2014. július 17., csütörtök

Ezeket ne már

A nap legnagyobb WTF-ja (eddig legalábbis, még dél sincs), hogy nagyon úgy tűnik, hogy az egyik kollégám szerelmes belém. 55+, hasonló korú feleség, a lánya úgy 5 évvel fiatalabb nálam, a tanítványom volt. Ő meg itt nyomul, üzenetek, felvett sype-on (??? persze nem jelöltem vissza), évekre visszamenőleg lájkolgatja meg kommentálja a FB posztjaimat és a képeimet, reposztolja őket (?!), tegnap hozott nekem cukkinit (mondjuk annak örülök, de így becsöngetett, hogy tessék, szintén ne már), sms-t ír, hogy mennyire tetszik neki ez meg az a fotóm, de naponta többször, felhív mondvacsinált indokokkal, idéz a dalszövegekből, meg a FB posztjaimból (anyuuuu). És ma összefutottunk egy szupermarketben, és hát azok a szomorú kiskutya szemek, amiket rám mereszt, hát azt ne. Olyan ruha van rajtam, hogy kint van a vállam meg a hátam teljesen. Hogy hogy vagyok, mondom vigyorogva, hogy minden oké, ő meg így szomorúan, hogy biztos? És megsimogatja a csupasz hátam, de úgy, hogy ugrottam egy nagyot, hát bazdmeg, ilyesmit maximum vizslás fiúknak engedek (ezt nem mondtam, de lehet, hogy kellett volna). Otthagyom, hogy na jó vásárlást, arrafelé találod a mazsolát, majd 5 perc múlva utánam jön, hogy meghívhat-e egy teaára vagy fagyira, ó, mondom, nagyon sietek, várnak. Erre közli, hogy elnézést a zavarásért, és ilyen nagyon kínosan eloldalog. Ő az egyik legjobb arc kollégám a suliban, úgyhogy kurvára kérem vissza a normális, semleges, kollegiális viszonyt. 

A másik, kicsit kisebb, bár az életemre hosszú távon nagyobb hatással lévő WTF, hogy a SPAR-ban 2300 ft a Nyakas Irsai Olivér, még jó, hogy lehet kapni. 

23 megjegyzés:

  1. Oh, na akkor tippek-trükkök:
    - a jövőbeli FB posztjaid láthatóságát szűrd meg a tanár úr felé
    - legközelebb közöld, hogy épp a párodhoz sietsz (nem sokat segít, és füllentés, de legalább tudja, hogy van valaki, nem zöld az út)
    - a borok meg általában a kínaiak által üzemeltetett üzletekben olcsóbbak (a Lehel piac ilyen téren kincsesbánya, ott 1500 a maximum egy-egy ilyen árkategóriájú bornál... tudom, nálad nincs Lehel piac, de hátha van kínai üzlet).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Számomra ez a Lehel piac hasznos tipp, de ott a borok minősége is kínai?

      Törlés
    2. Nálunk nincs bor a kínaikban. :( Csak Lindt csoki meg mosópor. :)

      Törlés
    3. mara.: dehogyis, hát a csokik minősége is ugyanaz, mint a boltban vásároltté.
      Én már boltban többször vettem romlott bort, a piacon még sose.

      Törlés
  2. Kapuzárási pánik? Ha meg felesége is van, türtőztesse magát...

    VálaszTörlés
  3. A Tescoban biztos olcsóbb a Nyakas Irsai, pont néztem a héten, egyébként a Hilltop Irsai is nagyon finom, és az 800-1200 között szokott mozogni a Tescoban. (Megragadtam a lényeget!)

    VálaszTörlés
  4. brrr,nekem is volt hasonló, ráadásul felettesem; mondjuk ha hozzám ért volna, ki is szaladok a világból. őt nem igazán zavarta hogy többször utaltam rá virágnyelven is, konkrétan is hogy van barátom, valamiféle piedesztálra rakott és onnan imádott távolról. akkor hagyta abba amikor másfél év után nem bírtam tovább és leüvöltöttem a fejét. a nagyfőnöknek. vicces, de csak ez használt és a munkahelyem is megmaradt.
    ha legközelebb hozzád ér, nyugodtan kérd ki magadnak, semmi joga hozzá.

    VálaszTörlés
  5. Basszus, én 3 hete még 1700-ért vettem a Nyakast az Europarkban lévő Interspar-ban, és a Tesco Express-ben is 1800-ért.

    VálaszTörlés
  6. A tanár úr nyomulása nagyon gáz, talán most majd észhez tér, de a kéretlen érintésért még neki is kéztörés jár, az ilyentől ki tudnék futni a világból.

    Tescoban 1800-1900 a bor, ami szerintem már irreálisan sok, Hilltopot én is ittam régen, és tényleg nem volt rossz.

    VálaszTörlés
  7. Ilonka, friss info!
    Vaci utca Müllerjeben az Irsai 1690ft, az Aligvarom 1490 ;)

    VálaszTörlés
  8. itt a sparban 1200 az irsai bár ezerféle van. én is utálom, ha hozzámérnek, bárki, főleg a csupasz bőrömhöz, ne.

    VálaszTörlés
  9. ne dráguljon már a nyakas irsai :(

    VálaszTörlés
  10. Nekem is van/volt egy ilyen, eleinte csak bókolt, aztán mivel a céges mobil benne van a céges telefonkönyben, elkezdődött az sms-írogatás, aztán már éjszaka is (wtf), a végén én idióta, kínomban azt mondtam, hogy A. barátnője van, B. egy munkahelyen szó sem lehet róla, gondoltam, ezzel leráztam, erre mit csinált? Szakított + felmondott 2 hét leforgása alatt, azóta tépem a hajam. Meg próbálom leállítani. Persze közben van egy friss valami, most várom, hogy mikor pittyeg majd éjszaka a whatsapp, mikor itt alszik, és kezdődhet a magyarázkodás. Pazar. Pedig nem válaszoltam SEMMIRE kb fél éve! Egyszerűen már nemtom, mit csináljak. Azon mi a fszt nem lehet érteni, komolyan, ha írok 86 sms-t meg emailt, és egyikre se válaszolnak hat hónapja? Eszem megáll.

    VálaszTörlés
  11. az az irsai, ami a tescoban 800ft/üveg, az akkor mi? nem nyakas? és ennyi? vagy az annyival rosszabb is?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Irsai Olivér egy fehér borszőlőfajta. Abból lehet finom, és kevésbé finom bort is csinálni. A Nyakas egy pincészet, az ő Budai Irsai Olivérjük nagyon finom, csak egyre népszerűbb, és emiatt egyre drágább is. Gondolom a 800ft-os irsait egy másik pincészet készíti, de persze attól még lehet jó. Meg kell kóstolni mindkettőt, és összehasonlítani őket. :) A lényeg, hogy a tescoban sokféle irsait találsz.

      Törlés
    2. Ő az: http://nyakas.hu/hu/borok/budai-irsai-oliver-2013.htm
      Az Aligvárom is nagyon finom!

      Törlés
  12. Köszi a választ, látszik, mennyire nem értek hozzá :) de most már annél inkább! ajánlhattok nekem egyébként (valamivel megfizethetőbb árú) fehér (lehetőleg száraz) borokat, szeretnék minőségit inni, csak mire megtalálom, megutálom a bort. Nézem a linket, köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hihi: http://www.latinnegyed.hu/#k9905

      Törlés
    2. Ezer-ezerkettő alatt szerintem nem nagyon találsz ilyen minőségit. Én amióta rátaláltam a Nyakasra (szinte minden boruk finom), nem veszek mást, totál az én ízlésem, de eddig a tescoban, egyéb helyeken megkaptam 1300-ért, ezért én más borokkal nem nagyon vagyok képben.

      Törlés
  13. Én pár hete pont azért vettem Nyakas Irsai Olivért, mert megláttam és egyből beugrott, hogy te szoktad dicsérni. És tényleg, nagyon-nagyon finom, még szerencse, hogy csak akkor tudok inni, amikor néha hazalátogatok, különben teljesen rákapnék :)

    VálaszTörlés