2020. április 22., szerda

good things - hétfő

Nem volt a lidl-ben spárga, de vettem újkrumplit, amit husi nélkül, csak úgy magában eszünk már két napja, és én ennél finomabb tavaszi ebédet el sem tudok képzelni. Csak kicsi adagot csinálok belőle, mert frissen igazán jó, de nem szokott maradni belőle egy szem sem. 

Én úgy csinálom, hogy megmosom a krumplit, de nem pucolom meg, 10 percig főzöm sós vízben, majd wokban pirítom vaj és olívaolaj keverékén úgy 5 percig, időnként kevergetve, hogy szép pirosra piruljon. A végén lehúzom a tűzről, és apróra vágott friss petrezselymet keverek hozzá. Hétfőn uborkasalátát, tegnap paradicsomsalit csináltam mellé, és ittam mellé egy kicsi pohár fehérbort, a desszert pedig lildlis fagyitorta volt friss eperrel.


7 megjegyzés:

  1. És ennyi idő alatt teljesen puha lesz a krumpli?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. egészen apró újkrumpli volt, de azért megböködtem villával, hogy teszteljem. De aha, kb 10 perc, plusz a pirítás.

      Törlés
  2. a fokhagyma a képen csak illusztráció, vagy azzal is ízesíted?

    VálaszTörlés
  3. Hű én ezt ma kiprobaltam, és tényleg szuper, köszi a receptet! 🙂

    VálaszTörlés
  4. Én is kipróbáltam, és hmmmmm :)

    VálaszTörlés