2024. július 24., szerda

balcsi relax

Szombaton lejöttünk a Balatonra, nincs most itt más, csak mi, élvezem, hogy rend van, mindig el van mosogatva, nem kell aggódni, hogy zavarunk valakit, azt esszük és azt csinálunk, amit akarunk. Gondoltam, hogy elengedem és lazulni fogok, de végül hoztam alapanyagokat és főztem tejszínes-csirkés tésztát, borsófőzeléket, sütöttem csirkét meg tojáslepényt - itt van kinti konyha, ami életmentő ebben a melegben. De volt, hogy Digó pizzát ettünk az Apacukában, lángosoztunk egyszer, meg a standon is ettünk menüt az ismerősünk éttermében. Hétfőtől Barni dolgozik, így voltunk két napot kettesben Danival, sőt, most is úgy vagyunk, bár tegnap délután visszajött Barni, meg ma délután is jön. Tegnap este találkoztunk Dani kis barátnőjével, nekik Sóstón van nyaralójuk, úgyhogy nincsenek messze. Elképesztő volt látni, hogy mennyire boldogok és felszabadultak együtt, ahogy szaladgálnak kézen fogva, csúszdáznak meg homokoznak, nagyon cukik. 

Én most érzem azt, hogy leengedtem annyira, hogy tudok csak ülni és bambulni kifelé a fejemből, vagyis igazán pihenni. Ebéd után én is alszom Danival, az csodás és nagyon kell, este meg Mackót nézek (egyedül) meg Morning Show-t (Barnival). A kert itt nagyon jó árnyékos és hangulatos, Daninak csináltam kis kuckót az udvaron, ahol szépen eljátszik egyedül is, én meg kertészkedtem egy csomót. 

Szombaton voltunk sétálni, az autóm a ház előtt állt, és amikor hazaértünk, láttuk, hogy az első rendszámom a földön fekszik. Nem nagyon tudtam hova tenni a dolgot, hogy vajon mi történhetett, de hétfőn elvittem Enyingre egy autós boltba, ott kicserélte nekem az eladó srác (áldassék a neve), és mondta, hogy el volt törve mindkét oldalon szerinte letépték. Mikor hazaértünk, épp parkoltam le a ház előtt, megállt egy rendőrautó, kiszállt belőle egy rendőr és odajött. Kérdezte, hogy hogy-hogy újra van rendszámom, mert látta szombat éjjel, hogy hiányzik, és elmesélte, hogy az utcában több mint 40 autóról letépték a rendszámokat, volt, akinek mindkettőt, és nem is lettek meg, vagy elvitték vagy eldobták máshol, szóval mi még jól jártunk. 

Szombaton fellépésünk van, arra próbálni is kell, szóval holnap hazamegyünk, úgy volt, hogy már szerdán, de annyira jó itt, hogy átraktam minden csütörtöki ügyet péntekre, hogy maradhassunk még egy kicsit. 

Jó most itt pihenni. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése