2014. február 6., csütörtök

Házi karamell

Ma nem dolgoztam, kiírt a doki, hogy el tudjak menni egy másik orvoshoz. Aránylag korán végeztem, hazajöttem, és főzni akartam, de anyunál volt rakott krumpli tejföllel, annál meg nem sokminden finomabbat tudtam volna készíteni, így úgy döntöttem, hogy akkor desszert. Állítólag most nagyon divatosak a pohárkrémek, amik nagyon nekem való édességek, mert én ugye nem nagyon szeretem a (sok)tésztás dolgokat, inkább a tejszínes, joghurtos, túrós, gyümölcsös, krémes édességeket (a csokisakat nyugodtan megeheti más) kedvelem (egy laktózérzékeny vallomásai). A Falusi libák honlapját a kezdetektől figyelem, mert a blog egyik írója készítette az esküvői sminkem, bár ez ma már egy inkább szomorú részlete a történetnek. A lényeg, hogy náluk találtam ezt házi karamellás pohárkrém receptet, és az utóbbi időben elég gyakran visszajárok csorgatni a nyálam.


És ma ebéd után elkészítettem, saját gyártmányú karamellel és vaníliás pudinggal (én miért nem tudtam eddig hogy ezeket ilyen könnyű elkészíteni?), tejszínhabbal, banánnal, 6 pohárnyi lett. Annyit változtattam a recepten, hogy a pudingba nem került vaj, valamint a karamellt jóóóól megsóztam (ugye tudjuk miért) - és nem bántam meg. Még pihennek a hűtőmben a kis cukik (sajnos elkészítés után 2 órát kell fagyoskodniuk), így még nem kóstoltam őket, de nincsenek kétségeim, hogy mmmmmm. Kér valaki?

17 megjegyzés:

  1. Szívesen bevackolnám magam egy ilyennel a kezemben a takaró alá.

    VálaszTörlés
  2. ÉN KÉREK ATYAÁG AZONNAL ENNEM KELL ILYET nem tudok várni

    VálaszTörlés
  3. én is nagyon bírom a blogjukat, van egy elzászi almás süti..az vmi isteni, próbáld ki :) és most már tényleg kell mennem Vácra, ha ott ilyenek vannak..:)

    VálaszTörlés
  4. én nem tudom, miért kell jól megsózni :O

    VálaszTörlés
  5. én fagyiban ettem sós karamellt, az vmi isteni :-)

    VálaszTörlés
  6. Na, ilyet én is szeretnék! A sós karamell is nyami, bár még csak Ben and Jerry-sben ettem olyat.

    VálaszTörlés
  7. Ezek annyira szépek így a pohárban, hogy soha nem tudna rávenni senki, hogy megegyek akár egyet is. :)
    Viszont sós karamellt, húúú, azt minden mennyiségben!

    VálaszTörlés
  8. Hajjjjajjjj..... :) megyek feltúrom a spejzt :)

    VálaszTörlés