2014. március 26., szerda

It's gone alright

Mit csinál az ember, ha egy filmmániás rendezővel találkozgat? Moziba megy vele. Megnéztük a Grand Budapest Hotelt. Először egy másik, magyar filmet javasolt, amit szintén jó időpontban játszottak, és amire azt hiszem eléggé kétségbeesett fejet vághattam, és aztán egy félmosoly kíséretében közölte, hogy vagy megnézhetjük az új Wes Anderson filmet, és akkor egyből fülig szaladt a szám. 

*vigyázat, spoiler*

Nekem nagyon-nagyon tetszett, gyönyörű, Amelie-szerű rendhagyó képek és jelenetek, elképesztő színészek teljesen váratlan szerepekben, hogy szinte alig ismered meg őket, imádnivaló karakterek (az egyik főszereplő, a hordár fiúcska, hát awww), zseniális humor. Mondjuk maga a sztori szerintem meglehetősen lapos és érdektelen, és úgy őszintén, nem is értem, hogy ha ennyi pénzt és energiát feccölnek egy filmbe, akkor miért nem gondolkodnak el rajta, hogy hmmm, lehet hogy a cselekményen még lehetne dolgozni egy kicsit? Valamint ha tudtam is, hogy nem Magyarországon játszódik, én azért jobban erőltettem volna a kelet-európai hangulatot. No de a lényeg, hogy a fél filmet spontán végigvigyorogtam, és jól szórakoztam. A rendezőmnek viszont nem tetszett, a sztori (hiánya) miatt nála elásta magát a film, de szerintem ettől még meg kell nézni.

Aztán a Tolditól elsétáltunk a Hősök teréig, és megint meg kellett állapítanom, hogy Budapestnek nincsen párja. 


Ez az installáció is a Hello Wood projektje, őket már a szigetes óriási fatigrisek óta figyelem, imádom a dolgaikat. 

3 megjegyzés:

  1. Ma megnéztem én is, kicsit csalódtam, mert annyi mindenkitől hallottam jókat (ezt a posztodat direkt nem olvastam végig), hogy valami fantáziadúsabbra vártam. Igen, a történet lapos, a többi Amélie-ra hasonlít, meg egy kicsit a Woodhouse-regényekre. Igazad van, a szereplőket alig lehet felismerni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aaa de rég kommenteltél, úgy örülök neked! :)
      Gondolkodtam hogy kiírom hogy spoiler következik, de mivel magáról a történetről nem árultam el semmit, azt gondoltam, hogy semmi olyasmit nem árulok el amivel bármilyen poént lelőnék, de most azért kiírtam.

      Nekem így is tetszett, mert engem ezzel a franciás Amelie vonallal le lehet venni a lábamról, meg szeretek mindent, ami eltér a hollywoodi tucatfilmektől, és Wes Anderson jó, szeretem a humorát. Hogy jársz te moziba ilyen pici baba mellett? Ügyes vagy, én is így akarom majd csinálni:)!

      Törlés
  2. Nem volt spoiler, csak nem akartam befolyasolodni! :) semmilyen kritikat nem szoktam elolvasni mielott megnezek egy filmet. Ez volt az elso film, amit megneztem egyebkent bonhomme szuletese ota, de ebbol rendszert fogok csinalni asszem. Meg ize.. Kommentelni is tobbet fogok nalad, csak az ipadrol nem olyan konnyu :)) hianyoznak az ekezetek meg a sortores ( vagy csak bena vagyok?) jo hetveget!

    VálaszTörlés