2020. január 27., hétfő

szia Néne!

Tegnap délután meghalt a nagynéném. Tudom, hogy neki sokkal jobb így, és már a nyári műtéte óta nem volt kedve az egészhez, sokszor elmondta, hogy bárcsak vége lehetne, és megértem őt. Sosem jutott ez eszembe, de most azt gondolom, hogy nagyon sok olyan eset van, mikor el kellene, hogy dönthessük, hogy már nem akarunk tovább szenvedni, mert ilyen méltatlanul befejezni az életet... Ez pokol. Nem olyan régen láttam megint a Bakancslista című filmet, amiben Jack Nicholson rákos, nagyon szarul van a kemó után, és mondja magának a tükörben, hogy 'és most valahol valaki boldogan hal meg szívrohamban'. Tudom, persze, hogy a családnak az is borzasztó.

Sokat gondolok rá, és tudom, hogy a gyerekkori emlékeimből fog megmaradni a fejemben, mint az én megállíthatatlan, folyton beszélő, energiabomba néném, aki annyi géppuska-puszit adott, hogy annyi nincs is a világon, és időnként annyira akart adni valamit, hogy azt mondta, mikor indultunk haza, hogy hát nézz körül nem tetszik valami?, amin mindig nagyon nevettem. És örülök, hogy volt az az időszakunk kettesben, a stroke-ja után, amikor rengeteg időt töltöttünk együtt, együtt tanultunk újra beszélni, sokat nevettünk, és nekem megint lett egy kicsit nagymamám. 


31 megjegyzés:

  1. Nagyon sajnálom, részvétem. :(
    Nagyon szépen emlékszel vissza rá. ♥

    VálaszTörlés
  2. Részvétem:( szép emlékeket kívánok

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon szép emlékező poszt.

    Őszinte részvétem, Milonka!

    VálaszTörlés
  4. Sok erőt kívánok a családnak, Milonka ♥

    VálaszTörlés
  5. Oszinte reszvetem es elnezest de nekem nem a sajnalat jut eloszor eszembe. Orulok hogy csaladja koreben halt meg meg a korhaz elott. Biztos hogy a szuleid szeppe tettek gondoskodasukkal az elettol valo bucsuzasat. Es erezte hogy szeretitek es vele vagytok. Igy is kar hogy honapokat szenvedett en ezt sajnalom ismeretlenul is. Nyugodjek bekeben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milonka nagyon jól megfogalmazta FElla!
      Egy lélek elment a családodból, és egy lélek jön a családodba!
      Sok erőt kívánok a családodnak sok szeretettel!

      Törlés
  6. Részvétem :( Igen, szokták mondani, hogy egy megy, egy jön a családba. Szeretetben, otthon elmenni a "legszebb" befejezés.

    VálaszTörlés
  7. Őszinte részvétem, nagyon szép megemlékezést írtál... ❤

    VálaszTörlés
  8. Borzazstoan sajnálom :( őszinte részvétem.

    VálaszTörlés
  9. olvasva téged, azt kívánom, amikor majd nekem is mennem kell, ilyen szeretettel gondoljanak rám
    a "hát nézz körül, nem tetszik valami?"-re pontosan azt hoztad tőle, ami a legfontosabbat: azt, ahogy ő ilyen ember volt, maradjon is veled ez, őrizd, féltsd, ...

    VálaszTörlés
  10. Isten vele - vagy akiben hitt.
    Fogadd őszinte részvétem! ❤️

    VálaszTörlés
  11. Mély együttérzésem. A szüleid és te igazán szerető családja voltatok.

    VálaszTörlés

  12. Ha nehéz is végignézni, amint a szerettünk haldoklik - ebben a nehéz helyzetben a távozónak nagyon sokat jelenthet. Úgy képzelem, mint amikor kis koromban rettegtem, és ölbe vett valaki védőn, vigasztalón.
    Talán könnyebb valamennyire a maradónak is. Megvolt a búcsú, áramolhatott a szeretet.
    Nagyszüleim otthon haltak meg. Nagymamám "átélte" a halálát, még ha hirtelen jött is, nagyapám fogta a kezét.
    Nagyapám átaludta - de egy stroke után fél évúnk volt búcsúzkodni, úgy, hogy nem tudtuk, melyik lesz az utolsó találkozás; de mindannyiszor úgy búcsúztunk.

    Mindkettőjükhöz későn értem oda - de még azért otthon voltak. Meg tudtam őket ölelni utoljára, tudva, hogy ez tényleg az utolsó.
    Nekem sokat jelentett.

    Örömmel emlékezem rájuk, többnyire nevetve, úgy, ahogyan ők is kérték (bár most elfutotta a könny a szememet...)
    Velünk élnek a mai napig a vidám családi sztorikban. A legszebb az volt, amikor a kislányom anno határozottan kijelentette, hogy ő ismeri a dédimamit - pedig a születése előtt meghalt. De az emléke / emlékük tényleg él a családban.

    VálaszTörlés