2013. november 4., hétfő

Baby, it's cold outside

Ott tartok mostanában, hogy figyelgetem magamat, hogy hogy élem meg ezt az egészet most, hogy a nagy őrület a fejemben és a szívemben lecsendesedett. Néha arra gondolok, hogy magányosnak kellene lennem, hiszen rengeteget vagyok egyedül, de nem, nem vagyok. Sokszor kifejezetten jólesik esténként egyedül tenni-venni vagy lazulni itthon. Mondjuk amikor este rájövök, hogy már késő van, és eljutok odáig, hogy kutya, macska kidobásra kerülnek (illetve kinyitom az ajtót, ők pedig félálomban kivonulnak maguktól), majd bemászom a hideg ágyba egyedül, az néha nagyon szomorú. A fizikai része miatt is, meg hogy nincs kivel ökörködni még egy kicsit.

Szeretethiányom is kellene hogy legyen, és talán van is, de ennek is főleg a fizikai része erős. Vannak körülöttem emberek (család), akik szeretnek, és nyíltan ki is mutatják, de mi nem vagyunk egy ölelkezős-puszilkodós-simogatós társaság. Viszont van pihe-puha plüsskutyám, aki bármikor lelkesen bújik, a macskáról meg már nem is beszélve, aki szerintem a napi kajaadagjáról is lemondana azért, hogy valaki kicsit megdajkálja. Ez lehet hogy kicsit szánalmasan, macskás (és pulis) nősen hangzik, de ez van. 

Gondolkodtam azon is, hogy rettegnem kellene a karácsonytól, mert ugye a szeretet ünnepe, miegymás, és igen, kicsit félek is tőle. De az az igazság, hogy mi a karácsonyt (főleg) itt szoktuk tölteni, szóval ez a része nem lesz más. Az már jobban bánt, hogy nem nagyon lesz mire, kire készülnöm. Most úgy gondolom (aztán majd meglátom) hogy nem akarok fát, és nem akarom hogy itt legyünk nálam, hogy tulajdonképp mások boldogságát ünnepeljük itt nálam, csak mert nálam nagy a hely - igen, tudom hogyan hangzik, de most még had legyek önző. És mivel mi a családban már nem ajándékozunk (csak a kicsiknek), ajándékokkal sem kell készülnöm, és én sem fogok kapni. Tudom, ez más dolgokkal összehasonlítva nem fontos, de azért ez is része az ünnepeknek. 

A karácsonyi vásárokat persze így is biztosan nagyon fogom szeretni (majd gyertek velem forraltbort inni), de a lényeg idén nekem nem lesz meg: hogy szívből tudjak örülni az ünnepi időszaknak. Lehet hogy a maradék pénzemből vennem kellene egy jegyet Balira úgy november végén, és csak január végén hazajönni. Leegyszerűsítené (bennem) a dolgokat. 

Valentina Cobetto

14 megjegyzés:

  1. a jegyvásárlást támogatom..de egy észrevétel: ha egyedül mész, Thaifölddel ezerszer jobban jársz, mint Balival, úgy értem, barátkozásilag, én Balin kicsit unatkoztam egyedül (pedig gyönyörű) mert ott valahogy hiányoztak a jó arcok (pocakos családosok mentek oda nagyrészt meg ausztrál szörfös partiállatok) , Thaiföldön viszont szinte csakis jófejekkel találkoztam. Ráadásul Thaiföld sokal nagyobb, ha hosszabb időre mennél, Bali ahhoz túl kicsi szerintem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem gondoltam komolyan a dolgot. :) Nem merem lenullázni magam.

      Törlés
    2. okés, értem:) (nem is rugózom ezen tovább, csak még annyi zárólejben: nekem 250 ezerből megvolt az egész Thaiföldes 14 napom, és elég sokfelé jártam)

      Törlés
    3. Az tök jó! Majd kikérdezlek erről. :)

      Törlés
    4. jajj édes Istenem, nekem Thaiföld meg, ez a télből a nyárba, régi nagy álmom. Ivory: ez komoly ez a 250e? Esetleg kérdezhetek mailben? Illetve lehet olvasni a blogod, van e valami kriterium? :)

      Törlés
    5. Aanis: persze, küldök meghívót ha adsz emailcímet. És lehet kérdezni, de az egész annyi, hogy mindent egyedül szerveztem (sőt leginkább nem szerveztem semmit, hanem a helyszínen improvizáltam többnyire), úgyhogy nem volt utazási iroda aki levette volna a hasznot, plusz nem luxushelyeken laktam. és országon belül nem repültem, hanem vonattal-speedboattal-busszal közlekedtem. Ja, ami nagyon fontos: legyen nálad Lonely Planet.

      Törlés
    6. igen, sejtettem, hogy hátizsákosan mentél, csak én valahogy egyedül még nem merek nekivágni...
      Akkor kérek szépen meghívót: zsuzsanais@gmail.com

      Törlés
  2. ( és Bangkokba lényegesen olcsóbb a repjegy, mint eljutni Denpasarba.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenesetre köszi a jótanácsokat, hátha szükségem lesz mégis rájuk valamikor. :)

      Törlés
  3. Bankok jó ötletnek tűnik :) meg én is mennék..az én karácsonyig is így telt 3 éve, a semmibe, és az unalmas szilveszterbe csapódtam bele, bár a barátok hívtak, lefeküdtem aludni. Olyan egyedül úgy elesetten és olyan szánalmasán sose éreztem magam, viszont sokkal jobb, mint az a munkatársam akinek a barátja nem akarja együtt ünnepelni a szentestét mert az igazán bensőséges, és egyébként 7 éve együtt vannak, a csajnak meg semmi élő rokona.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jézusom. Hogy kell az ilyen pasikat messziről kiszúrni és elkerülni?

      A nagy utazást sajnos nem írtam komolyan, mostanában még csak nem is lottózom (azzal is spórolok) hogy legalább lenne esélyem pénzt nyerni egy kis utazásra. :)

      Törlés
  4. Ééés ó de nagyon bírnék egy csajos utat az Ilonka & co-valThaiföldre, gondoljatok meg! :)) jóvanna, tudom...de azért álmodozni szabad, nem? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aaaz vicces lenne, szerintem találnánk résztvevőket a keménymagból, már csak szponzorokat kell szerezni!:)

      Törlés
    2. De aztán időben szóljatok, mert el kell kezdenem gyűjteni, ugyanis elfestettem mindenem.

      Törlés