2018. augusztus 24., péntek

az első hét

Nem mondom, hogy óriási kedvvel üldögéltem a továbbképzésen az elmúlt 3 napban, de majd gondolom, jobb lesz ez. Nagyon kedvesek és befogadóak a kollégák, bár igazából nem is számítottam másra. Arra, hogy magával a konkrét munkával foglalkozzam (órarend, milyen csoportokat fogok tanítani stb) még nagyon nehezen veszem rá magam, ráérünk erre még (de tényleg). Gyerekeket csak szeptember 6-án fogok látni először. Asztalom még nincsen, azt nagyon várom, szerintem azonnal otthon fogom magam érezni tőle.

Iszonyatosan furcsa volt az első reggel a budapesti, munkába igyekvő tömeggel hömpölyögni, de ma már sokkal természetesebbnek éreztem. Át kell szállnom kétszer (villamos-villamos-metró), de így is 25-30 perc alatt beérek a suliba, szerintem ez teljesen jó. Persze télen biztosan nehezebb, nyűgösebb lesz villamosozni meg metrózni, de egyelőre van hozzá kedvem. Nagyon fasza helyen van a suli, szuper, egyetemmel, teljesen új épületekkel teli a környék, van egy csomó szimpi étterem meg kávézó, ahova ki lehet majd járni lyukasórában meg ebédszünetben. 

Tegnap reggel megtartottam az első skype-os órámat ebben a lakásban, és vannak más jelentkezők is (főleg Barni haverjai), úgyhogy tudok majd tanítani, ráadásul több pénzt el tudok kérni az órákért, mint otthon. 

Viszont a nyaralás előtt voltam utoljára edzeni, és remélem, csak a meleg teszi, de kb nem tudom elképzelni, hogy újra elkezdjek mozogni. Pedig elhatároztam, hogy eljárok kocogni a Margitszigetre, ami egy köpésre van tőlem, vagy van innen nem messze egy sportpálya is. Keresnem kell egy edzőtermet is itt a környéken, meg jógázni is szeretnék. Ha kicsit jobban beindulnak a dolog, szerintem veszek AYCM kártyát, és azzal fogok mindenfélét mozogni. A pasim azt mondja, járjunk squasholni is, mondjuk kíváncsi vagyok, mennyire gondolja komolyan, én mindenesetre nagyon szeretek. Egyszer panaszkodtam a vizslás fiúnak, hogy milyen rossz, hogy bármennyit mozogsz, ha abbahagyod, kb 2 hét alatt eltűnnek az izmaid, de azt mondta, hogy ott vannak azok, csak nem olyan tónusosak. El kell kezdeni mozogni, és újra láthatóvá válnak. Hát, úgy legyen. 

Ma egyedül vagyok itthon, a pasim legjobb barátjának (és a feleségének) kislánya született tegnap, úgyhogy ma megünneplik. A héten minden nap pizzát kaptunk ebédre, és ma márnem bírtam enni belőle, úgyhogy főztem csirkecombfilét almával és fokhagymával, mellé rizst, tegnap este pedig szilvás lepényt is sütöttem. Már egy kicsit jobban otthon érzem magam, de azért még mindig furcsa egyedül itt lenni este. Még egy csomó mindent kell csinálni, hogy igazán otthonosnak érezzem ezt a lakást. Behoztam a bicóm, és azt hittem, nem bírok majd megülni a fenekemen és csavargok sokat, de egyelőre még semmi ilyesmi nem történt. Holnap hazamegyek, csak egy napra, itthon van Kata, szerintem elmegyünk iszogatni kicsit.

3 megjegyzés:

  1. Szeretsz úszni? Egy köpésre van a Margit szigettől a Duna Aréna, nagyon szuper lett. Ma sokan voltunk, ketten úsztunk a sávban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy a Komjádi! Vagy a Margitszigetena Sport, van futó-úszó jegy is.
      Ha edzeni mész, a Gilda Flóriánba semmiképp, az egy lepratelep. Nekem anno amúgy az vált be, hogy magammal vittem az edzéscuccot, és hazafele mentem be órákra. Ha otthon leültem, nem indultam el újra...

      Törlés
  2. De hol lesznek 6-ig a gyerekek? Majdnem úgy izgulok az új iskolád miatt, mintha én kezdenék új helyen - írj majd róla sokat!

    VálaszTörlés