2014. január 10., péntek

TGIF

Megint lyukasóráim vannak, de kit érdekel, ha már csak 2x45 percet kell tanítanom, és mehetek haza, meg mindenféle funságot csinálni

6 megjegyzés:

  1. Á, de jó ez a szám!

    Csináltam neked 2 blogbejegyzést a feed readerről meg az adblockról.
    http://hangyal.wordpress.com/
    Cserébe macskás kép jöhet. Folyton a kutya szerepel, felháborító.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szuper, köszönöm, egészen meghatódtam, már telepítettem is mindkettőt, nagyon megörültem hogy minden problémám megoldódik ezentúl, de sajnos nem. Ugyanis a kedvenc blogjaim 70%-a zárt blog, és azokat nem engedi felvenni. :( Persze, értem miért.

      Törlés
    2. Nem akarok hozzászólóként szó nélkül rámenni a jó tanácsaidra, de olvastam, jók nagyon. Cserébe itt a módja hogy miként lehet ebben a motorban klikkelhető linket írni Ha megvolt, bocs, nem akartam Buzgó Mocsing lenni, amikor a jó tanáccsal és a meg volttal is bajba vagyok helyesírásilag:)

      Törlés
  2. Beatnick: ez egy sima HTML kód, persze, hogy ezzel lehet linket beilleszteni, csak lusta voltam :))

    Ilonka: nekem tölti azt a pár kevés zártat, amit olvasok. (bár én főleg a firefoxot és a bamboo-t használom, nem a chrome-ot). Ennek egyik előfeltétele az, hogy a böngésző be legyen lépve, és meg is legyen neki engedve, hogy megjegyezze a jelszavakat, cookie-kat, stb. Aki inkognitó módban netezik, annál ez nyilván nem fog működni.

    A feed reader "helyetted" látogat el a blogba a háttérben, és nézi-e, hogy van-e új bejegyzés...
    Próbáld tehát meg, hogy ELŐBB belépsz a titkos blogba, és utána adod hozzá a readerben... nekem a tiedet például töltötte, *amennyiben* be voltam lépve a gmailes accountommal már.

    Persze ha az egyik blogra a gmail-es accountoddal vagy engedélyezve, a másikra egy freemail-es címmel, a harmadikra valami bloggeres acounttal, akkor bonyolódik a helyzet. Szegény chrome nyilván tudja, hogy "xy@gmail.com" be van-e a lépve a böngészőbe, de hogy egy bloggeres accountot tud-e a kezelni, azt még nem próbáltam ki.

    Az biztos, hogy úgy nincs értelme megpróbálni felvenni a readerbe egy blogot, hogy előtte be se léptél. Akkor mindenki csak úgy ad hoc felvehetné a zárt blogokat is, ami nyilván nem lenne túl jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindenhova ugyanazzal a gmail-es emaillel vagyok bejelentkezve, meg a bloggerem is azzal működik, és természetesen úgy próbálom hogy be vagyok lépve, de a zárt blogoknál azonnal kiírja hogy couldn't add page. A nyílt blogokat gond nélkül felveszi. Mindegy, gondoltam hogy ez lesz, csak egy kicsit reménykedtem hogy majd azokkal is müxik.

      Törlés
  3. Amúgy akit érdekel, itt egy giga lista, és ez mind feed-olvasó:

    http://www.webresourcesdepot.com/google-reader-alternatives-hosted-self-hosted-desktop-browser-extensions/

    Persze ez tavalyi, úgyhogy a google reader rég kiesett, de a feedly-ért pl sokan rajonganak. Hogy ezekből melyik van alapból felkészülve titkosított blogokra, hát, ahhoz kéne némi kutatómunka, de most nem érek rá :D

    VálaszTörlés