2019. július 13., szombat

Tökmag

Sajnos Barni nagyon szereti a húst, és ha főzök, akkor általában valami húsosat kell, így ha bárhol másutt eszem/eszünk, akkor vagy halat, vagy valami húsmenteset választok. Most, hogy van időm csatangolni a városban hétközben, néha beülök enni. Szerdán voltam masszázson a Vígszínháznál, és utána ebédeltem egyet a Tökmagban, amit Violettel fedeztünk fel először. Nekem nem annyira jött be a züldség-hambijuk, de a levesek nagyon finomak, van zöldség-chipsük, és most egy salátát kóstoltam meg, ami zseniális volt. Volt benne hummusz, cékla-fasírt, meg még egy csomó minden, amiről fogalmam sincs, például ilyen apró zöld babocskák, amilyet még sosem láttam ezelőtt. Nem tűnik túl nagy adagnak, de annyira laktató, hogy csak a felét sikerült megebédelni, a másik felét hazavittem, és vacsorára pusziltam be. 


Van még egy salijuk, a kesudiókrémes brokkoli saláta, amit szintén muszáj kipróbálnom a jövő héten, a brokkolin kívül van benne alma, répa, lilahagyma, kesudióból van a krém, a tetején pedig dió és aszalt szilva. Nyálcsorgatóan hangzik, nem?

1 megjegyzés: