2019. január 29., kedd

lassú víz

Ma van az utolsó napom a szöveges értékelésekre, és nem mondhatnám, hogy készen vagyok. Bele sem merek gondolni, hogy milyen lehet azoknak a kolléganőimnek, akik nem csak 15 fős csoportokat, hanem egész osztályokat tanítanak, és és mivel kisebb óraszámú tantárgyuk van, kb az összes osztályban érintve vannak. Na mindegy, szóval nem vagyok még kész. Várom, hogy vége legyen. Kicsit azt juttatja eszembe, mikor egyetemista voltam és tanulnom kellett valami hülye vizsgára, ahelyett, hogy éltem volna a életemet. 

Nagyon belelkesedtem megint az edzés iránt, igyekszem elmenni, amikor csak tudok, heti 3x legalább, de a múlt héten 4x voltam - végül itt a hozzánk közel lévő lepukkant, oldszkúl terem lett a befutó, egészen megszerettem, meg budapesti viszonylatban olcsó is. Reggel a legjobb mozogni nekem, sajnálom, hogy ha 8-ra megyek suliba, akkor nem fér bele - nonszensz lenne fél 5-kor kelni. Motivál, hogy ilyenkor eltűnik a fáradtságom, nem csak edzés után, hanem általánosságban sokkal energikusabb vagyok, gondolom, a vérkeringésem a dolog kulcsa. Nyoma sincs derékfájásnak, természetesen szebben tartom magam, és érzem, hogy a párnácskák alatt újta tónusosak az izmok. 

Egyébként nem történik semmi különös, de tényleg, semmi, iszonyúan január van, szép, csendes állóvíz, olyat sem nagyon látok magam előtt, amit lehetne várni. Magántanítványozom, amit szeretek, mert egyrészt tök jó kimozdulás és szociális élet, másrészt engem fel is tölt, mert mindenki nagyon cuki, harmadrészt anyagilag megkönnyíti kicsit az életem. Most nem itthon tanítok, mert túl pici a lakás ahhoz, mert ha ide belépsz, az rögtön intim szféra. Meg hát Barnit hova tenném olyankor, nem akarom őt szívatni azzal, hogy addig menjen el itthonról. De mindenkivel jó kis helyeken találkozom, a SOTE csodálatos épületében, kávézókban, az egyik lánynál. 

Ilyen apró örömök vannak, hogy találtunk végre olyan öblítőt, aminek meg is marad az illata a ruhákon (ebben jöhet ötlet, ha van, nekünk ez vált be, csak sajnos méregdrága). Meg hogy főzőcskézek, tök egyszerű dolgokat sok zöldséggel, és Barni nagyon lelkesedik mindig, ami nem egyértelmű, lévén, hogy eléggé válogatós.

sajnos nem találtam meg az eredeti forrást, mert a pinteresten is olyan idiótán linkelnek, de arra tippelek, hogy valentina armstrong

26 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. mi is azt használtuk eddig, szeretem, mert jó illata van, de nekem túl halvány. ezek a gyöngyök sokkal jobban megmaradnak a ruhán.

      Törlés
    2. Silanból az intenzív, munkában is kérdezték a kolleganők, hogy csajos mivel mossa az ingeim.. :D

      Törlés
  2. Brutálsok munka, kitartást neked!
    (Nálunk ráadásul év végén a kicsiknek kézzel kellett írni a biziket, a végére azt hittem, megbolondulok.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. azt is ismerem, szerintem az amúgy rosszabb. és képzeld, van olyan kolléganő, akik ezeket is kézzel írja! THE HORROR

      Köszi egyébként!:)

      Törlés
    2. Ő tuti mazohista! :)
      A W-ban mondjuk a félévi két gépelt oldal az összes tantárggyal, viszont az év végi jóformán egy egész könyv, uhhh. Egy hétig tartott megírni 100 értékelést.

      Törlés
  3. Lenor parfumelle gold orchid, évek óta ezt használom, néha elhagyom, hátha, de mindig visszatérek. A gyöngyök csodásak, csak tényleg nagyon drágák, akciósan avagy kínaiban szoktam feltankolni. Rossmannak is van saját márkás gyöngye, a virágos abból is nagyon jó és tartós.

    VálaszTörlés
  4. Csak is a Souldrops, bármelyik illata. Annyira jóóóóóók és ráadásul magyar cég és környezetbarát és mindenmentes és...és...és. A nevei is cukik, Esőcsepp, meg Nektárcsepp meg hasonlók. Egyszer próbáld ki, Tescoban tuti lehet kapni én általában ott veszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg egy szavazat a souldropsra, a Rossman(n) is tartja.

      Törlés
    2. Még egy! Nekem most a lila a kedvencem, de volt már kék korszakom is.

      Törlés
    3. +1 a Souldropsra, szerintem az Esőcsepp a legjobb, semmilyen más öblítőt nem használok már egy éve.

      Törlés
    4. Csatlakozom a Souldrops reklámhoz, én is imádom! :D

      Törlés
    5. én is nagyon szeretem, egészen finom az illata és tartós is. DE! nekem a mosószer nem mosott tisztára és az öblítő érdessé és kicsit fakóvá tette a ruhákat, így visszatértem a coccolinora, finom és tartós az is.

      Törlés
  5. Lenor Sensitive. Ezeknek a gyöngyöknek az illata kicsinált, rendesen fáj tőle a fejem.

    VálaszTörlés
  6. én pont arról terveztem posztot, hogy minden illatosított (és nyilván nem egyformán),

    de akkor inkább kapok az alkalmon itt:
    téged/titeket ez nem zavar?

    azon törpöltem többekközt, hogy minek a ruhámra illat (eleve a mosószer is, aztán az öblítő is...), ha a hajamon is van valamilyen (többféle is sokx, attól függ, milyen kencéket használok), a deostift is illatosított, meg esetleg még parfümöt is viselnék... (parfümöt már nem merek általában)

    a ti orrotoknak nem szokott ez a sokféle sok lenni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számomra leginkább az a nonsense kategória, hogy a legtöbb mosogatószer illatosított (+színezett) . Mégis mi a frásznak?! Szerencsére a Jar nemrég előrukkolt az illat- és színezékmentes mosogatószerével, úgyhogy már egy ideje azt használom.

      Törlés
    2. visszaolvasva nem biztos, h àtjön, h a kérdésem csak semleges érdeklődés, nem a poszttal akar szembemenni - ezt fontosnak gondolom egyértelműsíteni. még csak filozofálgatok, h jé, mennyi szag kerül rám egyszerre ...

      Kata - mondjuk pont a mosogatószerre én nem is gondoltam, az nem hagy nyomot rajtam, meg a kezem se bàntja (kivéve épp a jart, murphy! úh kicsit előítéletes vok a márkàval)

      de valóban... talán, h javítsák a felhasználói élményt, nem?
      (nekem vmiért hozzátartozik a mosogatáshoz a citromillat, eddig fel se tűnt, haha, de 10 éve mindig citromosat veszek!)

      azért a jar jól tette, h meghallotta az idők szavát (bármennyire is haragszom rájuk az ekcémáért :D)

      Törlés
    3. Engem zavar, hogy minden illatosított. Kb. 40 éves koromig fel sem tűnt, aztán leszoktam a parfumről, az öblítőről, szépen lassan minden illatosított cuccról. Úgy van az ember ezzel, kb mint a sóval, ha lejössz róla, csak akkor tűnik fel, hogy minden ízt elnyomott.

      Törlés
    4. Nádja - ha a Jart nem bírja a bőröd, van Dm sajátmárkás öko mosogatószer is, ami színtelen-illattalan, vagyis van vmi kis illatszerű benne, de nem vészes.

      Ms. Merylla - parfümöt már nagyon régóta nem használok, se másokon, se magamon nem bírom elviselni. A sóról viszont sajnos nem tudnék leszokni... 😁

      Törlés
  7. igen, Valentina Armstrong az- az instáján fenn van ez a kép. Amúgy köszi hogy megmutattad, nagyon bejönnek a dolgai:)

    VálaszTörlés
  8. Bocsánat kicsi off: Milonka, te vmikor régen írtál egy csokoládé illatú tusfürdőről. Nem emlékszel, hol vetted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Body Shopnak volt, de megszűntették, Palmolive van csokisban, az egész jó. De sztem dm-ben mást is találni.

      Törlés
  9. Hosszú évek óta (ca.12) nem használok öblítőt. Eredetileg, az akkor vásárolt mosógépem miatt. A gyártó folyékony mosószert ajánlott a mosáshoz - ezek eleve illatosak.
    Nem kell öblítő.
    A környezetnek is jobb így.

    VálaszTörlés