2019. december 12., csütörtök

under the weather

Minden bennfentes lebeszélt minket Máltáról, hogy nincs fűtés a szállásokon és fázni fogunk, hogy rossz időben nincs mit csinálni ott, és hogy majd nyáron menjünk. Mivel épp beteg vagyok, nem volt nehéz elengednem a dolgot, hiszen elképzeltem, hogy épp beteg vagyok, és egy idegen országban kell a hidegben vacognom valami hangulattalan hotelszobában, karácsonyfa meg a családunk nélkül. Egyébként eredetileg Izraelbe akartunk menni, de ebben az időszakban nagyon drága. Barni mondogatja, hogy nem baj, majd spontán kitalálunk valami szuper kiruccanást a szünetben határon belül vagy kívül, de most annyira rosszul érzem magam, hogy engem most semmivel nem lehetne kirobbantani itthonról. Ma egész nap aludtam, suliban sem voltam és holnap sem megyek, és annyi folyadékot ittam, hogy szerintem ennyit nem is lehet, folyamatosan szomjas vagyok. Már egy hete nem vagyok túl jól, illetve már tegnap úgy tűnt, hogy minden oké, de ma reggel köhögőrohamokra ébredtem.

Ja, és történt velem valami nagyon furcsa: tegnap ahogy hazajöttem, leültem a fotelbe, és miközben telefonon beszéltem valakivel (anyuval talán), kivettem a tacsis fülbevalóm a fülemből. Hosszúra nyúlt a telefon, aztán ahogy felálltam, leesett a fülbevalóm, talán az ölemben lehetett,vagy a fotelben mellettem. Az egyiket rögtön megláttam a szőnyegen, a másik viszont soha többé nem került elő, sehol sincsen. Ezerszer végignéztem mindent, és egyszerűen nem értem, ráadásul nem is olyan picike. Elvitték az ufók. 

Ma pedig, ahogy itthon voltam, kellett prezentálnom magamnak valami ebédet, de eléggé üres volt a hűtő, boltba mennem kb esélytelen volt, nem lett volna hozzá erőm, meg az autóm is elvitte a pasim, mert az övé cserben hagyta reggel. Találtam néhány szem csoffadt krumplit a hűtőben, megpucoltam, felszeleteltem jó vékonyra, szépen elosztottam egy nagy tepsiben, picit meglocsoltam olíva olajjal és megszórtam sóval, majd megsütöttem a sütőben úgy, hogy belül vajpuha volt, a széle körben viszont piros-ropogós. Nem emlékszem, mikor esett kaja ennyire jól.

14 megjegyzés:

  1. Fotel réseibe vagy a ruhad redőibe nem eshetett a fulbevalo? Mi osszel a szloven utunkat mondtuk le igy, es azota is erezzuk a hianyat, h kimaradt az oszi kettesben pihi. Ezert vagjuk a centit a januari lisszaboni utunkig.

    VálaszTörlés
  2. Én egyszer az utcán elvesztettem a telefonról a kis L betűs díszt, ami róla lógott (hallottam is a csörrenés, de nem találtam meg). Kb. egy hónappal később kiesett otthon a felsőmből...

    VálaszTörlés
  3. Homeovox tabletta a legjobb a száraz köhögésre, és torok-gégegyulladásra. Homeopátiás szer. Jobbulást!

    VálaszTörlés
  4. Bár ez a fülbevaló nem tünik annyira kicsinek, de apró, csillogó tárgyak megtalálására kaptam azt a tippet, hogy vakuval minden felületet le kell fényképezni, ahol elöfordulhat (tudom...) Nekem többször segitett, mert a képen rögtön ott volt a csillogó kis folt, amit szabad szemmel nem láttam.

    VálaszTörlés
  5. Eskü azt vártam a bejegyzés végén, hogy "és akkor a tepsibe a krumplik között ott feküdt a kis tacskó" :D hajadban, vagy a ruhádban esetleg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D neeeem. Barni tegnap megkereste, a kanapé alatt volt, ahol néztem ugyan, de a lába mögé rejtőzött.

      Törlés
  6. Mi egyszer elmenteünk síelni karácsonyra családostul, kb 17 voltam. Egy, hogy Anni és Franzi, a két 80+-os vendéglátónk kurvára elfelejtette, hogy megyünk, így egy fagyott lakásba érkeztünk, amit nem takarítottak ki időtlen idők óta, másrészt viszont sehogyse volt igazi karácsonyi hangulat, pedig vittünk mindenféle dekort, meg anyu sütött főzött. Szóval nekem a karácsony otthon az igazi, de biztos, hogy nem Máltán egy hideg márványszobában!
    Én is kidőltem és hasonlóan vagyok, mint te :(

    VálaszTörlés
  7. En karacsonykor belfoldon mindig Hollokore vagyom. Sajnos nagyon reg nem jutottunk el.

    VálaszTörlés
  8. Izraelt imádom, úristen. Ilyenkor tényleg nagyon drága (pedig alapból sem olcsó, sőt!), az egyik legjobb időszak február vége-március eleje a látogatásra, amikor akár már Tel Aviv környékén is lehet fürdeni. Vagy olyankor jó a Holt tengerhez is utazni.
    Szóval hajrá, remélem el tudtok majd menni.

    VálaszTörlés