2014. augusztus 5., kedd

Szerintem

Tegnap Pillanattal úgy döntöttünk, hogy baromság, hogy a hét első napjának mindig nyűgösnek, reménytelennek és fájdalmasnak kell lennie, úgyhogy rendhagyó hétfőt tartottunk, de még milyet. Elmentünk vacsizni, kipróbáltuk a Big Fish-t az Andrássy úton, amiről már régóta álmodoztam. Megleptük magunkat egy tengeri herkentyűs spagettivel, ittunk hozzá ház borát, ami szerintem verte a kedvenc Irsaimat, és ez nagy szó. Az egész élmény ízek és kiszolgálás szempontjából is tiszta Olaszország volt, mintha Rómában ültünk volna be egy étterembe, leszámítva, hogy időnként ránkköszönt egy-egy arra sétáló ismerősöm, meg hogy a mellettünk ülő lányokat is ismertük szegről-végről, ami azért Rómában ritkán fordult elő velem. A spagettiért (ami hibátlan volt, és amire összvissz kb 5 percet vártunk), 2 pohár borért és egy ásványvízért 4 ezer forintot fizettünk fejenként, én egy fillért nem sajnáltam az élményért. 

Nekem, annak ellenére, hogy tériszonyom van, kedvenceim a tetőteraszok. Isztambulban egyszer egy hotelben már csak az épület tetején lévő "szoba" volt kiadó, értsd: egy szépen, színes textilekkel elrendezett, baldachinos ágy a szabad ég alatt, kilátással a városra és a Boszporuszra - hát kívánom, hogy mindenkinek legyen része egyszer egy hasonló élményben, mint nekem az az Ezeregy éjszaka meséi hangulatú éjjel. És persze azóta komoly fejlövésem, hogy milyen jók (lehetnek) ezek a tetőteraszos helyek Budapesten, és minden barátomat üldözöm is ezzel, hogy nézzük meg a Gozsdu teraszt, a Tip Top Bárt (ahova Lenszi majdnem elvitt egyszer, csak zárva volt), na és a 360-t. És tegnap végre itt volt az alkalom, fél 8 körül nem állt sor, fellifteztünk a 360-ba, és hát aaaaaaa. 

Mostanában többen is jártatok itt, és már bele is törődtem, hogy ez egy túlhájpolt, sznob, béna hej hely, mint ahogy annyian írtátok, a lelkem mélyén felkészültem a csalódásra. De tegnap megint meg kellett róla győződnöm, hogy rám születésemkor rakhattak egy rózsaszín kontaktlencsét, amiről nem tudok, mert én egyszerűen nem úgy látom a dolgokat, ahogy mások. Mert kinyílt a lift, kiléptünk, és csak álltunk, hogy aztaaa. Épp naplemente előtt érkeztünk, gyönyörű színesek voltak a fények, szép fiatalok halkan beszélgetve, ücsörögve iszogatták a fröccsüket, finoman szólt valami kellemes, elektronikus muzsika, amit élő DJ intézett, és közben körbe-körbe a gyönyörű város, amiről szerintem a helyen senki nem bírta levenni a szemét egy pillanatra sem. És szereztünk még egy pohár bort, leültünk, néztük a várost, beszélgettünk, és az van, hogy Budapest az én Párizsom. Úgy örülök, hogy itt élünk.


5 megjegyzés:

  1. Hihi, egyszer sztem együtt voltunk, amikor nem jutottunk be, mert akkora volt a sor. Azóta én is voltam, pont bőrig is áztunk, de imádtam a helyet! A kilátás, a babzsákok, a romkocsmás asztalok/székek, a zene; sztem is teljesen chill! :)

    VálaszTörlés
  2. a hely, a székek, az asztalok, kilátás szerintem is jó. De zene nem minden részen hallatszik, a kiszolgálás kriminális, egyszerűen elsétáltak mellettünk a pincérek, pedig nem volt tömeg (mert mi meg a vihar után picivel mentünk és még üres volt, nagyjából 4 asztalnál ültek). Amikor bejutottunk, kedvesen érdeklődtünk, hogy hogy lehet asztalt foglalni, mert szerettünk volna, de nem vette fel senki a telefont, van-e valami másik elérhetőség, mire kiosztott a csajszi, hogy nem gondoljuk, hogy pár nappal előtte lehet asztalt foglalni, hát tele vannak. Mert azt ugye érezni a telefon csöngéséből, hogy melyik napra szeretnénk asztalt foglalni. Amikor kérdeztük, hogy hova ülhetünk, mondták, x helyre ne, aztán elindultunk y irányába, ott is volt, hogy de oda sem lehet, és azt elmondta, hogy hova nem lehet, de azt, hogy akkor most mégis merre, azt már nem. A pincér nagy viccelődve, amikor rendelni szerettünk volna csak mondogatta, hogy attól, hogy nála tálca van még nem pincér (tudom, leszedőemberke volt, de attól még lehetett volna más a reakciója, mintha meg akartuk volna erőszakolni), hiszen a tálcával nagyon sok mindent lehet csinálni. A kiszolgálás olyan kriminális volt, hogy életemben először 0 forint borravalót adtam. Adtunk.
    Értem én, hogy rossz napja volt, de 3 különböző ember volt velünk olyan flegma, hogy csak úgy néztünk. Ha én kiakadok ilyesmin, akkor az tényleg flegmaság, mert én még az ellenőrökkel is kedves vagyok és kedvesnek látom őket is időnként (például a nyugatinál és a lehelen a pasi ellenőrök tök arik).
    Szerintem a tiptop ezerszer jobb amúgy, pedig mindenki azt mondja, hogy a három közül az a legkevésbé jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk semmilyen negatív élményünk nem volt, mondjuk nem is gondoltuk, hogy lennének pincérek, odaálltunk a pulthoz és kértünk piát. Aztán meg önállóan vadásztunk magunknak székeket:).

      Törlés
    2. minket megállítottak, hogy ne menjünk tovább, majd némi küzdelem után leültettek minket a wc-hez vezető részen. Ott se zene, se kiszolgálás. Lehet, hogy azzal volt a baj, hogy szombat este volt és heten voltunk.

      Törlés
    3. Igen, gondolom a szombat esti pörgést nehezebben viselik, és 7 ember együtt már tömeg, amivel nem tudnak mit kezdeni. Ettől függetlenül le a flegma vendéglátósokkal, én is kiborulok tőlük, bár velünk kedves volt a pultos csaj is, csak nem volt borospohár. :D

      Törlés