2019. február 6., szerda

wednesday morning blues

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én két helyen szoktam leginkább az élet értelméről filozofálni mostanában, egyrészt a futópadon amikor az életemért küzdök nézem, hogy az emberek ülnek a méregdrága elektromos autóikban meg a porschéikban (errefelé valahogy tényleg magas az egy főre jutó, nem halandók számára készült autók száma) a gyilkos, feloldhatatlan dugóban, mindenki egyedül az autójában, esélyük sincs időre megérkezni vagy parkolóhelyet találni, miközben a várost is tönkreteszik - nos, azt mindig nagyon értelmetlennek és szomorúnak találom. A másik pedig a reggeli, tömegközlekedéses útvonalam, villamos, átszállás, villamos, metró. Ezt az egyet nem bírom megszokni, annyira idegen tőlem, olyan szürke, bánatos, embertelen.

A lányok nők a korosztályomból mind szépen, a korukhoz illően öltöznek, nézem a szép sminkeket, finom ékszereket, magassarkú csizmákat, karcsú szabású szövetkabátokat, és akkor meglátok egy lányt, 17 lehet talán, színes sállal, zabolátlan, a sapija alól kitüremkedő szőke hajjal, fülében fülhallgató, bakancsban, laza, khaki kabátban, hátizsákkal, és hát igen, sokkal inkább ez vagyok én, mint a szövetkabátos, tökéletes alapozós nők. És akkor eszembe jut anyukám, aki egyszer, még gyerekkoromban mondta, hogy az öregedésben az a legnehezebb, hogy egyszer csak azt veszed észre, hogy alattomosan, észrevétlenül 50 éves lettél, testben legalábbis, de lélekben 19 maradsz. És egyszerűen nem érted.

Az új bérletem lejárati dátuma már márciusi, ma reggel, hónapok óta először tornacipőt vettem bakancs vagy csizma helyett, és esküszöm, még a napsütésben, meg a levegőben is éreztem valami tavaszit. Meg a hajam is szép lett ma. Szőke, zabolátlan és kitüremkedik a sapkám alól.

8 megjegyzés:

  1. Én mindkettőtöknek előtt megemelem a kalapom, az alapozósok meg a milonkák előtt is. 38 vagyok, de stílus sehol.

    VálaszTörlés
  2. Nekem most lesz a 35. szulinapom es olyan jol erzem most magam a boromben, megallitanam az idot. A gyerekek mar olyan idosek, h lehet veluk programozni, sokat sportolok, vegre olyan part talaltam, aki partner ebben is :), a munkaban is mar tapasztaltnak szamitok, ez a legjobb kor eddig. (Multkor erdeklodtel, irok majd mailt neked valaszul igerem.)

    VálaszTörlés
  3. pont ma reggel?? én megint bundás leggingset vettem a nadrág alá és plusz egy kötött pulcsit a 3réteg meg a tollkabátom közé,
    aztán egész reggel hallgattam a többieket, h milyen hideg van kint.
    miből vagy te, h nem fáztál? :D

    VálaszTörlés
  4. Itt is tavasz van. (Pécs környéke) És igen, én két év múlva 50 leszek és pontosan tudom, érzem amit írtál. És belül m meg talán még kívül sem érzem magam annyinak, amennyi az éveim száma, még is....Annyira, de annyira hamar elszaladtak az évek....Azt hiszem az ötvennél kiborulok :)

    VálaszTörlés
  5. Anyukám egy időben mindig azzal fárasztott, hogy egy manager (wtf) járjon kiskosztümben meg körömcipőben. Nem tudom, de nagyon kevés embert ismerek, aki ezt így éli és jól érzi magát benne és nem teherként gondol rá, amit a multis/bürokrata környezet a nyakába varrt. Nekem pl ez sosem ment, így ha nincs olyan megbeszélésem, akkor kizárt, hogy valami olyan hacukát húzzak magamra, amiben kényelmetlenül érzem magam.
    A másik meg a bkv. Télen megfagysz, nyáron elolvadsz - kb a bakancs/tornacipő, a farmer, a hátizsák és a laza felső a túlélés záloga. :)

    VálaszTörlés
  6. 42-t ír a személyimen, de max 24-et kéne írjon. Nem viselkedek és nem ötlözöm a "koromhoz méltóan". A célom, hogy úgy 70 évesen menjek majd a versenypályára bérelt Ferrarit vezetni :D Addig remélem összegyűjtöm a pénzt rá!

    VálaszTörlés
  7. 48 vagyok és imádok sokféleképpen öltözni, szeretem az elegáns ruhákat és a bohém színes holmikat is. Kizárólag magassarkúban járok 16 éves korom óta(még farmerhez is) pedig elég magas vagyok. Van pár futócipőm is persze, de azokat csak futásra használom, a kiszuperáltakat meg edzőterembe :)

    VálaszTörlés
  8. 59 vagyok,legbelül kb.harmincas éveimet élem.Szeretem,ha szűk a farmer,növesztem a hajam életemben először,rövid vörös helyett félhosszú szőke,harmincas kolleganőkkel "lógok".Fura nekem is néha.A tükör kijózanító tud lenni,ahol szembesülök a gravitáció nem éppen szívderítő hatásaival...

    VálaszTörlés