2015. január 17., szombat

Short story

Nagyon megnőtt a hajam. Utoljára valamikor ősszel látott a fodrászom, ez a meleg olló, amit használ, és ami állítólag lezárja a hajvégeket, úgy tűnik, működik, szinte egyáltalán nem törik, bár már rettenetesen ráférne egy vágás, hogy újra szép formája legyen. Már van is időpontom a jövő hétre, az történt, hogy megnéztem azt a videót (a volt Hairclubban, az azóta már új névvel és dizájnnal rendelkező CULT Hair & Bazaarban készült a Paulay Ede utcában), és már tárcsáztam is a fodrászom számát, ugyanis azonnal friss, egészséges hajat akartam én is. Megtekintés csak saját felelősségre, van esélye, hogy rátok is ilyen hatással lesz. 



Én évekig jártam ebbe a fodrászatba, és jó ideig volt szinte teljesen ugyanilyen hajam, mint a leányzónak, csak hátul fel volt nyírva. És tényleg pont ugyanígy vág minden fodrászuk. 

Szóval most, hogy egész hosszú a hajam, a vállam alá ér, hozzá frufru, szeretem feltűzni, jól működik sminkhez, rúzshoz, garbóhoz, vastag pulcsikhoz, sálakhoz. Két kedvenc módszerem van.

1. Az elsőt az unokahúgomon (akinek majdnem tökugyanolyan a haja, mint az enyém, de még a színe is) kísérleteztem ki, és magamon még nem tökéletes, de egyre jobban belejövök, és van segítségem is. Kétoldalt a fülemtől elindítom a fonást, úgy, hogy egyre több hajat fogok hozzá (egyszer az egyiket, mikor majdnem középre érek, megtűzöm, majd jöhet a másik oldal), és amikor hátul majdnem összeér a két fonat, akkor fogok egy csomó hullámcsatot, összecsavarom a kilógó hajat, és összevissza megtűzködöm, ki is lóghatnak a végek. Kicsit rendezetlen, de szerintem direkt jól áll neki. Ilyesmi, csak frufruval: 



Amúgy is nagyon tetszenek a fonott feltűzött frizurák, és nem is kell hozzájuk nagyon hosszú haj:





2. A másik, ahogy fel szoktam tűzni a hajam, az a két konty, amiket picit kócosra hagyok, szerintem tündéri, frufruval különösen jól működik. 





Persze kicsit bohém, de az én stílusomhoz, azt hiszem, tökéletesen illik. 

7 megjegyzés:

  1. bárcsak be tudnám én is fonni a hajam! én olyan ügyetlen vagyok, más fején is csak nagyon bénán sikerül, de a saját fejemen egyszerűen nem megy :( Pedig ez is olyan jól néz ki!
    Ez a két gombócos haj jól néz ki egyenes hajból is, meg meg is áll? Nekem régen volt ilyen, akkoriban volt türelmem csavargatni és erős hullámos volt a hajam, de most full egyenes, nem tudom, nem béna-e így.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem tudom befonni a sajátomat, a sima fonáson kívül nem megy semelyik (és a sima is elég csúnya), pedig olyan jó lenne.

      Törlés
    2. Mike: szerintem gyakorlat teszi a mestert. Esetleg barátnő, aki segít?
      Nem értem, miért lenne egyenes hajból béna? Próbáld ki, kiderül.

      Törlés
  2. Technikai kérdés: a kétgombócosnál mit csinálsz a hátul lelógó rövidebb hajszálakkal? Feltűzve bénán néz ki, vagy csak én gondolom?

    Mike: a fonást ne frissen mosott hajból próbáld, az nekem sem megy. A 2gombócost pedig meg lehet tupírozni egy kicsit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem pont olyan hosszú most, hogy már nem lógnak ki az alsók, de ha kilógnának, megtűzném. Vagy hagynám, hogy lógjanak. :)

      Törlés
  3. Most nekem is ilyen a hajam (oldalfrufruval, meg nagyon megritkítva, mert annyi hajam van, mint négy másiknak), és nem is értem, hogy élhettem évekig derék alá érő hajjal, imádom.

    VálaszTörlés
  4. Most jött el a pillanat, amikor azonnal vágatni kell a hajamból, kiritkítani a felét, majd kivasaltatni keratinnal. Köszi ;)

    VálaszTörlés