2019. június 12., szerda

final countdown

Rengeteg dolgot csináltunk hétvégén, tipikusan megpróbáltunk mindent belepréselni a napokba, amikre amúgy egyáltalán nincsen időnk. Vasárnapig balatonoztunk Barni családjával, ami jó lett volna, csak én annyira kimerültnek éreztem magam, hogy kis túlzással csendben ültem végig, nem ittam alkoholt, sokat aludtam, egyedül jártam ki a partra, esténként 10 előtt lefeküdtem, csak Barnit engedtem be a kis komfort zónámba. Nem igaz, mert kártyáztam, dumáltam meg bandáztam is velük, csak hát a normál Milonkához képest egy uncsi, passzív lány szerepét játszottam. Ebből ők csak annyit vettek le, hogy én tökéletesen antiszoc és rossz fej vagyok. Mondjuk ez igaz is volt, de megpróbáltam elmondani, hogy ha fáradt vagyok, akkor ez van, nincs energiám szociálisan brillírozni - és én ahhoz vagyok szokva, hogy ilyenkor a család tudja ezt a helyén kezelni, békén hagynak, és ilyenkor is szeretnek, úgy, ahogy nekem jó. De sajnos volt belőle végül konfliktus az apukájával, ami nekem nagyon-nagyon szarul esett - egyszerűen nem értem, hogy miért olyan nehéz elfogadni, hogy valaki nem mindig olyan, amilyen ideális esetben lehetne. Megjegyzem, ezt már eljátszottuk egyszer Krakkóban is, szóval eléggé szomi vagyok emiatt.

Vasárnap délelőtt hazajöttünk, délután pedig elmentünk egy hip-hop buliba a Kopaszi gátra, ahol annak ellenére tök jól éreztem magam, hogy maga a buli szerintem kifejezetten rossz volt. Akkor már volt kedvem kicsit pörögni is, meg ittam pár sört is, este 11-kor viszont már ágyban voltunk. 

Hétfőn padig hazamentünk Vácra, becsobbantottuk a kisblökit a Dunába, anyuékkal ebédeltünk, majd lefeküdtünk kicsit aludni ebéd után, és 3 órával később ébredtünk fel. Este pedig Csernobilt néztünk. 

Szóval én azt hiszem, az utolsó energiáimból gazdálkodom, nagyon kéne egy hét, amikor semmit nem csinálok, csak alszom, napozom, fürdök, eszem, iszom, és kezdem elölről. Hamarosan.

9 megjegyzés:

  1. Talalkoztal mas korulmenyek kozott is az apukajaval, vagy csak igy latott eddig?

    VálaszTörlés
  2. Ezerszer találkoztam már vele, mindenféle körülmények közt. Tök sok időt töltünk együtt.

    VálaszTörlés
  3. Es ha nagyon kivagytok idegileg, nem megoldhato, hogy ne utazzatok veluk? Vagy hatalmas sertodessel jar? Meg offolni a nem “kotelezo” programokat, pl koncert?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. de én _nem_ akarok _nem_ utazni velük, nekem fontos a család, a sajátom is, Barnié is. ráadásul ez a családi nyaraló, mindenkinek van külön szobája, adott, hogy lehessen pihenni úgy is, hogy ott vannak a többiek is. én nagyon szeretem őket, szívesen töltök velük időt, csak szeretném, hogy ez egy elvárásoktól mentes időszak lenne - mint ahogy ezt a saját családomban működik is. a koncerttel nem volt gond, meg ezer éve megvolt rá a nem olcsó jegyünk.

      Törlés
    2. Igen felnott emberek kozott nem kene hogy ez problema legyen - talan ők kevesbe elfogadoak még vagy nem ismernek annyi ideje, hogy ezt elnézzék. Tarsasagi esemenyre visszagondolva en azt mondom hogy inkabb vonuljon el az, akinek semmi kedve velunk lenni mert annak semmi ertelme. Talan erosebb kommunikacioval lehetne ezt kikuszobolni, pl evvegi hajtas can, stbstb elfaradtam, muszaj lepihennem, de holnap mar tobb energiam lesz, stb

      Törlés
  4. Akkor foleg erthetlen, miert nem erti.

    VálaszTörlés
  5. Ha nagyon ki vagy merülve teljesen felesleges családi programot szervezni, mert csak feszültség van belőle. A saját családod régebb óta ismer, tudja kezelni, amikor ilyen vagy. Nem bántásból kérdezem, de biztos, hogy annyira bírod a párod családját?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre már válaszoltam, csak elszállt.

      Nem értek egyet, családja válogatja, én hiszek benne, hogy bármilyen lelkiállapotban vagy, vagy van a másik, a család az a közeg, akik támogathatnak.

      És igen, hiszed vagy sem, nagyon szeretem őket és nagyon szeretek időt tölteni velük, nagyon megkönnyítik azt is, hogy közben a saját családom nagyon hiányzik.

      Törlés
    2. Nekem egy nagyon közeli csaladtagom volt ilyen helyzetben, mint Te. Ha kimerült, nagyon elfáradt kellett neki idő és egyedüllét, hogy regeneralodjon. Ha valami miatt ez nem volt lehetséges,akkor nagyon nehezen veszelte at helyzetet. Sajnos sok sértődés, félreértés volt nálunk emiatt. Akiket pedig nem kedvelt igazán, akkor ez a lemerules még hatvanyozottabb volt... Mive megosztottsd ezt a visszatéro problémát, szituációt ezért tettem fel ezt a kérdést.

      Törlés