetes, hogy most a kanapémon ülök, miközben szárad a fukszia színű körömlakk mind a 20 körmömön, tegnap ilyenkor pedig még a malmöi tengerparton, egy narancssárga bicajon fújta a hajamat a szél, körülöttem sirályvijjogás, előttem A HÍD, mellettem a mindig jókedvű, csupavicc pasim, arcomon a legeslegnagyobb boldogság. Csodás volt az elmúlt 4 nap, ezerszer végigfutott az agyamon, hogy milyen szerencsés vagyok, milyen jó nekem, mennyire jó az életünk. 

4 napot voltunk Svédországban mindössze, Barni egy barátját látogattuk meg, náluk aludtunk, közben pedig eltöltöttünk 1-1 napot Lundban, Koppenhágában és Malmöben. Én még sosem jártam Skandináviában (Hollandia ugye nem az?), de biztos voltam benne, hogy nagyon fog tetszeni - és úgy is lett. A dán építészet egy csoda, mondjuk nekem a modern vonal még jobban bejött, mint a régi, csupasztéglás épületek. 

Ahogy sejtettem, Barnival nagyon könnyű utazni (meg velem is), egyikünk sem stresszelős, mindig minden jó, teljesen gondtalanul csavarogtunk, semmi kőbe-vésettet nem követtünk, Illetve Violet ellátott a kincset érő tanácsaival, azok nagyon jól jöttek. Iszonyúan drága minden, úgyhogy azért valamennyire óvatoskodtunk ilyen szempontból, de persze ettünk-ittunk, és ha úgy éreztük, hogy az elképesztő dán épületek és a csatornán ringatózó hajók közt a pillanatot csak egy aperol spritz koronázhatja meg, akkor nem haboztunk. Én kipipáltam a bakancslistámról A hidat, átmentünk rajta vonattal, meg el is tekertünk megnézni. Nem tudok csodálatosabb dolgot elképzelni a tengerparton biciklizésnél. 

Nagyon érdekes volt minden, majd mesélek még, de most várnak a csajok a városban.







A vicc pedig az, hogy vasárnap utazunk tovább.

7 megjegyzés:

  1. Jo pihenest, jo idotoltest Nektek!
    Szuperklassz lehet

    VálaszTörlés
  2. Nagyon kiváncsi vagyok a hosszabb beszámolódra. További jó utazást!

    VálaszTörlés
  3. Óóóó pacsi :) Én is imádom a skandináv országokat.
    Megszállottan nézek skandináv sorozatokat is :) És aztán el akarok menni oda. Szuper, hogy láttad a A hidat!

    VálaszTörlés
  4. najó, ez a szürke falas épület felkerül a dreamhome listára :O Hát mennyire cuki <3 <3 <3

    VálaszTörlés
  5. Én Dániában élek hosszú évek óta, de még mindig imádom. A sorozatok közűl a Borgen-t nagyon ajánlom.

    VálaszTörlés
  6. Én is átvonatoztam A hídon, azóta is szeretem.

    De mondd, Christiániában voltatok?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, persze, voltunk, erről akarok is majd írni:)

      Törlés