2018. július 12., csütörtök

red

A héten végre volt időm rá, hogy elintézzek mindenfélét, amúgy nem tudom, hogy csinálom, hogy mindig minden percem be van osztva, mindig rohanok valahova. Sikerült eljutnom úgy kozmetikushoz, hogy felhívtam, és aznap délutánra volt egy aznap lemondott időpontja, úgyhogy azonnal mehettem szépülni. Kb egy arc-lélek wellnessnek érzek minden nála töltött alkalmat, és közben úgy tud mesélni ezekről a kenceficékről, meg hatóanyagokról, amiket használ, hogy kábé érzem, ahogy dolgoznak a bőrömben. Na és az a masszázs... Ah. És ahogy felkelek és belenézek a tükörbe, nagyon durva, hogy milyen kisimult, feltöltődött az arcom, és még legalább egy hétig ilyen utána, azt hiszem, az én bőröm nagyon hálás típus. A hajam is levágattam ma reggel, már nagyon hosszú volt, megint egyfolytában összefogtam. Szerintem még sosem voltam fodrásszal ilyen hosszú ideig elégedett, és kivételesen még az időpontot sem cseszték el.

Közben szervezzük a nyaralást, mára rajzolódott ki a konkrét útiterv. Én vagyok a felelős a szállásért, és sikerült rengeteget idegeskednem, hogy megtaláljam a megfelelő airbnb-t. Pedig amúgy jó vagyok abban, hogy nagyon jót találjak jó áron, és iszonyúan szoktam élvezni a vadászatot a jobbnál jobb lakásokra, meg a legjobb ár/érték/elhelyezkedés arány megtalálására. Imádom, hogy olyan világban élek, ahol nem lélektelen, szomorú hotelszobákban kell tölteni a nyaralást, hanem pár napig valóban úgy élhetek, mint a helyiek. Csak most eléggé rástresszeltem valahogy - mondom, hogy nem vagyok valami nagy passzban. Na de mindegy, az első 4 napra már van szállásunk, a maradék meg úgy tűnik, óceán és szörfözés (még sosem szörföztem) lesz, meg roadtrip. 

Végül az egész nyaralás sokkal drágábbra jött ki, mint amire számítottam, de tudom, hogy ez egy sokszorosan visszatérülő befektetés - ahogy már tavaly is megállapítottam, el kell menni egy időre, hogy újra itthon tudjak lenni. Az indulásig már egyáltalán nem akartam költeni, de ma rájöttem, hogy mindhárom fürdőruhám még a válás előtti időkből származik, eléggé kiszolgáltak, ráadásul mindhárom pántnélküli, az meg nem annyira praktikus a nagy hullámokban. Bementem a Calzedoniába, és igyekeztem prekoncepció nélkül válogatni. Nyilván mindenkinek van elképzelése arról, mi áll jól neki, és nagyon jól tudom, hogy ezzel kapcsolatban érhetik az embert meglepetések, ha mer nyitottan gondolkodni. Na és tényleg, végül felpróbáltam egy futottak még kategóriát, és annyira jól állt (úgy értem, ahhoz képest, ahogy a fürdőruhák állni szoktak a melleimen rajtam), hogy még arra is rábeszéltem végül magam, hogy ne uncsi khaki (amúgy az is nagyon tetszett), hanem piros színben jöjjön velem haza. Pedig nem is szeretem a pirosat, annak ellenére, hogy tudom, hogy nagyon az én színem.


Csak az indulásig valahogy össze kellene lapátolni magam. Van ötletetek, hogy hogyan rakjam rendbe a jelenleg meglehetősen rosszkedvű gyomromat? Szeretném majd sok sok tengeri herkentyűvel meg hideg fehérborral terhelni, most pedig mindkettő kb elképzelhetetlennek tűnik. Addig meg már csak 3 napom van. Diétázzak még mindig? Keksz és törtkrumpli?:(

16 megjegyzés:

  1. mediterrán országokban a főttrizs a diétás esetleg egy csepp olivával - próbáld ki azt, hátha!

    VálaszTörlés
  2. Jo bacik? Normaflore v vmi ilyesmi?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uh, igen, 2 napig szedtem, de azóta nem, köszi, h eszembe juttattad. Bár a normaflore-ról azt mondta vki, h az kb halottnak a csók, de talán protexin?

      Törlés
    2. Linex forte, annak a legnagyobb a hatóanyag tartalma, nálam az a csodafegyver.

      Törlés
    3. Lactiv :) nekem az volt az egyetlen, ami egy nagyon durva influenza után használt bármit is...

      Törlés
    4. Nemtom, h melyik jo, sztem erdemes megkerdezni a patikaban, h ez a tunet es h mit javasolnak. Nem promotalni akartam egy termeket, csak szakbarbarkent bakterium torzs jutott eszembe es akkor nem biztos h atmegy, hogy mit akartam mondani :D.

      Törlés
    5. nekem azt mondta a gasztro doki, hogy az a legjobb, ha vegyesen szedjük ezeket, mert mindegyikben kicsit más a baciarány és igazából nem lehet tudni, hogy nálunk épp aktuálisan melyikből kell több. Én évekig próbálkoztam protexinnel meg noraflore-ral, hiába, aztán csináltam egy kúrát, ahol váltogattam háromfélét és végre éreztem is valamit :)

      Törlés
  3. Nem lehet, hogy dehidratált vagy a gyomrod miatt? A tipp a gyerekorvostól van, de időnként én is iszom ilyet:Házilag kutyulva: hazánk egyik legnagyobb szaktekintélye hasmenés témájában dr. Trethon András infektológus, az ő véleménye szerint szükség esetén házilag is készíthető a hivatalos összetételűekhez nagyban hasonló és eredményesen alkalmazható oldat: 1 teáskanálnyi konyhasó, 8 teáskanálnyi kristálycukor 1 liter vízben oldva, amelyhez 1 csésze narancslét vagy két összeturmixolt banánt kell hozzáadni. A forrás itt van: https://www.novakhunor.hu/betegsegek/hasmenes-kezelese-gyermekeknel-igy-gyogyul-meg-hamarabb-ezek-a-legujabb-ajanlasok

    VálaszTörlés
  4. Protexint ajanlom. Draga, de jo. Koraszulottek voltak a fiaim, es a koragyerekorvos kulon ezt ajanlotta nekik, azota en is mindig ezt hasznalom virusok eseten.

    VálaszTörlés
  5. Ha hanyos fosos virusod volt, akkor nem igazan szoktak ajanlani a tobb napig tarto ropi-krumpli dietat, mert legyengulsz, meg garantaltan szar lesz a gyomrod az ehsegtol.Probiotikum, meg ha kell meg, akkor vmi fertotlenitos,kimelo hasfogo, pl.Bolus., lightos etelek.

    VálaszTörlés
  6. En utalom a kólát, csakis ilyenkor iszom:valamiert jot tesz a haborgo gyomornak.Mikor indultok?

    VálaszTörlés
  7. progastro! ;) és jó nyaralást! aztán ha hazajöttél, beiktathatnánk egy pesti/váci/zebegényi csavargást, akár két keréken!

    VálaszTörlés
  8. Jo pihenest, jo egeszseget kivanok!

    VálaszTörlés
  9. Még egy pont a kólának! Emetofóbiáskánt (hányástól való rettegés, ne is kérdezd, iszonyú gáz) minden praktikát bevetek, hogy megakadályozzam az ilyesmit, és a kóla valahogy tényleg használ. Nekem jéghidegre behűtve, pici kortyokban esik igazán jól vészhelyzetben.

    VálaszTörlés
  10. Fürdőrucis témához : ki kell néha lépni a komfortzónából! legutóbb a nagylányom hozott be a fülkébe egy nagy virágmintás blúzot, amire másképp rá sem néznék! felvettem és szerelem lett első pillantásra, pedig nekem a mintás nem áll jól (és de! )
    A gyomorgondjaid kapcsán : csatlakozom a kólát ajánlgatók táborához - a családon is átsöpört egy hasmenős/hányós nyavalya és a kóla csodákat müvelt! pedig nem isszuk a mindennapokban.
    Svédországért meg irigykedem! a skandináv országok mindig is vonzottak, bár soha nem voltam még.

    VálaszTörlés